Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta Työeläkkeet

Miksi emme puhu eläkkeistä?

Eläkkeet ovat sosiaalietuus muiden joukossa, vaikka ne on totuttu näkemään täysin erillisenä asiana. Suurin osa nyt maksettavista eläkkeistä rahoitetaan tämänhetkisillä työeläkemaksuilla. Väestö ikääntyy, eikä meillä ole varaa pitää yllä nykyisenlaista järjestelmää. Asiaa tulee myös tarkastella yhdenvertaisuusnäkökulmasta. On ymmärrettävää, että palkkaa maksetaan ihmisille tuottavuuden mukaan. Ei ole eettisesti kestävää, että työuransa aikana hyvin ansainneille maksetaan kaiken lisäksi korkeita eläkkeitä.

Jo eläkkeellä olevat saavat parhaan tuoton työeläkemaksuilleen?

Jo eläkkeellä olevat saavat parhaan tuoton työeläkemaksuilleen?

 

ETK on alla olevassa linkissä väittänyt, että vanhimmat ikäryhmät ovat saaneet parhaan tuoton työeläkemaksuilleen. Väitteessä on monta ongelmaa.

http://www.etk.fi/tiedote/jo-elakkeella-olevat-saavat-parhaan-tuoton-tyo...

Omia pohdintojani asiaan liittyen voi lukea alla olevasta linkistä.

http://jariojala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222557-tyoelakkeista-rahastoin...

Ei opiskelijoita eläkeköyhtymisen torjumista vastaan

Eläketurvakeskus yrittää vääristellyillä väitteillään saattaa opiskelijatkin eläkeläisten oikeuksia vastaan: Lipposen taitettu indeksi on kuitenkin oikaistava oikeudenmukaiseksi: palkkaindeksiksi.

Eläkeuudistus ja 60-,70- sekä 80-luvuilla syntyneet

"Hallituksen esitys keskimäärin vähentää 1960-, 1970- ja 1980-luvuilla syntyneiden henkilöiden elinkaaren aikaisia TyEL-eläketuloja, lähinnä eläkeajan lyhentymisen takia. Vaikutus on suurimmillaan noin kolme prosenttia vuosina 1970–1975 syntyneillä ikäluokilla."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä