Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta Kustannustehokkuus

Sote ja hallitus kaatui, Kallio pysyy ?

Kun mammuttimaista sotea alettiin rakentamaan, niin ajattelin, että siihen tapaan, että ei taida tai vaikea on onnistua. Kun on valtiolla pienenä vesipisarana töissä, niin on oppinut aavistelemaan muutosten vaikeudet, kun niihin liittyy niin moninkertaiset sidonnaisuudet. Tuloksellisempi tapa on tehdä yksi osa-alue kerrallaan.

Kokonaisuudistukset onnistuvat paremmin yrityselämässa ja valtion hallinnossa, mutta demokraattisessä päätöksen teossa se on työlästä.

------------------------

Hetemäen 16.5. muistio sote-uudistuksen kustannusvaikutuksista

 

Valtiovarainministeriön muistio sote-uudistuksen kustannusvaikutuksista

Valtiovarainministeriö 17.5.2018 16.07

Uutinen

Valtiosihteeri kansliapäällikkönä Martti Hetemäki antoi keskiviikkona 16.5. eduskunnan valtiovarainvaliokunnalle, sosiaali- ja terveysvaliokunnalle ja tarkastusvaliokunnalle muistion sote-uudistuksen vaikutuksista sosiaali- ja terveydenhuollon menoihin.

Paras sote-uudistus

Sote-uudistusta viedään jo maaliin, myönnytyksiä puolin jos toisinkin joudutaan tekemään hallituspuolueissa. Asiantuntijoita ei enää kuunnella tai ne jyrätään tärkeän asian alle, kun puhutaan 3 miljardin säästöistä, jotka tulisivat aikanaan, sitten kun asiat ovat kunnossa. Näinhän hankkeita pitää markkinoida, viedään tavoitteet tulevaisuuteen, ja jos näyttää siltä, ettei tavoitteisiin päästä, jätetään takaportteja auki, maakuntien yhdistämistä, eläkeiän nosto, hoitamatta jättämispäätös yms., että varmasti tavoitteisiin päästään.

Hyvä johtaminen auttaa myös julkista sektoria

Olemme valitettavasti tottuneet näkemään otsikoita luokattoman huonosti hoidetuista julkisista palveluista. Hyvä esimerkki on vuodenvaihteessa toteutunut toimeentulotuen perusosan siirto kunnilta Kelan vastuulle täydentävän toimeentulon jäädessä kuntiin. Muutoksen yhteydessä kärsijän osaan jäi ihminen, kun yksilö joutui loukkuun kahden organisaation väliin ja prosessi ei toiminut. Lopputuloksena oli, että pahimmillaan lääkkeet jäivät ostamatta.

Vantaa: 1. maauimala vihdoin vai taas yksi urheilupuisto?

Lyhyesti:

- 1.maauimala on Vantaan kaivatuin liikunta/hyvinvointi-investointi. Vantaan isoin kuntalaisaloite. Selvästi.

- Maauimala on liikuntapaikkainvestoinneista taloudellisesti paras. Ja paljon enemmän kuin liikuntahanke.

- Maauimala liikuttaa kaikkia. Enemmän kuin jäähalli, uimahalli, palloiluhalli - vauvasta vaariin! 

- Maauimala vaikuttaa koko Vantaan hyväksi monilla tavoilla.

Pidemmin sanottu:

Kuinka routa voisi ajaa julkisen talouden kuriin...

Suomalaiset kävivät aktiivisesti turistireissuilla Suomenlinnassa. Eräänä päivänä eräs työtön sattui kahvilassa samaan pöytään Robin Hood -rinki ry:n juristin kanssa. Kyseinen yhdistys oli perustettu Suomessa, kun hallitus oli heikentänyt ihmisten elämisen edellytyksiä niin paljon, että työväenluokan elinikäennusteet olivat ehtineet laskea jo kymmenellä vuodella.

Koulushoppailun ongelmat terveydenhoitoonkin

Valinnanvapaus on hunajainen sana. Se on houkutteleva lupaus, kun se esitetään tavalliselle äänestäjälle, kun haittapuolet ja eettisesti kyseenalaiset motiivit jätetään kertomatta.

Suomen sairaanhoidon järjestäminen kustannustehokkaaksi V2

Tämä on versio 2.

- Suomen koko terveydenhuolto valtiollistetaan tai sitten  kuntayhtymän koko olisi koko Suomi.

- Suomeen järjestetään kattava yleislääkäritasoinen päivystyssysteemi, jossa jokaisessa päivystyspisteessä on  vastaavana töissä yli 10 vuotta työkokemusta omaava päivystävä lääkäri sekä lisäksi töissä  sekä operatiivisen että konservatiivisen päivystyslääketieteen erikoislääkäri.

Kadonneista läppäreistä ja kustannuspaikoista

Espoon kaupungilta on hukassa 10 000 läppäriä, ja tämä tullee maksamaan kaupungille miljoonia euroja. Olen aikoinaan työkseni etsinyt kadonneita läppäreita, ja silloiseen benchmarkattuna 10 000 hukattua konetta verrattuna organisaation käytössä olevaan lukuun 25 000 on kiitettävä suoritus.

Miten kustannustehokkaita ehdokkaat olivat vaalissa

Aivan realistista tietoahan tästä ei ole olemassa ennen kuin kaikki ehdokkaat ovat antaneet kattavan ilmoituksen omasta vaalirahoituksestaan.

Ja voidaanko vaalitulosta laskea kustannustehokkuuden perusteella.

Mutta tutkailenpa tätä nyt Uudenmaan osalta ennakkoilmoitusten perusteella nyt kun lopulliset äänimäärät on saatu laskettua.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä