Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta hätä

Kuka on köyhä tai rikas kriisi tilanteessa

Nyt kun ollut otsikoissa kirjailija Ilkka Remeksen mielikuvituksen spekulointeja näkökulmista kriisitilanteissa . Itse semmosta näkökulmaa miettinyt huvikseen kun täl hetkel joistakin taloudellisesti rikkaista saattaakin tulla ensimmäisenä köyhiä vakavissa kriisi tilanteissa . Kun ennen vanhaan iänaikaisesti maailman historiassa ihmiset on kyläyhteisöissä eläneet . Tehneet lapsia sekin näkökulma mielessä jotta lapset sitten hoitavat heitä kun itse ovat vanhoja . Nykyään jotkut ajattelee lapsen rahallisena kustannus eränä jne .

Hädän ja kärsimyksen ulkoistaminen, milloin tapahtuu sisäistäminen

 

Miksi pitäisi puhua vain liiketoiminnassa tapahtuvista ulkoistamisesta, kun ihmiset tuntuvat ulkoistavan omat tunteensa ja ajattelunsa muiden tehtäväksi. Puhutaan suurella intohimolla tekoälyn ja superälyn mahdollisuuksista ja niiden käyttämisestä. Samalla olemme saaneet lukea kuinka hyvin monet nuoret eivät osaa enää lukea tai laskea. Siksikö, että oma ajattelu ja tekeminen ovat ulkoistettu, jonkun muun suoritettavaksi. Samalla kun ulkoistamme oman ajattelun, ulkoistamme tunteemme. 

 

Pakolaiset pakenevat elämään.

Olipa mukava nähdä ystävää. Hän on tullut Suomeen jo 28 vuotta sitten. Keskustelimme pitkään pakolaisuudesta. Miksi ihmisen pitää lähteä pois kotimaastaan kauas toiseen maahan. Ei ole helppoa jättää kotimaataan, kotiaan, ystäviään ja sukuaan.

Aloin miettimään jos minun pitäisi lähteä kohti tuntematonta. Ilman tietoa mitä elämä tuo tullessaan. Lähteä vain jonnekin tietämättä määränpäätä. Jos minun pitäisi jättää lapseni, äitini ja siskoni. Monet ihmiset Irakissa, Syyriassa ja monessa muussa maassa joutuvat tekemään sen valinnan, jotta selviytyisivät hengissä.

Saako ihmistä auttaa hädän hetkellä?

Kansanedustaja, entinen tai nykyinen, on julkisuuden henkilö. Tästä seuraa monenlaista. Yksi on se, että yhteydenottoja tulee paljon. Erilaisia pyyntöjä. Tutuilta ja tuntemattomilta. Monet kysyy neuvoja. Niitä annan mielelläni. Jos osaan. Jotkut pyytää asianajajaksi. Siihen en ryhdy. Opastan lakimiehen luo. Monet pyytää rahaa. Sadoille rahattomille olen antanut yhden-kahden päivän tarpeen. Siihen minulla on ollut varaa. Sen verran hyväosainen. Kenellekään en ole koskaan tarjonnut rahaa. Linja on selvä. Hädässä olevalle annetaan pyydettäessä vastikkeetta pikku summa.

Rajat Kiinni!

Suomen pitää sulkea rajansa pakolaisilta heti. Kuulemma. Kun ei suomalaisetkaan ole koskaan tarvinneet apua. Vai ovatko?

 

bit.ly/ihmeita2015

Kära fru Wallström: Även Sverige borde minnas sin historia

Kära fru Wallström: Även Sverige borde minnas sin historia

*

Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström opasti Suomea muistamaan oman historiansa:

”Otimme 70 000 suomalaista sotalasta – Suomen kannattaisi muistaa historiansa

http://yle.fi/uutiset/ruotsin_ulkoministeri_otimme_70000_suomalaista_sotalasta__suomen_kannattaisi_muistaa_historiansa/8281927

Pääministeri ja inhimillinen hätä

Pääministeri Juha Sipilä on viime aikoina osoittanut suurta inhimillisyyttä turvapaikanhakijoita kohtaan. Sipilä on lisäksi arvostellut kaikkia, jotka ovat kehdanneet puhua elintasosiirtolaisuudesta, vaikka moni turvaa hakeva ei suostu jäämään niihin turvallisiin maihin, joissa ei ole erityisiä vetovoimatekijöitä. Suomessa on esimerkiksi asumiseen perustuva sosiaaliturva.

Elämme eläkeläisten/vanhusten sorto-aikaa!

Onko vanhusten kohtelu on vääryys?

Vanhuspalvelulain tarkoitus on tukea ikääntyville hyvinvointia, parantaa mahdollisuuksia osallistua elinoloihin vaikuttaviin päätösten valmisteluun sekä parantaa mahdollisuutta saada laadukkaita sosiaali-ja terveyspalveluita.

VANHUSTEN HOITOON TARVITAAN LÄMMINTÄ SYDÄNTÄ JA TERVETTÄ JÄRKEÄ!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä