Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta Esko Valtaoja

Monikulttuurisuudesta kohti ylivertaista monokulttuurisuutta

Professori Esko Valtaoja kirjoittaa, miten monesta kulttuurista on kuljettava kohti yhtä, ylivertaista monokulttuuria. Olen samaa mieltä. Monimuotoinen kulttuuri on hyvä asia, koska se tuottaa uusia asioita ja antaa mahdollisuuden valikoida erilaisten kulttuurien hyvät puolet ja hylätä niiden huonot puolet. Voimme esimerkiksi poimia somalikulttuurista perheen arvostamisen ja samaan aikaan hylätä naisten ympärileikkaukset.

Tiede, Valtaoja, Skepsis, Monsanto, Kant

Minulle on jäänyt lopulta epäselväksi mikä on Esko Valtaojan ja Skepsis ry:n tehtävä tässä maassa. Molempien olettaisi puolustavan tiedettä ja tieteellisyyttä ja äkkiarvaamaton saattaisi ajatella, että tämä tarkoittaa myös tieteen epätäydellisyyden myöntämistä.

Vastaavasti olettaisi, että nämä tahot myös kantaisivat yhteiskunnallisen vastuunsa siltä osin, että ymmärtävät, että väärin ajoitettu ja väärällä tavalla esiintuotu tosiasia aiheuttaa julkisuudessa valtavasti vahinkoa tärkeille hankkeille, joita ajetaan yhteisen hyvän puolustamiseksi.

Valtaoja Ursan Julkaisuja 135

Esko Valtaoja, Lisbeth Landefort ja Tuula Moilanen: "Tähdenlento pöytälaatikossa ja Muita taivaan tarinoita, Ursan Julkaisuja 135, 2013. (noin 52 sivua kuvineen)

Kyselin tänään kirjakaupasta Valtaojan lastenkirjaa, ja heti se löytyikin. Luin koko tätä kirjaa parissa tunnissa. Ensimmäisenä totesin että Lisbeth on kirjoittanut tekstinsä ruotsiksi ja saksaksi, mutta Lisbthin teksti on ruotsikielisen osuutensa osalta käännetty suomeksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä