Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta Tuuli- ja aurinkovoima

Nyky-yhteiskunnassa lähes kukaan ei voi olla omavarainen

Korkeakulttuurit perustuvat siihen, että ihmiset ovat järjestäytyneet yhteiskunniksi, joissa eri ihmisillä on erilaisia tehtäviä ja teollisuusmaissa tuotanto on saatu tehostettua automatisaatiolla ja keskittämisellä suuryksikköihin, milloin ikinä mahdollista. Tämä unohtuu monesti visioissa, joissa haaveillaan uusiutuvien energiamuotojen, energian varastoinnin ja kysyntäjoustojen esiinmarssista niin, että keskitetty tuotanto suurteollisuudesta muutettaisiin paikalliseksi tai henkilökohtaiseksi tuotannoksi.

Ydinvoima vanhentunutta teknologiaa – uusiutuvat kehittyvät älyverkkoinensakin

Suomessa on ollut jo vuosia käynnissä keskustelu ydinvoiman lisärakentamisesta. vs. uusiutuvat päästöttömät energiat – tuuli- ja aurinkovoima . - Suomeen ei todellakaan tarvita yhtäkään ydinvoimalaa OIII:n lisäksi.

Vanhan teknologian ydinvoima kilpailee uusien, uusiutuvien energiamuotojen kanssa, hidastaa siten niiden käyttöönottoa, hidastaa uusiutuvien energioiden yleisyyden kasvua ja sen siten muutoin tuoman yksikköhinnan nopeaa laskua ja siten myös edelleen sähköenergian hinnan alenemista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä