Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta Terveysteknologia

Helsingin diabeteksen hoitotarvikeohjeet ristiriidassa lain kanssa

Oikeusasiamiehen toimisto on juuri antanut vastauksen (EOAK/268/2018) yksityishenkilön kanteluun Helsingin ohjeistuksesta diabeteksen hoitotarvikkeiden myöntämisen perusteista. Oikeusasiamiehen laillisuusarvioinnin mukaan Helsingin ohjeet ovat ristiriidassa lain kanssa ja niitä on muutettava. 

Onko ”valeterveysteknologia” hypännyt lääkärin taskuun?

Digitalisaation avulla tarjotataan tehokkuutta ja yhdenvertaisia palveluja paikasta riippumatta. Terveydenhuollossa rutiininomaisia sekä erityistä tiedon käsittelyä vaativia töitä kasvavassa määrin automatisoidaan.  Väitän, että ”valelääkärin” käsitteen rinnalle ja apuriksi meillä on kehittynyt uusi ”valeterveysteknologia”.

Euroopan suurin haaste on samalla sen paras mahdollisuus

Eurooppa tavoittelee aktiivista ikääntymistä, jossa ihmiset ovat mahdollisimman pitkään osallisina ja terveinä kotonaan. Konkreettisesti tämä tavoite asetettiin EU:n aktiivisen ikääntymisen teemavuonna 2012, kun aktiivista ikääntymistä edistävä ohjelma käynnistettiin tavoitteena lisätä terveitä elinvuosia kahdella vuoteen 2020 mennessä. Pitkä ja terve ikä on perusoikeus ja hyvinvointikysymys mutta myös kustannuskysymys. Sairastaminen maksaa, terveys tulee halvemmaksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä