Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta Sähköinen äänestys

Sähköinen äänestys avaa ovet tyranneille

Olen jo aikaisemmin (http://villekivinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242311-vaalit-voisi-jarjest...) kritisoinut Suomessa vallitsevaa vaalitapaa, jossa maa jaetaan keinotekoisiin piireihin, eivätkä äänesäjät saa äänestää itselleen sopivinta ehdokasta ja joka pakottaa sekä puolueet että äänestäjät taktikoimaan haitallisesti. Tänään kuitenki annan kehuni vaalijärjestelmämme parhaalle puolelle, äänestystapahtumalle ja ääntenlaskennalle.

Äänestääkö kone puolestasi?

Yhdysvaltain presidentinvaaleista on aikaa jo kuukausi, mutta äänten tarkistuslaskenta on yhä käynnissä. Sähköisten äänestyskoneiden on epäilty antavan virheellisiä tuloksia.

Suomessakin kokeiltiin äänestyslaitteita vuoden 2008 kunnallisvaaleissa kolmessa kunnassa. Satoja ääniä katosi bittiavaruuteen. Sähköisiä oikeuksia puolustavan Effi ry:n avulla äänestäjät tekivät valituksen, ja Korkein hallinto-oikeus määräsi vaalit uusittavaksi.  https://effi.org/sahkoaanestys-faq.html

Bitcoin-protokolla ei ole hyvä äänestysmenetelmä valtiollisiin vaaleihin

Sähköisestä äänestyksestä ja verkkoäänestyksistä käydään jatkuvasti keskustelua siitä huolimatta, että näihin liittyy monia korjaamattomissa olevia vikoja äänestyssalaisuuden kannalta ja erittäin vaikeasti korjattavissa olevia vikoja verifioitavuuden kannalta. Perusteluista kiinnostuneille paras suomenkielinen lähde lienee tällä hetkellä edelleen EFFI:n Sähköäänestys-FAQ, enkä toista kaikkia sen perusteluja tässä.

Valta kansalle - sähköllä.

Demokratiamme perusta on vaalijärjestelmä, joka kehitettiin 1800-luvulla. Aikana, jolloin käytössä ei ollut sähköä tai juoksevaa vettä, tietokoneista tai internetistä puhumattakaan. Raha oli paperia samoin kuin kirjeet ja äänestyslaput. Niiden siirtäminen ja käsittely kesti päiviä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä