Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta Halpaa asumista

Aurinkovoimalle kaavaillaan merkittävää lisäystä Amerikassa

Amerikassa investoinnit aurinkokennoihin vuonna 2016 ylittävät jo investoinnit tuulivoimaan. 

 

Tuulivoiman voittokulku esteistä huolimatta on saanut jatkua, mutta nyt se saattaa loppua lyhyeen kuin kanan lento. (Kuva 1) Näin ainakin Suomesta katsottuna. http://www.ucsusa.org/aggregator/sources/9#.WMUI8vnyjIU (Katso kuvat 2 - 5)

 

Vuokratukien kasvu hukuttaa Suomen talouden

 

Yksi kiivaimmin kasvava menoerä valtiontaloudessa ovat erilaiset asumistuet. Valtio on tälle vuodelle budjetoinut 1653 miljoonaa euroa erilaisiin asumistukiin, yleiseen asumistukeen, eläkkeensaajien asumistukeen ja opintotuen asumislisään.  Vuoden 2011 budjetissa samoihin tarkoituksiin osoitettiin 1200 miljoonaa, joten vuosittainen kasvu on todella rajua. Jos kasvu jatkuu edelleen samaa vauhtia, muutenkin vaikeuksissa oleva valtiontalous ei tule sitä kestämään.

Espanjaan asumahan

Kaikenlaista tänne Puheenvuoroon suolletaan ja mikäs siinä, on sananvapaus jne.
Siltikin todistettavasti olevaa väärää tietoa ei pitäisi levittää edes huumorimielessä, kuten Kai Haavisto tämänpäiväisessä blogissaan esittäessään, että työttömätkin voisivat lähteä makoilemaan Espanjaan työttömyysaikanaan.
Se vain ei niin helposti käykään, kuten hän antaa ymmärtää.
Espanjassa EU-maasta tulevan on mahdollista oleilla maassa pelkän virallisen ID-kortin (D.N.I.) avulla kolme kuukautta, mutta sitten on anottava väliaikaista oleskelulupaa (Tarjeta temporal de residencia).

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä