*

Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta Halal

Halal-teurastus ja halal-lihan maahantuonti pitää kieltää

Muslimien pyhän ramadan-juhlan lähestyessä helsinkiläinen kauppakeskus Itis on päättänyt tehdä ratkaisun ryhtyä juhlimaan ramadania mainostamalla kovaan ääneen tarjoavansa halal-lihaa kaikille pyhännälkäisille muslimeille. Ratkaisu on tietty hyvä puhtaan kapitalistisesta vinkkelistä, mutta eettisesti halal-lihan markkinointi on kaikkea muuta.

Eläinten oikeudet uskontojen edelle

Olen iloinen siitä, että eläinten oikeuksia ajavat tahot ovat tehneet aktiivisesti töitä eläinten hyvinvoinnin edistämiseksi. Kohteita ovat olleet koe-eläimet, tuotanto- ja turkiseläimet. Hiljattain nousi suuri meteli teurastusvideoista, joissa rikotaan lakia ja eläimiä kohdellaan julmasti. Jos eläinaktivistit huutavat kovaäänisesti eläinten oikeuksien puolesta, miksi hyväksytään rituaaliteurastus?

Halal hiipii S-ketjun lihatiskeihin

Suuren maahanmuuttajavyöryn myötä meille kotiutuvat myös Suomen yhteiskuntaan kuulumattomat lieveilmiöt. Kuten muslimien tapa aiheuttaa eläimille tuskaa uskontonsa varjolla. Halal-teurastus on puhdasta barbariaa. Siitä huolimatta S-ryhmä vaivihkaa alkaa myymään tätä rituaaliteurastettua lihaa kaupoissaan.

Yksi syy lisää boikotoida S-kauppoja. Ja luulisi, että Oikeutta Eläimille-järjestöjä ja vastaavia kiinnostaisi tässä tapauksessa myös eläinten raaka kohtelu. Kamerat vain pyörimään. Vai ajaako poliittinen korrektius tässä tapauksessa kaiken edelle?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä