Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta SDP:n puheenjohtajakisa

SDP:n puheenjohtajakisa: Laiskuutta ja möläytyksiä kulissien takana

Huomenna lauantaina selviää Antti Rinteen jatko SDP:n puheenjohtajana.

Rinne ei ole juurikaan kampanjoinut, vaikka kaksi kansanedustajaa Timo Harakka ja Tytti Tuppurainen haastoivat hänet. Rinne, Harakka ja Tuppurainen ovat kiertäneet keskustelupaneeleissa ympäri Suomen, mutta muuten Rinteellä ei ole varsinaista puheenjohtajakampanjaa ollut. Moni on ihmetellyt, missä olivat Antti Rinne –pinssit, kuulakärkikynät ja lentolehtiset. Rinteellä ei myöskään ollut kampanjapäällikköä erikseen, vaan kampanjaa veti Rinteen avustaja Timo Nevaranta.

SDP saa ansaitsemansa puheenjohtajakilvan

Ay-gangsteri, punavihreä populisti ja oikeistolainen markkinademari kisaavat SDP:n puheenjohtajuudesta, ainakin jos on uskominen Yleisradion analyysia aiheesta. Tekisi mieli laittaa sana analyysi lainausmerkkeihin, mutta pieni provosointi medialle sallittakoon. Kaiketi mainosrahasta riippumattomankin journalismin tulee maanitella itselleen klikkauksia huomiotalouden aikana.

Hyvät ehdokkaat, hyvähenkinen kampanja

Timo Harakka demari vuodesta 1962 vai viemärirotta?

Timo Harakka 1998 kirjassa Viemärirotta, Otava, Keuruu 1998:

”Haluan sitä paitsi osallistua SDP:n periaateohjelman uudistustyöhön tasan yhtä kiihkeästi kuin hautautua elävältä ydinjätteeseen.”

Timo Harakka kirjoitti vuonna 1998 journalistisesti ja dramaturgisesti mielenkiintoisen ja jouhevan satiirisen yhteiskuntakritiikin nimeltään ”Viemärirotta”.

Timo Harakka ristiriitaisuuksiensa keskellä

Timo Harakka. Suuri kiristys - Tie ulos eurokriisistä, Schildts&Söderström Porvoo 2014

Kirja on hyvin kirjoitettu ja helppolukuinen ja minun kaltaiselle ei-ekonomistille siitä sai runsaasti hyvin jäsenneltyä tietoa Euroopan Unionin keskuudessa käytävästä talouspoliittisesta keskustelusta.

Kirja oli ehdolla Kanava-lehden vuoden 2014 tietokirjaksi.

Kirja käsittelee eurokriisiä monipuolisesti ja erittelee tapahtumia hieman hyppelehtien, mutta kuitenkin melko täsmällisen kronologisesti aina 2014 vuoden alkuun saakka.

Kamera käy jo, Timo Harakka

Televisiotoimittaja-kansanedustaja Timo Harakalla olisi nyt paikka ottaa SDP:ssä ilmatila haltuun, ainakin hetkeksi.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman taklattiin ulos listoillaan ja kansanedustaja Tuula Haatainen hyppäsi suosiolla vaihtoaitioon SDP:ssä, ”jossa mailat ovat olleet korkealla, vaikka kiekko ei ole pudonnut jäihin”.

Edellä oleva siteeraus on Antti Lindtmanilta.

Kaikki tuki Antti Rinteelle

 Aiemmassa tekstissäni pyysin Antti Lindtmania asettumaan ehdolle SDP:n puheenjohtajakisaan. Antti Lindtman on kuitenkin päätöksensä tehnyt ja ei lähde SDP:n puheenjohtajakisaan. Itselläni tämä tarkoittaa vain yhtä asiaa, eli Antti Rinteellä on täysi tukeni ja toivon, että hänet valitaan jatkokaudelle.

SDP:sta suurin kuntapuolue?

SDP teki viime viikonloppuna puolueristeilyn Tallinnaan. Risteilylle osallistui noin 1500 puolueaktiivia. Risteilyllä puolueen puheenjohtaja Antti Rinne asetti SDP:n tavoitteeksi nousta kevään 2017 vaaleissa maan suurimmaksi kuntapuolueeksi.

Puolueen puheenjohtajan tehtävänä on tietysti valaa uskoa puolueaktiiveihin. Tämä lieneekin tavoitteen asettamisen päätarkoituksena, mutta kuitenkin tällä kertaa herää kysymys myös siitä, onko kysymys kuitenkin Antti Rinteen puheenjohtajakauden jatkon varmistaminen?

SDP:n Tuppurainen oudoksuu Petteri Orpoa

SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppurainen kertoo tänään Hesarissa olevansa "huolestunut Suomen sulkeutumisesta." Hän "oudoksuu valtiovarainministeri Petteri Orpoa (kok), joka ei käyttänyt heti ensimmäistä tilaisuuttaan mennä tapaamaan kollegojaan Ecofin-kokoukseen. Ja erityisesti tilanteessa, jossa Britannia on juuri äänestänyt EU-eron puolesta ja Italiassa muhii mahdollinen pankkikriisi."

Ville Skinnarista SDP:n puheenjohtaja?

Antti "Rinne uhkaa joutua vaihtoon SDP:n johdosta," kirjoittaa tänään valtakunnan pulssi Helsingin Sanomat. Seuraajapörssissä Hesari pyörittää Antti Lindtmania, Tytti Tuppuraista ja muutamaa takarivin politrukkia. Ehdottomasti paras nimi on kuitenkin jäänyt pois, vaikka sen jo varmaan kuukausi sitten tälle palstalle pudotin. Hän on kansanedustaja ja urheilumies Ville Skinnari.

Voi tietenkin olla, ettei Skinnari suostu puheenjohtajaksi. Joku toimittajakunnasta ehtisi sen varmaan tarkistaa.

http://www.hs.fi/kotimaa/a1468814685524

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä