Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta Kunnallisvaalit2017

Hallituksen uusliberaali politiikka karkotti keskustalaisia

Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa 626 216 ihmistä antoi äänensä keskustalle siinä toivossa että politiikan suunta muuttuisi. Kunnallisvaaleissa 2017 enää 450 325 ihmistä äänesti keskustaa. Pudotusta on huimat 28 prosenttia. Pääministeripuolue kutistui kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi. Vaalitulos viittaa siihen että keskustalaiset eivät ole ollenkaan tyytyväisiä hallituksen politiikkaan.

Vainotulle turvapaikan myöntävä taannee tulevaisuudessa sen itselleen

Vainotuille turvapaikan takaavaan järjestelmään kansan osallistuvat varmistaakseen sen, että sitten kun niiden alue joutuu miehitetyksi, kansaan kuuluvilla on oikeus päästä turvaan miehittäjältä. Ajatuksena on vastavuoroisuus: kun tarjoamme vainotulle turvapaikan, edistämme myös mahdollisuuttamme saada turvapaikka, kun itse tarvitsemme hengenhädässä tai vapauttamme vietäessä sitä. On Venäjän nykyisen diktatuurijohdon sekä sitä myötäilevän kiihkokansallisen oikeiston etu, että puramme turvapaikkajärjestelmän tarjoamatta tilalle uutta.  

Kielimuurit pois kouluista

Vaasan ikuinen kuumaperuna nousi jälleen keskusteluun soten johdosta, ja ennen kaikkea Vaasan keskussairaalan kohtalon vuoksi. Vaikka Vaasan keskussairaalan tilanteesta voisi puhua, nyt se ei ole tarkoitus. Niin sanottu kielimuuri on edelleen olemassa Vaasassa, joka on vahvasti esillä myös nuorten keskuudessa. Nyt olisikin aika ottaa askel eteenpäin. Haluan nostaa koulujen yhdistämisen keskusteluun.

Pois nuorisotyöttömyydestä?

Nuorisotakuun avulla tarkoitus oli se, että yksikään nuori ei jäisi ilman palveluita. Käytännössä ikävä kyllä tämä ei ole täysin toteutunut, sillä resurssit eivät kuitenkaan ole vastanneet tarvetta. Nuoret ovat muutenkin ryhmänä sellainen, että heidän palvelut tulee olla hyvin kohdennettuja ja nuorille sopivia. Nuoret tarvitsevat luotettavan henkilön, jonka kanssa on luontevaa ja avointa keskustella mistä tahansa aiheesta. Tällä hetkellä monen luukun periaate karkottaa nuoret palveluiden piiristä, sillä he eivät halua tai kykene sitoutumaan moneen paikkaan samaan aikaan.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä