Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta Paskaduuni

Suomen sosiaaliturva synnyttää paskaduuneja

Suomen tukijärjestelmä on siitä ongelmallinen, että kun saat lisää tuloa, niin muut etuudet laskevat ja muita ylimääräisiä kustannuksia saattaa tulla. Syntyy palkkakuoppia ja palkkaluokkia, joilla ei tule toimeen. Yhteiskunnassa on kuitenkin paljon töitä tarjolla, mutta ne osuvat tähän palkkaluokkaan, jolla ei tule toimeen. Syntyy ns. ”paskaduuneja”. Paskaduuni käsitteenä voidaan ajatella monella tapaa, mutta mielestäni sen voisi yksinkertaistaa siten että se on työ, jolla pelkästään ei tule toimeen. Työtä itsessään todennäköisesti harvoin ajatellaan paskaduunina.

Paskaduuni puhelinmyyntiä kiellettävä lailla

Jos työ kannustaa epärehellisyyteen, heikompien hyväksikäyttämiseen ja tehdystä työstä maksetaan käsittämättömän pientä palkkaa, on työ silloin paskaduunia. Nyt kun olemme määritelleet paskaduunin, niin voimme hyvällä omallatunnolla sanoa puhelinmyyntiä paskaduuniksi ja keskustella aiheesta niitten oikeilla nimillä.

 

Yhteiskuntasopimuksen psykoanalyysi

Yhteiskuntasopimuksessa tavoiteltu tuottavuushyppy vaihtui nopeasti vaatimukseen työajan pidentämisestä. Kokoomus on nykyisin työväenpuolue. Presidentti totesi vuoden 2013 uudenvuodenpuheessaan kaiken työn olevan arvokasta.

"Paskaduuneja" ei ole olemassakaan

Työpaikkojen arvottaminen tapahtuu nyky-yhteiskunnassa pikemminkin tulotason kuin työn yleishyödyllisyyden perusteella. Paremmuusjärjestykseen laittaminen on jo lähtökohtaisesti harvinaisen typerää ja luo työmarkkinoista täysin vääränlaisen kuvan. Alun perin harkitsin otsikoivani tämän kirjoituksen jotakuinkin "Paskaduunin nykyaikainen määritelmä", koska koen, että esim.

Uuden proletariaatin synty - vappuennakko

Työpaikkojen vähyys ja työttömien korkea koulutustaso uhkaa tulevaisuudessa alistaa työntekijät työnantajien ja yhteiskunnan orjiksi – ollaan palaamassa aikaan ennen ammattiliittojen esiinmarssia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä