Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansanäänestykset

Edustuksellinen demokratia ALAS !

Olen huomannut saman kuin varmaan moni muu suomalainen meidän vallanpitäjät tai paremmin harvainvallan eliitin edustajat pelkäävät oman valtansa puolesta. He tietävät ettei kansaa voi monta kertaa huijata ensin lupaamalla jotain ja sitten pettämällä lupaukset.

Naurettava EU - kansanäänestys!

Helsingin Sanomien tähtitoimittaja Pekka Mykkänen kertoi |1 Perussuomalaisten seuraavan puheenjohtajan Sampo Terhon naurettavasta populismiheitosta - juuri puheenjohtajavaalien alla ja romahtaneen kannatuksen piinaamana - harkitsemme seuraaviin eduskuntavaaleihin EU - kansanäänestyksestä vaaliteemaa ja myöhempää toteutusta, tämähän on tosiaan naurettavaa kysyä kansan mielipidettä.

David Cameron saa seuraa Matteo Renzistä

David Cameron saa seuraa nyt Matteo Renzistä.

David Cameron  erosi Britanniassa, kun hävisi EU-kansanäänestyksen (Results)

Miksi aloite euroalueesta eroamiseksi torpataan?

On demokratian kannalta ikävää, että Paavo Väyrysen junailema aloite kansanäänestyksen järjestämisestä euroalueeseen kuulumisesta torpattiin eduskunnan perustuslakivaliokunnassa.

Olen toki myös itse sitä mieltä, että Suomen nykyisen edun mukaista ei olisi kuulua euroalueeseen, ja olen esittänyt perusteluni aiemmin julkaisemissani kirjoituksissa.

Kyllä kansa tietää, vai tietääkö kansanäänestyksissä ?

Italia järjestää 04.12.2016  kansanäänestyksen (Italian constitutional referendum), joka  koskee maan perustuslakia  koskevaa hallituksen esitystä. 

Pääministeri Matteo Renzi on ilmoittanut eroavansa, jos  hallitus kärsii tappion. 

*****

Kansanäänestykset pitää järjestää, vaikka ne eivät ole hallitusohjelmassa

Kansalaiset ovat kovasti vaatimassa kansanäänestyksiä EU:sta ja eurosta. Eurostoeroa vaativa Fixit-aloite on saanut runsaassa viikossa yli puolet tarvittavista nimistä alleen ja Paavo Väyrysen euroaloite on jo toimitettu eduskunnalle. Tämä on saanut hallituksen varpailleen ja piiloutumaan "kansanäänestystä ei ole hallitusohjelmassa"-mantransa taakse, koska eivät halua tietää, mitä kansa todellisuudessa ajattelee.

Onko poliittinen johto valmis suoraan kansalaisvaikuttamiseen?

(Viikon uutinen oli Brexit – Iso-Britannian kansanäänestyksen tulos Euroopan Unionista eroamiselle. Kansa puhui 52 prosentin enemmistövoimalla neuvoa antavan ohjeensa poliittiselle johdolle.

EU itsensä hirttää

Kansanäänestys on toimi, jonka  hävinneen osapuolen tulee hyväksyä.  Välittömän uusintavaalin  vaatimus kertoo, että ei uskota kansanvaltaan. 

Minä olen hyvä liberaali tarjantelainen, tasavaltalainen.  En hyväksy homoavioliittoja jotka eduskuntamme on hyväksynyt kansalaisaloitteiden pohjalta, enkä kuitenkaan vaadi uutta äänestystä.

Politiikasta jos päätöksineen tulee jojo, olemme kusessa.

 

Eurosta ei tule kansanäänestystä välttämättä

Yhtäaikaiset hyvät ja huonot uutiset syövät usein toisiltaan tilaa. Niinpä Paavo Väyrysen aloite kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa oli kannatusrajan saavuttaessaan jäädä terrorismiuutisten varjoon. Kenenkään ei kuitenkaan tarvitse vielä laittaa kenkiä jalkaan äänestyspaikalle lähteäkseen, sillä kansanäänestystä ei välttämättä tule.

Presidentille valtaa ja kansa lähemmäksi päätöksiä

Suomessa menee vielä keskimäärin hyvin. Elintasosairaudetkin kukoistavat –näin hirtehisesti todeten. Aidan toisella puolella menee jo huonommin; pitkäaikaistyöttömät, nuorisotyöttömyys ja –ajelehtiminen sekä leviävä huoli huomisen töistä ja toimeentulomahdollisuuksista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä