Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta Ennustajaeukko kilpailu

Ennustajaeukko kilpailu, tuloksen julkistaminen!

Ennustajaeukko kilpailun tulos on laskettu. Kisaan osallistui kaikkiaan 34 veikkaajaa, joten kilpailu on säilyttänyt suosionsa.

Tavanmukaisesti kilpailu oli kärjen osalta hyvin tiukka. Eniten ongelmia näyttää veikkaajille aiheuttaneen Perussuomalaisten ja Vihreiden tuloksen veikkaaminen. Vaikka tulosten kärjessä oli tasaista, oli hajonta kaikkien osallistujen kesken laajaa. 5,9 virhepisteestä aina 17,7 virhepisteeseen saakka.

Ennustajaeukko kilpailun tuloslaskenta

Kilpailun tuloslaskenta edistyy. Osanottajia oli totutusti runsaasti. Tällä kertaa 34. Laskentaa hiukan hidastaa se, etteivät useat veikkaajat kirjanneet veikkaustaan kilpailun direktoraatin toivomaan puoluejärjestykseen.

Nyt kaikki äänestämään ja veikkaamaan Ennustajaeukko kilpailuun

Tänään on kuntavaalien varsinainen äänestämispäivä. Vaalityö turuilla ja toreilla on rauhoittunut ja Suomen liput on vedetty salkoihin. Vaalitulokseen voi enää vaikuttaa vain äänestämällä. Nyt kaikki ne, jotka eivät vielä ole äänestäneet, kipin kapin äänestämään. Äänestyspaikat ovat avoinna ilta kahdeksaan. 

Samoin on Ennustajaeukko kilpailunkin suhteen. Osallistua voi äänestyspaikkojen sulkeutumiseen saakka täällä.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235013-us-puheenvuorossa-tutuksi-...

 

 

Ennustajaeukko kilpailu. Kuka paras kuntavaalien tuloksen veikkaaja 2017?

US-puheenvuorossa on järjestetty säännöllisesti vuoden 2011 eduskuntavaaleista lähtien kaikkien valtakunnallisten vaalien alla Ennustajaeukko kilpailu, eli vallituloksen veikkauskilpailu.Niin tänäkin vuonna.Kilpailu on alusta saakka toteutettu samalla formaatilla. Niin tänäkin vuonna kuntavaalituloksen osalta. Kilpailuun voi osallistua täällä aina äänestyspaikkojen sulkeutumiseen saakka.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235013-us-puheenvuorossa-tutuksi-...

 

 

Kuntavaalikeskustelut ja puheenjohtajatentit 2017

Näin kuntavaalien alla olen katsonut x-määrän erilaisia kuntavaalikeskusteluja ja puheenjohtajatenttejä joko TV:sta tai netistä. Päällimmäisenä on mieleeni jäänyt epäilys eduskuntapuolueiden puheenjohtajien hyvien käytöstapojen hallitsemisesta. Lähes kaikissa niissä on ollut yleistä toisten puheenvuorojen häiritseminen, päälle puhuminen ja huutelu. Pahimmillaan tähän on syyllistynyt myös keskustelun juontaja.

Kuntavaalivoittajat harvassa?

Viimeisten vaalien alla julkaistujen mielipidetutkimusten mukaan tulevien vaalien voittajaa on vaikea hakea, ainakaan etukäteen. Vielä ennen vaaleja on tänään illalla tuleva puoluejohtajien tentti. Ja tietysti "toreilla" tehtävä viimehetken vaalityö.

Kolme suurinta puoluetta käy tasapäistä taistelua suurimman puolueen asemasta. Mutta voiko niistä yksikään puhua "vaalivoitosta", jos kannatus on alle 20%:n? SDP.lle tilanne on ongelmallisin, sillä se nauttii oppositiopuolueen asemasta. Viime vaaleissa SDP:n kannatus oli Jutta Urpilaisen johdolla 19,6%?

Vaaleihin mennään tasapäin

Viimeisen viikon aikana on julkaistu useita eri medioitten teettämiä mielipidemittauksia kuntavaalien tuloksesta. Ne kaikki kertovat siitä, että kolme suurinta puoluetta menevät varsinaiseen vaalipäivään tasajalkaa. Näin tasaista kilpailua vaalien suurimman puolueen asemasta ei ole nähty vuosikausiin.

Alla tänään julkaistut milipidetutkimukset.

http://yle.fi/uutiset/3-9548129

http://www.iltalehti.fi/kuntavaalit-2017/201704052200097813_wa.shtml?_ga...

Muistutus Ennustajaeukko kilpailusta!

Kuten US-puheenvuorossa on viime vuosina ollut tapana, on vaalien alla järjestetty kilpailu parhaasta vaalituloksen veikkaajasta. Niin tälläkin kertaa. Kilpailuun voi osallistua täällä!

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235013-us-puheenvuorossa-tutuksi-...

Edit Ari Alsion kommentin johdosta korjasin mukana olevan linkin oikeaksi.

 

 

 

 

US-puheenvuorossa jo tutuksi tullut kilpailu vaalituloksen veikkauksesta

Järjestin US-puheenvuorossa ensimmäisen Ennustajaeukkokilpailun ennen vuoden 2011 eduskuntavaaleja. Sen jälkeen kilpailu on ollut kaikkien erilaisten valtakunnallisten vaalien alla. Aluksi ajattelin avata kilpailun vasta Ylen suuren vaalikeskustelun jälkeen. Avaan sen kuitenkin nyt MTV:n puheenjohtajatentin jälkeen. Jaossa on paljon kunniaa ja tavoiteltavana on taas suuresti arvostettu vaalien Ennustaeukon arvonimi, jota kukaan ei vielä ole voittanut kahdesti.

Ek-2015 ennustaeukkokilpailun voittajien julkaiseminen

Näin kilpailun järjestäjänä ja ylituomarina olen hyvin tyytyväinen tämänkertaiseen osanottajamäärään, osallistujia oli yli kolmekymmentä.Ennustajaeukkokilpailu oli tällä kertaa hyvin tasainen, kuten monet osanottajat ennakoivatkin.

Tuloslaskenta on saatu valmiiksi. Kilpailun tasaisuudesta huolimatta kolmen kärki erottui suhteellisen selvästi. Nyt näytti olevan niin, että vasta viimemetreillä osallistuneet hyötyivät jotenkin. Oliko siihen vaikuttamassa viimeisen viikon mielipidekyselyt vaiko TV:n viimeiset vaalikeskustelut, mene ja tiedä?

Kymmenen kärki oli seuraava.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä