Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta Kreikan kriisi

Kreikka on irti letkuista

Kreikan letkuista irrottamisen kannalla olivat ja sitä vaativat kuusi vuotta sitten sekä perussuomalaiset että keskustan Kaikkonen ja demarien Heinäluoma, puhumattakaan lukuisista Uuden Suomen blogisteita.  Se letkuista irroittaminen ei toteutunut silloin, mutta nyt se on totta. Varmaan asianomaiset Kreikan letkujen katkojat ovat nyt tyytyväisiä ja vastaavasti Kreikan letkuissa pitämisen kannalla olevat ovat nyt katkeria häviöstään.

Kreikan ja EU:n kriisi ei ratkea zombi-tason ajatuksilla

Viime perjantaina Petteri Orpo yhdessä EU:n korkeimpien päättäjien kanssa juhlivat voittona saavutusta, kun lainvastaiset bailout-toimenpiteet voitiin lakkauttaa ja vastuu Kreikasta siirtyi Euroopan vakauselimelle (ESM), joka on kyseenalainen osakeyhtiö ilman vastuuta ulosmittaamassa rahaeriä valtioilta.

Se on itsessään omanlaisensa zombi, mikä on prof. John Quigginin lainaama käsite tarkoittamaan voodoo-uskonnon riittiä, kun palvotaan haamuja, kuolleista uudestaan heränneitä olioita.

Muistellaanpas taas vähän Kreikkaa

Kreikka on oppinut elämään varojensa mukaan. Kreikka ei enä ota lisää velkaa, kuten Suomi ottaa, vaikka vanhaa velkaa Kreikalla on enemmän kuin riittävästä, aivan niinkuin Suomellakin on.


Se on siis mahdollista. Kreikkalaiset tulevat toimeen omilla tuloillaan, vaikka toista on väitetty. Suomalaiset eivät siihen vielä ole oppineet, vaan edelleen Suomessa otetaan lisää velkaa entisen velan päälle.

SUOMEN TIE ON TUHON TIE - OLEMME PANKKIEN VELKAVANKEJA KOKO KANSA!

 

PANKKIEN TUKEMINEN ON SUORAA TUKEA SIJOITTAJILLE JA PÄÄOMAPIIREILLE

Suomalaisena, jotain talouselämän lainalaisuuksista ymmärtävänä, alkaa näyttää vahvahti siltä, että koko EU:n tarkoituksena on haalia jokaisen jäsenvaltion ja sen kansalaisten omaisuus finanssisektorin haltuun. 

SUOMEN TIE ON TUHON TIE - OLEMME PANKKIEN VELKAVANKEJA KOKO KANSA!

 

PANKKIEN TUKEMINEN ON SUORAA TUKEA SIJOITTAJILLE JA PÄÄOMAPIIREILLE

Suomalaisena, jotain talouselämän lainalaisuuksista ymmärtävänä, alkaa näyttää vahvahti siltä, että koko EU:n tarkoituksena on haalia jokaisen jäsenvaltion ja sen kansalaisten omaisuus finanssisektorin haltuun. 

Onko Kreikan kriisi Saksan bisnes?

Kansan Uutisten verkkolehti väittää että Saksa olisi tienannut omien lainojensa pienentyneinä korkokuluina Kreikan kriisistä 100 miljardia, kun sen vastuut Kreikan lainoituksesta ovat vain 90 miljardia.

En luota annettuihin lukuihin, enkä kommentoi niitä, mutta aivan ilmeisesti Saksa on hytötynyt Kreikan kriisistä pienentyneinä korkokuluina jotain. Miten paljon? Sitä en ala nyt itse laskemaan.


Jokatapauksessa, jos Saksa on hyötynyt pienentyneiden  valtionlainojen korkokulujen pienenemisestä, niin yhtä hyvin myös Suomi on siitä hyötynyt.

Perussuomalaisille Kreikan rahat ja maahanmuuttajat ovat elintärkeitä

Perussuomalaiset eivät voi tosissaan vastustaa niin Kreikan tukipaketteja kuin kasvavaa Maahanmuuttoakaan. Ne ovat Persuille elinehto, jota ilman ei toimeen tule.

Piikki on auki aina

"Kreikan piikki ei ikävä kyllä ole enää koskaan kiinni" kertoi Timo Soini puolueväelle sunnuntaina.

 

Autoveron alennusta juhlittiin, maahanmuuton kustannusten selvittämistä suorastaan ylistettiin. Eniten silti suosionosoituksia sai median ja muiden puolueiden haukkuminen.

 

Sitten kun puhutaan siitä, josta jo kauan on PS puhunut, kreikan piikistä, no se piikki on auki ja pysyy. Hurrauksia ei juuri kuulunut. Toki muutamat aplodit ansaitsi haukkumalla muut päättäjät pystyyn kyseisestä tilanteesta.

 

Tsiprasilla vaikeuksia omiensa kanssa

Syrizan vasemmistosiiven johtaja Kreikassa uhkaa puolueen mahdollisella hajoamisella, jos pääministeri Alexis Tsipras haluaa toteuttaa lisää säästötoimia. Tsiprasin oman puolueen Syrizan sisäiset vastustajat haluavat Kreikan euroeroa ja siirtymistä omaan valuuttaan. Kreikan suurimman hallituspuolueen Syrizan jakaantuminen tulee elokuun toisella puoliskolla yhä todennäköisemmäksi.

Silminnäkijänä Kosin saarella

Vietin puolitoista viikkoa lomaa Kosin saarella, joka sijaitsee Egeanmerellä vain kivenheiton päästä Turkin mantereelta. Silmiini osui ennen lomaa uutisia siitä, kuinka laittomasti Eurooppaan tulevat käyttävät Kosin saarta kauttakulkupaikkana. Kumiveneellä on kohtuullisen helppo kulkea pari kilometriä Turkin puolelta EU:n puolelle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä