Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta Puolustusministeri

Myös puolustusministeri on eduskunnan luottamuksen varassa

Filosofian tohtori, kansanedustaja (sin) Jussi Niinistö peräänkuuluttaa nettisivullaan julkaistussa kirjoituksessaan eduskunnan ryhdistäytymistä. Sivun yläreunan asettelu viestittää lukijalle vahvasti, että nyt kirjoittaa Suomen puolustusministeri. ( Kirjoitus näkyy olevan julkaistu myös tällä sivustolla.)

On siis oltava tarkkana kun valtioneuvoston jäsen, Suomen puolustusministeri, antaa ohjeita eduskunnalle.

Suomen varuskuntien lukumäärä

Puolustusvoimien komentaja, kenraali Jarmo Lindberg ei näe tarvetta uusille varuskunnille Suomessa. Hänen mukaansa varuskuntia on riittävästi suhteutettuna ikäluokkien kokoon. Näin Lindberg toteaa MTV:n Uutisextra-ohjelmassa.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (PS) on puolestaan esittänyt, että varuskuntaverkkoa tulisi tihentää Euroopan heikentyneen turvallisuustilanteen vuoksi. Hän pitää ongelmallisena sitä, että Suomessa kokonaisia maakuntia on ilman varuskuntaa tai joukko-osastoa.

Miinoista vähäsen ja puolustuspolitiikasta hieman enemmän

Sipilän hallitus on istunut kuuluisat sata päivää. Ehkä sitä voi pitää analyyttisen kommentoinnin kannalta aloituksen virstanpylväänä. Aloitan lempiaiheestani turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta. Puolustuspolitiikassa katse kohdistuu puolustusministeriin Jussi Niinistöön (ps). Linjat alkavat hahmottua.

Pelastakaa kenraali Räty

Nyt pitää olla oikeasti huolissaan. Mihin tämä maa on menossa? Pakolais- ja maahanmuuttokeskustelu on mennyt pisteeseen, jossa isot mediatoimijat sulkevat keskustelupalstoja. Sivistynyt keskustelu on kadonnut, kukaan ei ehdi moderoimaan ääripäiden kommentteja. Sananvapaus, vapaus sanoa, on kummallisessa pattitilanteessa.

Myös turvallisuus- ja puolustuspolitiikassa otetaan jäätäviä taka-askelia. Sinne kylmän sodan aikaan.

Puolustusministeriltä karkasi mopo

Suomen linja on aktiivista vakauspolitiikkaa, jonka tarkoituksena on turvata Pohjois-Euroopan vakautta sekä toimia laajemman vastakkainasettelun lieventämiseksi. – Näin linjasi ulkopolitiikkaa johtava tasavallan presidentti ja puolustusvoimain ylipäällikkö Sauli Niinistö uudenvuoden puheessaan 1.1.2015.

Puolustusministeri Carl Haglund (r.) mokasi. Ei ole kyse väärän värisen solmion valinnasta.

Kenestä seuraava puolustusministeri?

Olen aikaisemmissa blogeissani läpikäynyt jokaisen eduskuntapuolueen vaaliohjelman tai poliittisen linjapaperin tarkastellakseni mitä niissä sanotaan ulko-ja turvallisuuspolitiikasta, tuttavallisemmin #turpo:sta.

Omituista vastuunkantoa

Carl Haglund puolustusministerinä sekä Timo Soini ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana ovat kantaneet kukin omalla tavallaan viime päivinä vastuuta Suomen asioiden edistämisessä. Vedetäänpä nippuun.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä