Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta Juomavesi

Vesi - arvokkain Elämän lähde

Kesä Suomessa ja muuallakin on ollut ja on vähävetinen – niin on ollut ennenkin – muutamien vuosimiljoonien aikana. Vesimäärä on paljolti vakio, sillä vettä ei mainittavasti tule lisää [1.

Me pyörittelemme samaa vettä – tai oikeastaan biosfääri – ilmakehäsysteemi kierrättää vettä ylös ja alas – onneksemme tuo vetovoima tuo se alaskin, sillä useat planeetat ovat vetensä ja sitä myöten ilmakehänsä menettäneet avaruuteen, joko superkasvihuoneilmiön myötä tai [… jokin muu syy, jota emme tiedä ...].

 

Vesi-inferno?

Taloussanomat uutisoi, että pullotettujen vesien kysyntä on helteiden takia niin korkealla. että niitä ei pystytä toimittamaan riittävästi. ”Tilanne on aika kriittinen” – hypetetään otsikossa.

Maailman parhaassa vesipullossa läikehtii raha ja terveys

Juomavesi on vettä, jota voidaan käyttää juomiseen. Juomavesi on talousvettä. Juomavettä valmistetaan pääasiassa makeasta vedestä eli pohjavedestä, joki- tai järvivedestä samoinkuin pullotetaan suoraan myös pohjavesilähteistä.

Makea vesi on monin paikoin erittäin niukka luonnonvara . YK arvioi, että makean veden kulutus on kuusinkertaistunut viime vuosisadan aikana, mikä on yli kaksi kertaa enemmän kuin väestönkasvu kyseisenä ajanjaksona. 884 miljoonalla ihmisellä ei ole käytössään puhdasta juomavettä. YK:n yleiskokous linjasi heinäkuussa 2010, että puhdas vesi on ihmisoikeus.

Paska juttu, joka ei kiinnosta juuri ketään!

YLE esitti sarjan "Paska juttu" –kolmiosaisen sarjan vedestä *] - veden uusiutumattomuus, saastuttaminen - jopa 5000 likaisen veden mikrobeihin kuolevaa lasta - joka päivä,  ... mutta media eikä suomalainen syty tähän puhdistamisen suureen mahdollisuuteen. ”Microsoft” Gates sen sijaan kiinnostui – on sijoittanut omia ja säätiönsä varoja miljardeja kehitysmaiden hygienisempiin käymälöihin ...

 

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä