Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta Karjala

Koivisto, Karjala ja KGB

Viime viikkoina on ollut erittäin mielenkiintoista seurata äänekkäitä ja hiljaisia reaktioita käänteentekevän tutkimukseni "Kun presidentti Koivisto esti Karjalan palautuksen" julkitulon jälkeen. Odotukset ovat täyttyneet.

Pahiten lehdistössä suomettumisvaiheen krapulasta kärsivä näyttää olevan laatulehden pisteitä pahasti hukannut Helsingin Sanomat. Se lyö jatkuvati päätään Karjalan mäntyyn epätodellisessa Mauno Koivisto -hypessään. Fake-news voisi olla parempi nimi, mutta en käytä sitä.

"Hulluja on kaikkialla" - Venäjän kohukansanedustaja ärähti persunuorille

Venäjän homopropagandalain isänä tunnettu duuman jäsen Vitali Milonov kuittaa persunuorten Karjala-haaveet yksittäisen hullun puheina. "Kaikkialla on hulluja, jotka esittävät kummallisia ehdotuksia - sekä Venäjällä, että Suomessa," kuittaa Milonov venäläisellä mpsh.ru-sivustolla. "Täytyy ymmärtää, että tässä ei ole kysymys perussuomalaisen puolueen virallisesta kannasta. Ja vielä vähemmän Suomen viranomaisten kannasta. Se on yhden mielipuolen lausunto."

Karjala-vaatimus leviää Venäjällä

Iltasanomien mukaan : "Perussuomalaisten nuorten aloite Karjalan palauttamisesta ryhtyi leviämään Venäjällä ennen kuin sitä edes huomioitiin Suomen mediassa." - https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005905811.html

Persunuoret vaativat Karjalaa takaisin

Syyskokoukseensa kokoontuneet Perussuomalaiset Nuoret ovat päättäneet, että Suomen pitää virallisesti "vaatia" Karjalaa ja muita sotien jälkeen luovutettuja alueita takaisin Venäjältä. Karjalan "kysymystä" on viime vuosina jaksanut pitää esillä vain pari ikääntynyttä aktivistia, mutta nyt suomalaisen irredentismin asialla on tosiaan eduskuntapuolueen nuorisojärjestö.

Muuan kuva lasin takana – Sortavalan muistoja

Muuan kuva lasin takana – Sortavalan muistoja.  Kunnallisneuvos Juhani Leppälä

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä