Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta Palveluala

EK ja "rakennus- ja palvelualojen rekrytointivaikeudet"

Elinkeinoelämän Keskusliitto on julkaissut sivuillaan tiedotteen suhdanteiden kääntymisestä nousuun. Paikkansa pitäessään tällainen käänne on ilman muuta toivottu, koska nousukausi johtaa todennäköisesti työllisyyden paranemiseen ja bruttokansantuotteen nousuun, jolloin esimerkiksi sosiaalimenot alenevat ja valtion velan suhde bruttokansantuotteeseen pienenee, erityisesti, mikäli menokurista muistetaan huolehtia.

EK:n tiedote pitää sisällään myös tällaisen mielenkiintoisen maininnan:

Terveiltä yrityksiltä sairaille yrityksille

Suomen hallitus on ehdottamassa lakia päästökaupasta johtuvien epäsuorien kustannusten kompensaatiosta. Esityksen mukaan raskas teollisuus saisi vuosittain noin 43 miljoonan euron yritystuen. Ylen uutisten haastatteleman (11.9.2016) VATT:n johtavan ekonomistin mukaan esitys "ei ole millään tavalla perusteltua julkisten varojen käyttöä".

Ravintoloiden alkoholin alv:n lasku olisi investointi hyvinvointiin

Olen kuullut useasta eri lähteestä, että pitkäaikainen unelmani ravintoloissa myytävän alkoholin arvonlisäveron laskemisesta ruoan tasolle alkaa saamaan kannatusta muiltakin, kuin edustaja Pelkoselta (Kok.), joka on jo vuosia ajanut tätä tolkullista asiaa. Itseasiassa kaikissa hallituspuolueiden (Kok., Kesk. & PS) eduskuntaryhmissä asialle alkaa löytymään sen verran tukea, ettei se ole enää edes vain yhden ihmisen unelma. Tämä olisi myös uudistus, jota ei vastustettaisi edes oppositiossa ja jolle sosiaalisessa mediassa jopa Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry on näyttänyt vihreää valoa.

Avoin kirje kansanedustajille

Hyvät kansanedustajat,

Älkää unohtako viennin huumassa kotimarkkinoita. Luokaa Suomen palvelualalle 30 000 uutta työpaikkaa tekemällä muutama oikea päätös, sillä teillä on siihen valta ja mahdollisuus. Ajattelin ensin kirjoittaa joulupukille, sillä sen verran kuuroille korville palvelualojen toivomukset ovat tuntuneet menevän vuosien varrella, mutta olen kuitenkin aistinut, että tässä eduskunnassa on todellista asioiden muutoshalua, niin hallituspuolueiden, kuin oppositionkin riveissä.

Kuinka Suomeen saatiin kolmen euron pizzat

Suomen perustulokokeilu, joka olisi kohdistunut vain osaan kansasta, oli todettu perustuslain vastaiseksi. PersKeKo-hallitus oli aikansa tätä ihmeteltyään päättänyt repäistä oikein kunnolla ja kohdistaa kokeilun jokaiseen suomalaiseen, poislukien ansioihin perustuvaa eläkettä saavat eläkeläiset. Samassa yhteydessä opintotuki, työmarkkinatuki, peruspäiväraha, Kelan maksamat eläkkeet ja pienimmät sairaspäivärahat oli lakkautettu kokonaan.

Siivoamalla miljonääriksi...

Suomenlinnan ensimmäisen pilvenpiirtäjän suunnittelutyöt olivat törmänneet yllättävään esteeseen. Konttivirkamiehet olivat rakennusyhtiön mielestä kuunnelleet aivan liikaa Pikku-Mustan yliopiston villejä tieteentekijöitä, ja saaneet heiltä haitallisia ideoita. Kuten nyt vaikka tämä siivoojajupakka.

- Olemme päätyneet sellaiseen ratkaisuun, että yksikään taloyhtiö ei saa käyttää missään kiinteistönhuoltotehtävissä sellaisia työntekijöitä, jotka eivät asu kyseisessä talossa, konttivirkamies ilmoitti rakennusyhtiön toimitusjohtajalle.

Äijätalous

Yleensä, kun feminismi ja talous mainitaan samassa yhteydessä, puheenaiheena ovat naisen ja miehen euro, perhevapaiden jakaminen ja lasikatot. Tärkeitä aiheita kaikki. Välillä aihetta on hyvä tarkastella myös makrotasolla, talouden rakenteiden näkökulmasta.

TIPATON TAMMIKUU - AIKANSA ELÄNYT KOTIMAINEN PERINNE

Nyt kun naapurissakin luovuttiin hassusta perinteestä polttaa Gävlen olkipukki, voisimmeko me luopua omasta hölmöstä tipattomasta tammikuustamme?

Palkkaa 2500€/kk ja turpiin viikottain, kuulostaako hyvältä diililtä?

Mummo hakkasi vanhainkodin työntekijän – naisuhrille 20 tikkiä |

Narkomaani riehui päivystyspolilla, yksi hoitaja sai keskenmenon |

Mies palasi aseen kanssa ravintolaan ja ampui järjestyksenvalvojaa |

Törkeä ryöstö kaupassa, ryöstäjä löi työntekijää nyrkkiraudalla |

Ambulanssi joutui pysähtymään keskelle moottoritietä kyydissä riehaantuneen potilaan vuoksi |

 

Nämä ovat vain päästäni keksimiä uutisotsakkeita. Mutta jokainen niistä on totta meidän Suomessa.

Miksi palvelualoja ei hyväksytä salonkikelpoisten toimialojen joukkoon?

Olen taistellut yökerhoalan toimintamahdollisuuksien puolesta kohtuullisen aktiivisesti vuodesta 2009 lähtien. Taistelun tohinassa olen huomannut kuinka aliarvostettu koko palveluala on maassamme. Tästä mielestäni hyvänä osoituksena on se, että alamme toimintaa hankaloittavan järjettömän alkoholipolitiikan tiimoilta kunnon keskustelun aikaansaaminen kesti yli 4 vuotta. Alkoholipolitiikan, joka on ajanut kotimaisen ravintola- ja yökerhoalan erittäin tiukoille, samalla puskien verotulot lahden toiselle puolelle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä