Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta Kristalliyö

Natseja siellä, natseja täällä, näkökulmavirhe?


Suomessa taikausko elää ja voi hyvin. Edelleen tuntuu olevan kohtuullisen suuri joukko kansalaisia, erityisesti painottuen nk. sivistyneistöön ja vielä erityisemmin toimittajakuntaan, joka uskoo että näyttämällä hakaristiä jossain, tai puhumalla isänmaasta, nousee Adolf Hitlerin valtakunta haudastaan ja kaasukammioita aletaan muurata.

Erdoganin kristalliyö

Vuonna 1938 Pariisiin paennut Saksan juutalainen murhasi Saksan lähtystövirkailijan. Tästä Hitler sai tekosyyn laajamittaiseen juutalaisvainoon. Vainossa tuhottiin 1 300 synagoogaa, 7 000 liikettä ja kotia. Yli 30 000 juutalaista vietiin keskitysleireihin.

Turkissa tapahtunut leikkikaappaus on Erdoganin masinoima kopio Hitlerin toimista ja tekosyy lopunkin opposition tukahduttamiseen.

7 syytä, miksi rasistien vertaaminen kristalliyöhön ontuu

Se, että Pitäjänmäessä yksittäinen hullu käy esittelemässä tuliaseita turvapaikanhakijoille, on äärimmäisen vakava asia. Pidän sitä oikeastaan yhtä vakavana rikoksena kuin median kautta tietoomme tulleita polttomurhayrityksiä. En välty tunnekuohulta. Tunteet myös ovat ristiriitaiset, kun samaan aikaan tunnen myötätuntoa uhreja, erityisesti lapsia, kohtaan ja toisaalta suonissa kihisee silkka raivo niitä muutamia idiootteja kohtaan. Onneksi he ovat yksittäistapauksia eivätkä edusta yleistä suomalaista käsitystä siitä, miten ihmisiä on kohdeltava.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä