Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta Hajajätevesiasetus

Meidän yhteisten talousmetsien hoidosta ja sen vaikutuksista

Kun ajelee syrjäteitä, kannattaa katsella välillä tien sivuunkin. Kaikenlaista ajatusta herättävää näkymää voi kohdata kulkija reitillään.

Metsähallitus on suorittanut tämän varastoalueen liepeillä nuorten kasvatusmetsien sekä ojitusmetsien harvennuksia ja nyt on ilmeisesti kasvun boostauksen aika.

Minulla ajatuksia herättävät seuraavat seikat:

1) Aineen koostumus ja alkuperä sekä vaihtoehdot.

Jätevesiasia saadaan korjattua

Maalaisjärki näyttää voittavan haja-asutusalueiden jätevesisopassa. Jätevesiä koskevaa sääntelyä ollaan nyt tarkistamassa ympäristönsuojelulain muutoksella, joka lähti eilen lausuntokierrokselle.  

Tupu-Hupu-ministeri Sanni Grahn-Laasonen

Pääministeri Stubbin nuorisoketjuun Tupu-Hupu ministeriöön kuuluva Sanni Grahn-Laasonen antoi juuri radiohaastattelun, jossa hän esitteli kantojaan haja-alueiden jätevesiasetukseen. Vuonna 2011 tehtiin lakiin kohtuullistamisia, mutta nekin ovat riittämättömiä.

Virheet on tehty ja ihmiset ovat jo tehneet toimenpiteitä virheellisten lakien perusteella, joten nyt lakia muuttamalla heidän asemansa muuttuisi epäedulliseksi heitä kohtaan. Siirtymää aikaa pidennetään 2018 saakka eli ministeri esittää lisäaikaa jätevesiasetuksen päätökseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä