Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta Marttyyrit

Mitä hän ei ymmärrä

Kun ihminen kohtaa sellaista, mitä hän ei ymmärrä, hän rupeaa nauramaan tai suuttuu. Turun puukotuksesta syytetty reagoi käräjäoikeudessa molemmin tavoin.

Hän naureskeli, kun uhrien vammoista kerrottiin. Hän suuttui, kun eräs todistaja kutsui häntä pelkuriksi. Hän ei siis ymmärrä, mikä hän on eikä mitä hän on tehnyt.

Hän vetoaa Koraaniin, mutta ei osaa lukea sitä. Se alkaa sanoilla "Jumalan, armeliaan Armahtajan nimeen". Ei siis "Jumalan, ylimmän Silpojan nimeen".

Isis on luuseri. Ja äitis kans. Kertokaa se hänelle.

Marttyyriuden henki, johda sinä "meitä". (not)

Carolyn Marvin ja David Ingle herättivät huomiota kirjallaan "Blood Sacrifice and the Nation". Tässä  korostettiin että nationalismin takana on asenne joka korostaa uhrautumista ja kuolemista maan puolesta. Ja että tämä tapahtuu hyvin erityisellä tavalla ; Nationalismi ei elä sotavoitoilla ja sankaruudella. Jopa hävityt sodat kääntyvät helposti nationalismin moottoreille. Sen sijaan kuolleet sodassa olevat oman puolen kuolleet ovat erityisen oleellisia.

Koti, tuontiuskonto ja isänmaa - Niikko ja muut marttyyrit

Kristilliset pyhät on siitä hienoja että silloin tietää saavansa lukea ihan järjetöntä roskaa. Tällä kertaa olin hyvin vähän somessa, mutta parhaat mihin törmäsin on Mika Niikon blogissa, "Joulujuhla ilman Jeesusta jäi ontoksi". 

Jokaisen pyhän aikaan saa huomata että kristityt tekevät sitä mitä parhaiten osaavat, heittäytyvät marttyyreiksi. "Yhyhyy, ne yrittää kieltää kristinuskon! Tämä on vainoa! Yhyhyy."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä