Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta Uupumus

Miten ehkäistä työuupumusta?

Tutkimus on tehty - mitkä ovat tulokset? Aikoinaan, joskus; kauan kauan sitten, minäkin olin nuori mies. Silloinen pomo antoi "meille", kolmelle miehelle, tehtävän. Piti siirtää tonnin verran (n.1000kg) granulaattia (muovirouhe) oktabiinistä (8-kulmainen pahvipytty) kuution metalliastiaan.

Trukilla nostimme tuon oktabiinin metallipytyn päälle ja puukotimme pohjan rikki. Siitä ne sitten reiästä valuivat rouheet nätisti. Hetken kuluttua pomo tuli ja tuumasi: hän sen tiesi, että kun laittaa fiksut ja laiskat miehet hommiin niin se onnistuu. Onnistui!

Olipa kerran ammatti

1990-luvun alussa, siis neljännesvuosisata sitten, kuuluin opiskelijoiden viimeiseen vuosikertaan, josta koulutettiin kodinhoitajia. Niitä vanhanaikaisia kodinhoitajia, jotka osasivat pestä pyykit ja mankeloida, valmistaa silakkapihvejä ja vispipuuroa, pestä ikkunat ja puhdistaa uunin luukun laseja myöten. Sen lisäksi kodinhoitaja pystyi hoitamaan säärihaavan, pistämään insuliinin, jakamaan lääkkeet, hoivaamaan koliikkivauvaa, leikittämään isompia, kuuntelemaan, täyttämään lomakkeita, leipomaan pullaa, käymään kaupassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä