Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Verkostoituminen

Verkostoituminen on sosiaalisen median roolipelaamista

Verkostoituminen on kaikista arkeamme terrorisoivista muotitermeistä ehkä se kaikista diabolisin. Sen sanominen ääneen merkitsee lähestulkoon samaa kuin biojäteastiasta syöminen krapulassa. Toimintana se on ollut jotain abstraktia, kasvotonta ja löyhää sosiaalista toimintaa ilman päämäärää saatikka luomisen luonnetta.

Keinoja työttömyyden hoitoon

 

Työttömyys on yhteiskunnallinen ongelma. On ideologinen vääristymä väittää, että se on ensisijaisesti yksilön ongelma.

Järkeä avustuksien käyttöön järjestöjen yhteistyöpakolla

Suomen kolmas sektori (ts. vapaaehtoissektori) elää käytännössä avustuksista. Olen pätkätyökeikalla lapsi-, nuoriso-, perhe- ja maahanmuuttajatyön järjestökentällä, joka on sirpaloitunut. Palvelujen sirpaloitumisella tarkoitetaan kustannusten karkaamista suhteessa palvelun tavoitettavuuteen ja hyötyihin. Sirpaloituneissa palveluissa resursseja ei riitä esimerkiksi palveluiden markkinointiin, jolloin ihmiset eivät löydä kyseistä palvelua.

Verkkovirtaa

Entinen poliisiylijohtaja, nykyinen rivisiviili ja eläkeläinen, on huomannut, että maahan tulevat turvapaikanhakijat ovat ryhtyneet verkostoitumaan. Osalla heistä on sotilaallinen koulutus.

Minun supisuomalaisella miehellänikin on sotilaallinen koulutus; hän osaa toimia ampujan paikalla panssarivaunussa.  Verkostojakin hänellä on, mikä on hieno juttu. Kovin orpoa olisi ihmisen elämä ilman verkostoja.

Teenpä pienen ajatusleikin: kuvittelen muuttavani syystä tai toisesta Irkutskiin tai vaikkapa Ouogadougouhin. En tunne ketään, en osaa kieltä, kulttuuri on minulle vieras.

Verkostoituako byrokraattien datan avulla?

On usko, että yritysten ja tutkijoiden verkostoituminen voisi tapahtua byrokraattien tarpeisiin kerätyn datan avulla. Tekesin uusi strategiajohtaja on pahasti pihalla, niinkuin Tekeskin on ollut jo pitkään: 

Yhdessä, Yksin, Yksin Yhdessä

Tiistai-aamu kello 9.30. Vanha nainen pystykorvaisen koiransa kanssa kerää ostoksia kärryyn lähikaupassani Sturenkadulla. Rouva kävelee hieman kyyryssä, mutta ostosten teko näyttää sujuvan hyvin. En kiinnittä häneen sen enempää huomiota, kunnes vasta kassalla, kun seison hänen takanaan tuijottamasssa päivän lehtiotsikoita. Kassalla on töissä nuorehko miesmyyjä. Nainen laskee ostoksensa hihnalle, ja mies vetää tuotteet piippaavan laitteen läpi. Mies kertoo ostosten loppusumman hymyillen, ja nainen maksaa ostoksensa. On minun vuoroni maksaa ostokseni, samalla kun rouva pakkaa omiaan.

Työ siirtyy verkostoihin

Sosiaalidemokraattisten opiskelijoiden varapuheenjohtaja Maria Rytkönen kirjoittaa Helsingin Sanomissa (16.5.), että nuoria kannustetaan Suomessa yrittäjiksi vastuuttomasti.

Kirjoituksen henki kuvaa juuri sitä pysähtyneisyyden ilmapiiriä, johon äänestäjät ottivat tänä keväänä kantaa vaalituloksella. Rytkönen tiivistää kirjoituksessaan sosiaalidemokraattisen liikkeen suurimman huolen ”Myös järjestäytymiseltä viedään pohja, kun työmarkkinoiden ongelmat sysätään yksilöiden vastuulle” viitaten yhä enenevissä määrin kasvavaan yrittäjyyteen Suomessa.

Mistä on pienet poliitikot tehty? - Politiikan perusteet

Monet kansalaiset, jotka eivät tunne poliitikkoja tai eivät ole koskaan toimineet luottamustehtävissä tai poliittisissa järjestöissä, eivät välttämättä ymmärrä, millaista politiikka luonteeltaan on. En väitä tietäväni aiheesta kaikkea, enkä varsinkaan kaikkea sitä, mitä kulisseissa tapahtuu. Aion kuitenkin tuoda esille valistuneimman arvioni sekä sen, mitä omien kokemuksieni kautta asioista tiedän.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä