Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta Nettiäänestys

Ei ollenkaan hullumpi idea tämä Liike Nyt! Kokeillaanko miten toimii?

 

wink Ei hullumpi idea...

 

HS.fi 21.4.2018:

- -Monen tavallisen kansalaisen suhde poliittiseen päätöksentekoon on käydä äänestämässä vaaleissa. Vaalien välillä kansalaiset jatkavat arkeaan, ja suhde politiikkaan tulee etäisemmäksi.

Nettiäänestystä jälleen väläytetty

Silloin tällöin eduskunnassa väläytetään digitaalista äänestystä. Tällä kertaa Sipilän hallituksen toimesta. Onkin tavallista, että laajaa turvallisuutta ja suojaa nauttivien järjestelmien digitalisointia ehdotetaan suilla, joilla ei ole hirvittävästi tietoa tietojärjestelmien mahdollisista aukoista, siirtoliikenteen turvattomuudesta ja siitä, miten suljettuihin järjestelmiin on helppo piilottaa vilppiä. Edes avoin lähdekoodi ei olisi siihen ratkaisu, sillä ylimääräistä koodia voi piilottaa esimerkiksi kääntämisprosessiin.

Äänestääkö kone puolestasi?

Yhdysvaltain presidentinvaaleista on aikaa jo kuukausi, mutta äänten tarkistuslaskenta on yhä käynnissä. Sähköisten äänestyskoneiden on epäilty antavan virheellisiä tuloksia.

Suomessakin kokeiltiin äänestyslaitteita vuoden 2008 kunnallisvaaleissa kolmessa kunnassa. Satoja ääniä katosi bittiavaruuteen. Sähköisiä oikeuksia puolustavan Effi ry:n avulla äänestäjät tekivät valituksen, ja Korkein hallinto-oikeus määräsi vaalit uusittavaksi.  https://effi.org/sahkoaanestys-faq.html

Toimisiko nettiäänestys puoluetukien jakamisessa?

Voisiko vaaleissa jaettava kampanjointituki toimia siten, että nykymallisten puoluetukien sijaan ehdokkaille ohjattaisiin rahaa netissä tapahtuvalla ennakkoäänestyksellä, jossa ainoastaan jaettaisiin siis nykyinen puoluetukien summa äänten mukaan ehdokkaille?

Edit: huom: puoluetuki ei ole kampanjointitukea, vaan tarkoitettu puolueen jokapäiväiseen toimintaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä