Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta Syrjääntyminen

Onko Jyrkii näkynyt?

Suomen työttömyys tavoittelee huippulukemia sitten 1990-luvun suuren laman. Erityisesti se koskee nuorisoa, ikääntyviä ja miehiä. Olin itse töissä Porin työvoimatoimistossa 1976-78 hätätilahallituksen aikaan, jolloin 200 000 työtöntä pidettiin ehdottomana kipurajana. Nyt se on jo huippyhyvä. Siltä ajalta syrjäytyneet tapaan edelleen torilla käydessäni. Suuri osa on kyllä jo kuollut viinaan tai oman käden kautta.

 

Ahneuden syrjäyttämisestä

Yhteiskunnan perusyksikkö on yksittäinen kansalainen. Heistä muodostuu perheitä ja muita yhteenliittymiä, jotka sitten ylläpitävät yhteiskunnallista toimeliaisuutta ja luovat tunteen yhteisöllisyydestä. Kaikilla ei kuitenkaan ole paikkaa suomalaisessa yhteiskunnassa. He ovat niin sanottuja syrjäytyneitä. Oikeastaan syrjäytettyjä, päähänpotkittuja. Ja heitä riittää.

 

Miksi lippu palaa?

Itsenäisyyspäivänä hulinoitiin.  Hulinoinnin ohessa hajosi ikkunoita, irtainta omaisuutta ja paloi Suomen lippu. Sellaisia itsenäisyyspäivät ovat Suomessa nykyään. Suomi ei ole kaikille hyvä maa. On aivan selvää ettei kukaan lähde hulinoimaan ilman syytä. On kokonaan toinen asia ovatko syyt perusteltuja. Ihmiselle joka kokee olevansa ulkopuolinen omassa yhteisössään nämä kysymykset ovat kuitenkin yhdentekevä ja he kokevat tulleensa asuttamansa valtion pettämiksi. Yksinkertaistettuna heille ei enää merkitse tarpeeksi yrittää käyttäytyä tai vaikuttaa ympäristöönsä rauhanomaisin keinoin.

Diakonia on uskon ja rakkauden risteys

Kirkoista on tullut Suomessa vain hyväntekeväisyysjärjestöjä! Onneksi näin ei ole vielä tapahtunut, mutta uhkakuva on suuri, kun lakataan julistamasta sanomaa Jumalan valtakunnasta teoin. Keskeisempää kuin huuta sanoin, on kuiskata hiljaa tekojen kautta. Kun kristillinen yhteisö ei enää toimi näin, siitä tulee vain yksi hyväntekeväisyysjärjestöistä (joita maassamme kyllä riittää). Se menettää silloin hengellisen pohjansa. Sillä ei ole enää merkitystä kuinka paljon kirkko jakaa rahaa tai kuinka suuria massoja se kohtaa diakoniatoimintansa kautta. Merkitys on vain sillä, mikä on työn luonne.

SYRJÄSTÄ ESIIN -ulosheitettyjen protesti

Tampereen itsenäisyyspäivän mellakoinnille ei tunnu löytyvän sen kummemmin järjestäjää, kuin selitystäkään.

Poliisi on kertonut, että kysymyksessä on rikollisryhmän rettelöinti.

Perussuomalaiset esittävät osallistujille "koivuherraa ja navetan taa viemistä".

Kokoomus kutsuu vaikuttamaan edustuksellisen demokraattisesti.

Vasemmistoliitto sanoutuu irti. SDP ja Keskusta ovat hiirenhiljaa.

Media ja iltapäivälehdet mellastaa väkivallan- ja ikkunoiden särkemiskuvilla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä