Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta Jaettu Ukraina

Epäluottamuksen yhteiskunta

Epäluottamuksen yhteiskunta

Terveisiä Kiovasta! Olen täällä arkistotyössä ja aika vilahtaa murahtaen ohi kuin oligarkin mersu.

Gustav, miksi Ukraina pitäisi jakaa?

Yksinkertainen kysymys Gustav Hägglund, miksi ihmeessä Ukraina pitäisi jakaa?

Hemmo Koskiniemelle kanssa sama kysymys, miksi ihmeessä joku maa tulisi jakaa?

Hägglundin mielestä venäläiset voisivat asua toisessa osassa maata, ja ukrainalaiset toisessa.

— Onko niin kauhean väärin, jos ihmiset haluavat olla sellaisessa valtiossa kuin haluavat. Jaettaisiin vaan valtio kahtia ja sillä selvä. (Gustav Hägglund)

 

Putin hävisi Euroviisut 2016 - Krim on Ukrainan ja Karjala suomen!

Kuten torstain blogissani ennakoin, muodostui Eurovision laulukilpailuista 2016 viihde-elämää suurempi spektaakkeli geopoliittisten ja kulttuuritaustaisten etupiirien molotovribbentroplaisine vastakkainasettelukärjistymineen. Onneksemme kaiki meni parhain päin rauhanomaisen kilvoittelun hengessä ja kansojen itsemääräämisoikeuttakin kohtuudella kunnioittaen.

Euroviisut: Ukrainan 1944 (2014) - Suomen 1940 ja 1944?

Vaikka Euroviisuissa on viime vuosikymmeninä ollut kyllästykseen asti tyhjänpäiväistä lällätystä ja pakkolaskelmoitua hittielementtituunausta sekä maailmanpakoista pervohörhöilyä, on edelleenkin saatu ajoittain nauttia myös sekä korkealaatuisista ja koskettavista sävellyksistä että aidosti viihdyttäen syvällisestikin puhuttelevista sanoituksista ja esityksistä.

Ihor Kolomoiski, sionisti ja kiistelty sankari, sekä Poroshenko

Ukraina, Venäjä ja Israel ovat monin tavoin toisiinsa liittyneitä valtioita. Venäjä on juutalaisten vanha vainooja, Ukraina on noiden vainojen vanha näyttämö ja yhdessä Valko-Venäjän kanssa sionismin synnyinmaa, sionismin, jota ilman Israeliakaan ei olisi (kuten tulen väittämään). Niin fasistijuntaksi kuin Ukrainan vaaleilla valittua nykyjohtoa on Venäjä-mielisten suunnalta väitetty, tuon juntan jäsenissä on sionisteja ja Israelin ystäviä.   Nimekkäin heistä on Ihor Kolomoiski, hyvin kiistanalainen henkilö.

Pitäisiko Venäjän länsirajan kulkea Suomen tai Ukrainan maiden sisällä?

Ei ole yhtä Venäjää, vaan vähintään kolme, joista Ukraina on yksi. Lännen pitäisi tukea sitä Venäjää, joka on historiallisesti läntisin, eli Ukrainaa, jotta myös Moskovan Venäjä kohtaisi demokratiapaineet.  Sana Venäjä viittaa historiallisesti eri keskuksiin, joita on ollut kolme, koska vielä 1000-luvulla Kiova oli valtakunnan keskus eli se, mitä nykyisin sanotaan Ukrainaksi, 1200-luvulla mongolivalloituksen aikana taas Novgorod ja Moskova mongolivallan luhistuttua eli 1400-luvulta alkaen.

Venäjä valloitti Itä-Ukrainan Suomen tuella

Putin on saavuttanut ensimmäiset tavoitteensa Ukrainassa. Krimi on virallisesti liitetty Venäjään ja Itä-Ukraina valloitettu eli siirretty Venäjän armeijan hallintaan. On luotu jäätynyt konflikti, jossa paperilla vielä Ukrainaa oleva alue on Venäjän kontrollissa. Konflikti tosin on jäätynyt vain Ukrainan puolelta, sillä Venäjän joukot käyvät päivittäin taisteluita alueensa laajentamiseksi mm. Donetskin lentokentän osalta. Viime yönä Venäjä käytti hyökkäyksessä Donetskissa sekä tykistöä, Grad-ohjuksia, panssarivaunuja että jalkaväkeä.

Euroopan jako on alkanut

Verkkouutiset kertoo tänään:

"Maata vastineeksi kaasusta" – Saksan ja Venäjän salainen suunnitelma Ukrainan kriisin ratkaisemiseksi.

    Saksa ja Venäjä ovat työstäneet kulisseissa ratkaisua Ukrainan kriisiin, brittilehti Independent kertoo.

Ukrainan jakaa Venäjä,Puola,Romania,Unkari ja Kanta-Ukraina?!

Monet asiantuntijat alkavat olla sitä mieltä, että Ukraina on jaettu hiljaa Venäjän,Puolan,Romanian,Unkarin ja Kanta-Ukrainan kesken.

Jakona toimii kansallisuudet joiden mukaan Ukraina on eri alueilla jakaantunut. Toinen syy on se, että Ukrainan nykyinen hallinto ei kykene luomaan hallintomallia, joka pitäisi Ukrainan kasassa.

Uusi Ukrainan presidentti Proshenkko elää menneessä eikä halua tunnustaa Ukrainan todellista tilaa ja mahdollisuuksia selviytyä eri kansallisryhmien kesken.

Suomi on tietenkin pihalla kehityksen kulusta, koska se elää EU liittovaltiohuumassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä