Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta Eduskuntavaaliehdokkaat 2015

Onnitteluja vaalivoittajille

Vaalit on pidetty ja pulinat pois, mutta onnittelut sallitaan.

 

Ensiksikin haluan kiittää...

Vilpittömät onnittelut Juha Sipilän joukkueelle ja erityisesti siellä Hannu Hoskoselle Ilomantsista. Olet kova puurtaja, ja ansaitset nyt työvoiton.

Vilpittömät onnittelut myös Timo Soinin joukkueella ja sieltä erikoisesti Kari Kulmalalle Rääkkylään, olet tehnyt urosmehiläisen työn ja Osmo Kokkokin jäi pitkälle taaksesi. Onnittelut!

Onnittelut myös vihreille ja Krista Mikkoselle Joensuuhun, pitkäjänteinen ja vahva panos on vihdoin palkittu.

Turvallisuuspolitiikka ei ole pornoa

Moi tyypit ja etenkin Timo. Julkaisin eilen Facebookissa henkilökohtaisilla sivuillani sinulta saamani seksitekstarin, jossa toivot privaatteja NATO-neuvotteluita kanssani. Yllätyin, kun homma lähti leviämään hullun lailla - moni eduskuntavaaliehdokas on kokenut vastaavaa häirintää, varmasti sukupuolesta riippumatta. Ja luulen, että moni muukin yllättyi siitä, miten ajankohtainen ja tärkeä aihe tämä onkaan.

Varo väärennöksiä!

Vaalien lähestyessä pienellä ihmisellä on yhtäkkiä paljon ystäviä. Puolueet lupaavat hänelle kaikkea hyvää ja kaunista. Jokainen sanoo nyt olevansa kaikkein eniten juuri sinun puolellasi. Moni puolue väittää olevansa tavallisen työläisen, köyhän tai pienyrittäjän asialla. Kannattaa kuitenkin varoa väärennöksiä: kaikki puolueet eivät ole todellisuudessa sitä mitä, ne esittävät olevansa. Politiikan helppoheikit yrittävät lipevillä puheillaan myydä meille arvotonta rihkamaa. On syytä katsoa, millaisia poliittisia tavoitteita eri puolueet todellisuudessa ajavat. 

Äänestysehdotukseni vaaleihin

En ole hirvittävän innostunut ollut näistä eduskuntavaaleista, vaikka toivonkin Keskustalle mahdollisimman murskaavaa vaalivoittoa. Vaalitentit ovat kuitenkin olleet luvattoman heikkotasoisia kysymyksineen, keskustelu onttoa mutta nyt vaalien aattona ajattelin jakaa näkemyksiäni eri vaalipiirien ehdokkaista.

 

Äänestyssuositukseni Manner-Suomessa:

 

Helsinki: Karl-Mikael Grimm, 3

 

Uusimaa: Antti Kaikkonen, 362

 

Pirkanmaa: Jouni Ovaska, 35

 

Häme: Hilkka Kemppi, 67

 

Neljä hyvää eduskuntavaaliehdokasta terveyden asialla

Haluaisitko äänestää eduskuntavaaleissa ehdokasta, joka on sitoutunut edistämään kansalaisten terveyttä monipuolisesti? Seuraavassa esittelen neljä kiinnostavaa terveystietoista eduskuntavaaliehdokasta, joista kolme on perussuomalaista sekä yksi vihreä: kansanedustaja & paloesimies Ari Jalonen (ps), kansanedustaja & lähihoitaja Johanna Jurva (ps), varatuomari & eduskunta-avustaja Helena Kantola (ps) sekä psykologi Aku Kopakkala (vihr).

Läpimenijä pohjoisesta

Jokaiseen vaaliin kuuluu yllätysmomentti, mutta myös varmuutta. Pudasjärven pohjoisreunan (Siuruan kansantasavallan) lahja maailmalle, Kari Tykkyläinen, lienee varma läpimenijä ja hyvä niin. Tehdäänpä miehestä samantien kulttuuriministeri, joka olisi pitkästä aikaa (sympaattisen Claes Anderssonin jälkeen) riittävän pätevä ja avarakatseinen kyseiseen hommaan.

EU-parlamentin jäsenyys ja eduskuntavaaliehdokkuus tuo äänestäjälle päänvaivaa

Viime vuonna vajaa vuosi sitten käytiin europarlamenttivaalit.  Euroopan parlamentin jäsenyys ja ehdokkuus eduskuntavaaleissa tuo äänestäjälle päänvaivaa.

Monella puolueella on nyt eduskuntavaaleissa ehdokkaana valituksi tullut  meppi . Etenkin perussuomalaisilla ja kepulla syntyy mielenkiintoinen tilanne, kuka menee minnekkin ja kuka varaedustaja tulee tilalle. 

KD:n kaksi parhaista esittelyssä

 


Ovatko he väärässä puolueessa?

Sari Essayahin sanotaan olevan oikea poliitikko, mutta väärässä puolueessa. Samoin Janne Suuronen on oikea poliitikko ja mielestäni ihminen on silloin oikeassa puolueessa, jos hän on puolueessa, jossa itse niin kerran haluaa olla.

Ihmisiä tulisi tukea puolueesta huolimatta, jos he sen ansaitsevat.

Hesarin pikavaalikone

Kova on luotto hesarin "pika vaalikoneeseen" 

jännästi kyllä eri vaalikoneet antaa erinäköisiä vastauksia. joittenkin välillä sentään löytyy yhteneväisyyksiä.

 

Tämä kannattaa tehdä: http://supervaalikone.com/

 

Vaaliteemani eduskuntavaaleissa 2015

Ehdokkaan esittely

Aloitetaanpa perusasioista, eli siitä, että miksi juuri minä voisin olla hyvä kansanedustaja. Eihän minulla ole mitään aiheeseen liittyvää syventävää ja hienoon titteliin oikeuttavaa koulutusta, enkä kuulu edes mihinkään poliittisiin kuppikuntiin tai muihin hienoihin herrojen kabinetteihin. Molemmat näistä asioista voivat nähdäkseni jopa hyvinkin olla kyseissä hommassa eduksi. Tarkastellaanpa tarkemmin ja titteleihin tuijottelematta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä