*

Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta Juutalaisuus

Rituaalinen ympärileikkaus on silpomista ja se pitää ehdottomasti kieltää

Poikalasten rituaalinen ympärileikkaaminen on absoluuttisesti väärin ja ympärileikkaus ilman lääketieteellistä syytä pitää ehdottomasti kieltää jokaisessa tilanteessa. Se ei ole mitään muuta kuin silpomista sanan varsinaisessa merkityksessä. Siinä terveeltä vauvalta poistetaan terve ja luonnollinen osa heidän sukupuolielimistöään ilman mitään oikeaa syytä vain sen takia, että lapsen vanhemmat uskovat, että jumala, jota ei ole olemassa, vaatii veriuhreja.

7 syytä, miksi rasistien vertaaminen kristalliyöhön ontuu

Se, että Pitäjänmäessä yksittäinen hullu käy esittelemässä tuliaseita turvapaikanhakijoille, on äärimmäisen vakava asia. Pidän sitä oikeastaan yhtä vakavana rikoksena kuin median kautta tietoomme tulleita polttomurhayrityksiä. En välty tunnekuohulta. Tunteet myös ovat ristiriitaiset, kun samaan aikaan tunnen myötätuntoa uhreja, erityisesti lapsia, kohtaan ja toisaalta suonissa kihisee silkka raivo niitä muutamia idiootteja kohtaan. Onneksi he ovat yksittäistapauksia eivätkä edusta yleistä suomalaista käsitystä siitä, miten ihmisiä on kohdeltava.

 

Ympäri käydään, yhteisymmärrykseen ei tulla

Tuoreen uutisoinnin mukaan sosiaali- ja terveysvaliokunta ajaa laillisia rajoituksia ympärileikkauksiin. Ja nimenomaan poikien ympärileikkauksiin. Juutalaisyhteisöä edustamaan on saatu Gideon Bolotowsky.

Minne juutalaiset voivat paeta Euroopasta?

EU:n maahanmuuttopolitiikan tulokset alkavat näkyä, mutta siihen ei haluta puuttua.  Maahanmuuttopolitiikan seurauksena juutalaisten turvallisuustilanne on huonontunut niin oleellisesti, että juutalaiset ovat alkaneet muuttaa pois mm. Ranskasta. Muissakin maissa juutalaisvainot ja murhat ovat saaneet monen pohtimaan lähtöä samalla tavalla kuin heidän isovanhempansa natsi-Saksan tieltä. 

 

EU:n maahanmuuttopolitiikka johtaa epävakaaseen Eurooppaan tästä huolimatta EU haluaa kiihdyttää ilmiötä.

 

Britit haluavat vaientaa juutalaisvastaisuuden sosiaalisesta mediasta

Iso-Britannian parlamentti on ehdottanut, että tulevaisuudessa antisemitismia viljelevät trollit bannattaisiin sosiaalisesta mediasta, kirjoittaa brittiläislehti The Guardian.

Juutalainen kauppa Pariisissa terroristien kohteena

Oliko terroristien tunkeutuminen juutalaiseen ruokakauppaan vain sattumaa?

Tämä ajatus  on tullut mieleeni  ja vastaus on aivan selvä, eli se ei ollut.

Kyllä he olivat tarkoituksella valinneet paikan  ja suunnitelleet  saavansa paljon juutalaisia 

hengiltä.

Niinkuin eilen kuulin uutisissa, kaupasta kuolleena löytyneet 5 henkilöä oli murhattu ennen poliisin hyökkäystä.

Tuossa kosher-ruokakaupassa ei luultavasti kovin paljon ei-juutaisia asiakkaita käy.

Järkeä keskusteluun uskonnosta

Uskonnosta kinasteleminen on helppoa, koska sen tärkeimmistä termeistä ei usein ole yhteisymmärrystä. Tässä on yksi yritys määritellä niitä.

 

Usko (kohteena uskonto) on henkilökohtaista vakaata luottamusta valikoituihin kehotuksiin ja väittämiin. Ne voivat olla alkuperältään jonkun saamaa subjektiivista tietoa ilman, että hän voi niitä varsinaisesti todistaa. Tieteen löydöt vähentävät tarvetta pelkkään uskonvaraisuuteen.

 

Poikavauvojen ympärileikkaus

Suomessa lainsäädännöllisesti (poikien)/poikavauvojen ei-lääketieteellistä ympärileikkausta pidetään ongelmallisena tapauksena, säädettäessä sen kieltävää lakia. Eräissä uskonnoissa – lähinnä Islamissa ja juutalaisuudessa ympärileikkaus on vuosisatainen perinne ja tässä ei pojan omaa mielipidettä kysytä. Oikeuskin Suomessa on hyväksynyt tämän toimenpiteen. 

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä