Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta Satakunta

Kansallisesta monikulttuurisuudestamme – ja miksi en pane toivoani taikaan

Kansallisesta monikulttuurisuudestamme  – ja miksi en pane toivoani taikaan.

 

Eilinen Eurooppa-päivä ja EU-vaaliavaus jäi mietityttämään. Ajattelin, että täytyy heti tuoreeltaan kirjoittaa niiden herättämistä mietteistä. 

 

Börje Börgelsson soitti ja tunnusti tekonsa

Tiedote Tähtiliikkeen eduskuntaryhmän pääsihteeriltä:

Börje Börgelsson, 49-vuotias sisällöntuottaja Helsingistä otti yllättäen yhteyttä huhtikuun alussa ja soitti Tähtipuolueen eduskuntaryhmän pääsihteeri Harri Lindellille. ”Börrelle” oli tullut asiaa pääsihteerille. Hän kertoi olevansa kotoisin Satakunnan Kollaasta, läheltä Rauman kaupunkia. Hänellä ei ole perhettä, vaan nykyisin hän elelee poikamiehenä Helsingissä ja ottaa viikonloppuisin muutaman siiderin kavereidensa kanssa, kuten sinä iltanakin, kun tekaistu jäsenhakemuskin tuli tehtyä Tähtipuolueelle.

Tilinpäätös

Tilinpäätös on sana joka liitetään yrityksiin ja kuntiin silloin kun katsahdetaan menneeseen arvioiden tehtyä työtä, onnistumisia ja epäonnistumisia. Kun oma virkasuhteeni Merikarvian kuntaan päättyy 1.7. alkaen, on myös omalla kohdallani syytä tarkastella tätä neljää vuotta jonka olen saanut palvella Merikarviaa ja merikarvialaisia. Ensimmäiset vuodet toimiessani kunnan hallintopäällikkönä tutustuin vastuualueenani kunnan hallintoon, henkilöstöön ja talouteen. Opin, että Merikarvian talouden kivijalka on tarkka budjettikuri ja pyrkimys korjata asiat heti ilman kasaantuvaa korjausvelkaa.

Peseekö Alko kasvojaan Satakunnalla?

Alko on ilmoittanut muutoksista myymäläverkostoonsa Satakunnassa. Nakkilan myymälä on päätetty sulkea lokakuussa ja Harjavallan, Ulvilan ja Kankaanpään myymälät siirretään Lidlien yhteyteen.

Nakkilan myymälän sulkeminen on kova takaisku kunnalle. Asiakkaat ohjataan asioimaan muualla, mikä heijastuu muihin Nakkilan liikekeskustan palveluihin. Keskusta uhkaa näivettyä palvelutarjonnaltaan.

Fantastinen aika on ohi

 

Muistan vielä hyvin elävästi, kun Jyrki Katainen kiersi maakunnissa Kokoomuksen aluepoliittisena sihteerinä. Raumallakin hän kävi vuosituhannen taitteessa keskusteluttamassa kenttäväkeä, ja muistan ajatelleeni että tuossapa on loistava nuori mies: kuuntelee tarkasti ja puhuu fiksusti ja ymmärrettävästi asioista. Niinpä en ollut lainkaan yllättynyt, kun hänet nostettiin jo muutaman vuoden sisällä puoluejohtajaksi vanhempien valtiomiesten pettymykseksi.

 

Vaaliliitto, suomalainen kummajainen

Suomalaisessa vaalijärjestelmässä on mahdollista tehdä eri puolueitten välisiä vaaliliittoja, vaikka puolueet olisivatkin erimielisiä asioista keskenään. Näitä vaaliliittoja kutsutaan teknisiksi vaaliliitoiksi. Tulevissakin vaaleissa sellainen on syntymässä Satakunnan vaalipiirissä Kokoomuksen ja Vihreiden välille. Syy näihin vaaliliittoihin on usein se, että pienissä vaalipiireissä nykyinen järjestelmä suosii suuria puolueita ja ilman vaaliliittoa pienemmillä puolueilla ei ole edes mahdollisuutta saada itselleen eduskuntapaikkaa.

Kolmen käynnin putki Poriin

Lauantaina alkoi kolmen peräkkäisen Porissa käynnin putki puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon koulutustilaisuudella piiritoimistossa. Sunnuntaina jatkettiin samassa paikassa piirin työvaliokunnan kokouksella edessä olevien vaalien asioilla ja maanataina pidetään taas yksi Satakuntaliiton järjestämä alueen kansanedustajien tapaamisista, esillä on mm. Apteekkariliiton asiaa lääkehuollosta.

 

Uutisia ydinvoiman taholta

Fennovoiman ydinvoimala on niin muuttunut omistajapohjansa ja kokonsakin johdosta, että sen alkuperäinen lupa ei enää ole ajankohtainen. Uusi lupapäätös ollaan tuomassa eduskunnan päätetäväksi. Näin päästään ratkaisemaan tämän jatkuvasti kuolemanvaarallisen, kalliin ja yhä enemmän vanhanaikaiseksi tulevan voimalahankkeen tarpeellisuutta semminkin, kun jo kahden muun uuden ydinvoimalan rakentamisluvat ovat voimassa ja energiatarvetta pitäisi kattaa uusiutuvilla energioilla, etenkin bioenergialla, jota Suomessa kyllä riittää, kunhan toimeen  tartutaan.

Jäinen, mutta lämmin vastaanotto ministerille

Kankaanpään Taidekoululla oli maanantaina arvovieras, kaikkien koulujemme ylin päättäjä, opetusministeri Krista Kiuru, joka on itsekin täältä Satakunnasta, Porista. Halauksia riittikin tuttujen kesken mennen ja tullen, vaikka alkuvastaanotto olikin "jäinen". Taidekoulun edustalla oli näet menossa jääveistosten tekeminen, koska tavanomaiseen lumiveistoon ei löydy materiaalia sateen keskellä.

 

Yksimielisyys on voimaa Satakunnassa

Vuoden alussa on monenlaisia järjestäytymisiä. Sunnuntaina 12.1. tämän tehtävät suorittivat Satakunnan perussuomalaiset ja myös Kankaanpään perussuomalaiset.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä