Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta Perheenyhdistäminen

Hallitusohjelman toimet houkuttelevat lisää haittamaahanmuuttoa

Vihervasemmistohallituksen toimet maahanmuuton haitallisten lieveilmiöiden kitkemiseksi ovat odotuksien mukaisesti täysin onnettomia. Joku saattaa ilakoida päätöksestä asentaa jalkapantoja kielteisen päätöksen saaneille turvapaikanhakijoille, mutta eiköhän hallituksesta joku nouse viime hetkellä vastustamaan tätäkin ihmisoikeuksien nimissä.

EU pani persuuntuneen Suomen kuriin

EU:n tuomioistuin on päättänyt, että Suomi on kiristänyt turvapaikanhakijoiden perheenyhdistämistä liikaa. Tämä koskee perheitä, joissa Suomeen saapunut nuori ehtii täyttää 18 vuotta yhdistämisprosessin aikana. Asiasta raportoi Yle Uutiset.

Jatkossa perheenyhdistäminen taas onnistuu, vaikka alaikäisenä maahan saapunut turvapaikanhakija ehtisi saavuttaa täysi-ikäisyyden prosessin aikana. Näin oli asian laita myös ennen vuotta 2010.

Vihreät paljastaneet todellisen maahanmuuttopoliittisen linjansa

Gallup-nosteessa paistattelevat Vihreät julkaisivat turvapaikkapoliittisen linjapaperinsa puoluevaltuustonsa kokouksessa Riihimäellä. Yleisellä tasolla linjapaperi on tervetullut keskustelunavaus ja sisältää myös järkeviä toimenpide-ehdotuksia, kuten sen että viimeaikaisten maahamuuttopolitiikan muutosten vaikutuksista pitäisi tehdä perusteellinen selvitys. Puutun kuitenkin tässä tekstissä muutamiin itselleni hämmästystä herättäneisiin kohtiin.

Vihreät: perusoikeuksia pitää noudattaa

MTV julkaisi eilen uutisen jonka perusteella päättelen, että Vihreät vaativat, että Suomessa noudatetaan perustuslakia ja ihmisoikeussopimuksia, sekä rikoslakia. Uutisen mukaan Vihreät vaativat, että: "Tulo- ja aikarajat on poistettava kokonaan kansainvälistä suojelua saaneiden perheenyhdistämisistä."

Perheenyhdistämisen tiukennus toimii

Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan teettämässä selvityksessä arvioidaan, että perussuomalaisten ajama perheenyhdistämisen tiukennus toteutuu. Arvion mukaan tänä vuonna turvapaikan saaneiden 3000 perheenyhdistämishakemuksesta vain 65 täyttää toimeentuloedellytyksen.

Ote maahanmuutosta kiristyy

Eduskunta hyväksyi viime viikolla lopullisesti perheenyhdistämisen ehtojen tiukennuksen ensimmäisen vaiheen ja lakimuutokset, joilla turvapaikkahakemusten käsittely tehostuu sekä hakijoiden oikeusavun ehtoja tiukennetaan. Jo aiemmin ulkomaalaislaista on karsittu kansainvälisiin sopimuksiin perustumaton humanitäärinen suojelu.

Suurimpien lähtömaiden Irakin, Afganistanin ja Somalian turvallisuustilanteen uudelleenarviointi on alkanut tuottaa yhä enemmän kielteisiä suojelupäätöksiä. Näitä asioita olen hallitukselta vaatinut, nyt määrätietoisen työn tulokset alkavat näkyä.

Eilinen YLE:n perheenyhdistämispropagandaisku

Kuten arvata saattaa kyseessä oli huikea spektaakkeli, jossa yhtään oikeaa kysymystä ei käyty läpi. Ville Niinistö oli haettu taas viikottaiseen esiintymiseensä. Tuskin johtuu ilmaisesta mainostamisesta viheriäiselle vaan luultavammin hän majailee nykyään jossain Tohlopin kellarissa, josta hänet on vain niin kätevä saada esittämään sirkustaan. Mukana oli myös Pirkko Mattila joka ei uskaltanut sanoa sensitiivisestä aiheesta mitään joten hänet voi sivuuttaa.

Tulorajat eivät koske Suomen kansalaisia

Maahanmuuttaja voi hakea Suomen kansalaisuuden, ei tämä Suomen kansalaisuus niin kamala ole, että ei voisi uhrautua jos perhe täyttyy saada Suomeen.

Tämä nyt tikun nokalla nostettu yksitäistapaus olisi voinut hakea kansalaisuuden ajat sitten.

Migrin sivulta poimittu.

”Keneltä toimeentuloa ei edellytetä?

Turvattua toimeentuloa ei edellytetä

syntyperältään suomalaiselta ja hänen perheenjäseneltään

Persu on oikeassa

Kansanedustaja Leena Meri kommentoi Suomen Uutisissa irakilaisten käännytystapaukseen liittyvää kohua:  "Miksi sisäministeri Petteri Orpo on vaatinut asiassa selvitystä? Asian käsittely on kesken tuomioistuimessa. Normaali käytäntö on, että yksittäisiin viranomaisten päätöksiin ei poliittisella tasolla eikä varsinkaan ministeritasolta puututa, Meri painottaa."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä