Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta Hallintovirkamiehet

Traficomin mielivaltainen "muka asiakaspalvelu"

 

Seuraava uskomaton tarina kertoo, jos ei muuta, niin ainakin sen että monopolit, toimijasta riippumatta eivät koskaan ole hyväksi.  On toimijana sitten yksityinen tai yhteiskunnallinen toimija.

Yritän kertoa mahdollisimman lyhyesti mutta selkeästi.

Byroslavia - Ulinaa julkisen talouden tehokkuudesta

Miltä kuulostaa, että neljä henkilöä maksavat vuoden veroja, että valtiolla joku valvoo alkoholikeskustelua netissä tai nuoren ensimmäisistä veroista varuskunta ostaa diskopallon? Samaiselle varuskunnalle joku taas kustansi muutamalla satasella viinaa sotaharjoituksiin ja Oulussa erään koulun tableteille tuli hintaa lähes tonnin kappale.

 

Virkamiehet selittelemässä kehnoja lakeja - liikenteen ohjaus ja kapitaatiomalli

Varsin usein ministerien joutuessa liriin ilmaantuu korkeita virkamiehiä selittelemään taustoja. Joskus onnistutaan, mutta tältä viikolta löytyy pari helmeä, joissa homma ei nyt mene ihan putkeen. Ensimmäinen liittyy lakiesitykseen  liikennevirastosta irroitettavaan liikenteen ohjausta hoitavaan uuteen valtionyhtiöön ja toinen Soten kapitaatiomalliin.

Liikenteenohjauksen yhtiöittäminen

Missä on virkanimikkeet isännille?

Nyt näkyy olevan se aika vuodesta, että puhutaan virkanimikkeiden sukupuolisuudesta. Aamulehti aloitti. Sitten HeSan Nyt-liitteen laatimana näkyi lista kaikista nainen-loppuisista virkanimikkeistä, vertailukohtana vaikkapa haastemiesten esimies. Vaan mihin unohtuivatkaan emännät?  Listaan ne edellisen linkin antamasta lähteestä tähän:

Nimisnais, kirkkorouva, paloneiti - virkanimikkeiden muutostarve!

Hallintovirkamiehet hallitsevat työnimikkeistöämme.

Pitääkö meidän olla valtion, kunnan ja kirkon nimikkeistöistä huolissamme?

Tietyllä tavalla - kyllä!  Jos on uskominen tasa-arvoistavien virkanimikkeiden muutoskaipuuseen.

Mies -loppuiset virkanimikkeet ovat perua ajoilta, jolloin virkojen tehtäviin valittiin vain miehiä.

Nykyisin tehtäviä hoitavat myös oppineet naiset, jotka hyväksyvät tehtävänimikkeisiinsä mies-lopun, sillä palkkansa on miespalkka.

Sosiaaliturvasta kansanäänestys.

Olet pahasti väärässä jos luulet, että  Suomen virkamiestasolla olisi kaikki hyvin, jokin aika sitten iltasanomat uutisoi sisäministeriön julkaisseen viime keväänä ehdotuksen viranomaisyhteistyöstä, jolla pyrittäisiin vähentämään uhkia edistämällä vierastaistelijoiden ja muiden alueella olleiden sopeutumista yhteiskuntaan, muun muassa sosiaalipalveluiden avulla.

Ministeriön ehdotuksessa kerrotaan, että taistelualueelta palaavan yhteiskuntaan sopeutumisen kannalta keskeisintä on saada hänen elämäänsä liittyvät perusasiat kuntoon.

Oikeuskansleri

Tänään en hauku ketään henkilökohtaisesti.  Tänään olen posetiivinen.

Miljoonien kansalaistemme joukosta olisi varmasti mahdollista löytää oikeusoppinut, oikeuskansleri, joka valvoisi hallituksemme antamia lakiesityksiä jotka eivät olisi ristiriidassa ainakaan perustuslakimme kanssa kuten tänään.  

Ja voihan saatana, tänään posetiivisena oikeistolaisena sovinistina joudun kehumaan vasemmiston turkulaista perustuslakivaliokunnan  puheenjohtajaa.  Naista!

 

Hankintapäällikkö syö pöydästäsi

Helsingissä paljastui viime viikolla käsittämättömän laaja korruptiovyyhti, jonka päätekijän, aiemman opetusviraston tietohallintopäällikön, epäillään vetäneen välistä useita miljoonia euroja mm. koulujen tietotekniikkahankintoihin korvamerkittyä rahaa.

Mikä se kysymys olikaan?

Jos ylioppilaskokelas vastaisi äidinkielen ainekirjoituksen otsikkoon ”esitä ratkaisusi seuraavaan nykykäytännön ongelmaan” pelkällä nykykäytännön kuvauksella, hän saisi arvosanaksi hylätyn.

Väliin mietityttää, vaaditaanko ministeriöiden virkamiehiltä ensimmäisen kotimaisen kielen osaamista lainkaan.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä