Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta Hoidon laatu

EU - kilpailutukset osa 2 , SOTE - säästöt !

Me olemme saaneet seurata SOTE – uudistus sekoilua nyt noin neljä vuotta lähes ja ei hyvältä näytä. Palveluiden pirstoutuminen on pahinta asioissa ja koko paketin sekavuus mikä menee maakunnille ja mikä minnekin. Suomalaiset ovat aika ulkona siitä koko vyyhdistä mitä eduskunnassa on ollut käsittelyssä ja nyt myös tosi kyllästyneitä koko SOTE –ja MAAKUNTA UUDISTUKSEEN.

Vammaisten palveluasumisen laatu myös tarkkailuun

Julkisuudessa on viime aikoina ollut paljon keskustelua vanhusten palveluasumisesta, koska yksityisen puolen toimijoiden osalta on tullut esiin räikeitä puutteita, jopa kuolemaan johtaneita hoitovirheitä. Nyt on erittäin tärkeää, että myös vammaisten asumispalvelujen tila ja laatu selvitetään.


Viralliset tutkimukset (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos – THL) osoittavat, että vanhusten palveluasumisen osalta sekä yksityisellä että julkisella sektorilla on molemmilla parannettavaa varsinkin hoidon laadun ja hoitajamitoituksen suhteen.  

Esperi Care – vain jäävuoren huippu?

Esperi Caren asumisyksikön poikkeuksellinen sulkeminen Kristiinankaupungissa sai aikaan ansaitun myrskyn, jonka ei pidä aivan heti laantuakaan. Syntyi valtava keskustelu vanhustenhoidon tilasta paitsi eduskunnassa myös julkisuudessa ja sosiaalisessa mediassa. Oli jo aikakin. Vuosia asioihin on kiinnitetty huomiota ja tuotu esille eri yhteyksissä, mutta juuri mitään ei ole tapahtunut. Vanhustenhoidossa ei ole kaikki hyvin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä