Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta Kiinteistökaupat

Turun tautia Rakennusliitossa?

Kauppalehden keskustelupalsta on mainio paikka, jos jotain mielenkiintoista jää itseltä huomaamatta, joku palstalainen sen nostaa pinnalle ja siellä se kelluu oman aikansa.

Kreml varautuu 'russofobiseen' maakauppalakiin Honkarakenteen ostolla?

Kuten muistamme vielä, Supo varoitti äsken 10 vuoden havainnointimme jälkeen itäintressipiirien maakaupoista. On jo hämmennytty siitä, miten vaatimaton virkamieslausunto herätti suurvallan johdon nopeaan korkean profiilin reaktioon. Speculare necesse est:

Juuri nyt on hyvä aika toimia

Eduskunta on syksyllä käsitellyt sisäisen turvallisuuden strategiaa. Käsittelyyn liittyen eri viranomaiset ja muut tahot ovat antaneet asiaan liittyviä lausuntoja. Suojelupoliisi nosti lausunnossaan esiin monien muiden uhkien ohella kansalliselle turvallisuudelle tärkeiden kohteiden lähellä olevien kiinteistöjen omistussuhteet.

Venäläisten kiinteistökauppoja rajoitettava

EU:n ulkopuolisista maista erityisesti venäläisten omistukseensa hankkima maa- ja kiinteistöomaisuus on kasvanut Suomessa sellaisiin mittasuhteisiin, että sen vaikutukset erityisesti Itä- ja Kaakkois-Suomessa eivät nykytilanteessa ole pelkästään positiivisia.  

Kiinteistökauppoja on myös tehty usein paikoista, jotka ovat maamme turvallisuuden kannalta merkittäviä. Lisäksi kiinteistökauppoihin liittyy runsaasti myös rahanpesua. Näiden asioiden selvittäminen on vaikeaa, koska viranomaisyhteistyö venäläisten ja suomalaisten kesken on hyvin vaikeaa.

Venäläisten osalta kysymys on muustakin kuin kiinteistökaupoista

Viime vuonna eräässä tilaisuudessa Suomessa toimivan venäläisseuran edustaja antoi ymmärtää, että venäläiset alkavat vaatia kaksikielisyyttä niissä kunnissa, joissa venäläisten määrä ylittää 3000 asukkaan rajan. Tämä raja lähestyy Imatralla, Lappeenrannassa ja Kotkassa.

Venäläiset ovat asiakkaita ja naapureita

Eteläkarjalaisena olen samaa mieltä kuin kirjailija Jari Tervo: "Venäläiset eivät ole enää meidän vihollisiamme, mutta rohkeata olisi väittää heitä historian pitkän varjon vuoksi meidän ystäviksemme. He ovat asiakkaita."

Tämä ajattelu näyttää olevan yleisempää Etelä-Karjalassa kuin muualla Suomessa. Etelä-Karjalan asukkaista lähes 90 % vastustaa venäläisten viisumivapautta, kun koko maassa lukema on noin 50 prosentin luokkaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä