Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta Eduskuntavaaliehdokkaat

Kuka lohduttaisi varakansanedustajan viidettä varahenkilöä

Eilen 14.4.2019 Suomeen valittiin 200 kansanedustajaa. Ehdokkaita oli 2468. Reilusti yli 90% koki siis karvaan pettymyksen vaali-iltana. Monelle pyrkijälle ehdokkuus oli hetken mielijohde, jota ei ollut tarkemmin suunniteltu. Välttämättä kandidaatillamme ei ollut edes kovin selkeää käsitystä siitä, mihin oltiin ryhtymässä. Päähän pälkähdyksen jälkeen onnistuttiin vakuuttamaan oman tai muuten vain mieluisan puolueen piirijärjestön valitsijat siitä, että tarjokas on juuri sitä, mitä puolueen ehdokaslista kyseisessä vaalipiirissä on aina tarvinnut.

Viedään seksuaali- ja väkivaltarikollisilta vaalikelpoisuus

Tänään Iltalehti julkaisi listan eduskuntavaaliehdokkaista, joilla on taustallaan rikostuomio. Heitä on yhteensä 125. Toki osa rikoksista on ylinopeussakkoja tai vastaavia, joita voi pitää kohtuullisen lievinä, vaikka väärin nekin ovat. Osalla on taustallaan aidosti vakavia tekoja, joissa esimerkiksi toisen ihmisen fyysistä koskemattomuutta on loukattu.

Paras porukka tehdä politiikkaa Uudellamaalla

Itselläni sydän itkee verta uurnalla, kun haluaisin äänestää ihan jokaista Uudenmaan vaalipiirin ehdokastamme!

Ehdokas, kuinka suhtaudut huumeiden käyttäjään?

Helppo kysymys, johon olisi hienoa saada ehdokkaiden ajatuksia?

Kuten kaikki tietävät, että huumeiden käyttö on lisääntynyt joka vuosi ja ilmeisesti suunta on sama tulevaisuudessa.

Siksi olisi kiva tietää miten ehdokkaat suhtautuvat huumeiden käyttäjiin.

Kannattaa muistaa, että suurin osa käyttäjistä on äänestysikäisiä kansalaisia.

Onko nykyinen rangaistuksiin perustuva politiikka hyvä ja toimiva?

Perustelut on kiva kuulla jos olet tätä mieltä.

Vain olisiko aika dekriminalisoida käyttö, kuten suurimmassa osassa EU maissa on jo tehty?

Näin politiikkaa etäännytetään sinusta II: "Minua on pyydetty ehdolle."

Vaaleissa ehdokkaaksi lähtevät perustelevat usein korostetusti asiaa sillä, että heitä on pyydetty ehdolle tai he suostuvat ehdokkaiksi pitkin hampain.

Ehdokkaaksi asettuminen on heille kuulemma riski, he esimerkiksi väittävät menettävänsä jonkin uskottavuuden ammattinsa parissa. Mutta kun on "pyydetty ja kyselty", on tehty "hyvin vaikea" päätös asettua ehdolle. Se on kiva, jos on kannustajia, mutta minua on aina häirinnyt tämän seikan ylikorostus.

Miksi asetuin SDP:n eduskuntavaaliehdokkaaksi Lapissa?

Puhe Lapin SDP:n syyspiirikokouksessa Pellossa 24.11.2018. Muutosvarauksin.

Hyvät Toverit!
Kun toiminnanjohtaja, meidän mainio Paulus Toropainen ja muutama muu kysyivät halukkuuttani asettua ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa, kävin tärkeimmän keskustelun kotonani. Se oli ratkaiseva tekijä sille päätökselle, jonka seurauksena olen täällä teidän kanssanne. Ja palo politiikkaan ja demokraattiseen vaikuttamiseen.

Realiteetit ylittävä yksilöllisyyden ylistys

Mediassa tämä ja tuo ilmoittaa olevansa sukupuoleton. Mahdotonta se kuitenkin on.Realiteetit kadottanut yksilöllisyyden ylistys sulkee silmät ilmeiseltä: ihmisellä on sukupuoli.

Tällainenkin termi esiintyy gender-ideologian apostolien puheessa: väärin sukupuolittaminen. "Väärin sukupuolittaminen" on uuskieltä, minkä mukaan esim. biologialtaan naissukupuolista henkilöä ei saa olettaa naiseksi, koska sellainen on moraalitonta. Suomalaisille siis viestitään, että on väärin pitäytyä biologia-perustaiseen sukupuolikäsitykseen.Viesti, jota en allekirjoita.

Auvisen haaste

Timo Auvinen on Vantaalainen kaupunginvaltuutettu (Ps sit.), joka on sitoutunut lahjoittamaan vähintään 20 000 euroa uuden lastensairaalan rakentamiseen. Summa kertyy hänen saamistaan kokouspalkkioista nykyiseltä neljän vuoden valtuustokaudelta (2013–2016). Aika huikea summa.

Auvinen on haastanut kaikki kansanedustajaehdokkaat mukaan lahjoittamaan 100 euroa uudelle lastensairaalalle. Olen ottanut haasteen vastaan ja toivon mahdollisimman monen lahjoittavan tuon summan.

http://www.liveaid.fi/#!story=47

Muutos on virheen tunnustamista

Puolueellinen näkemys on istutettu meihin syvälle. Suomalaiset ovat puolueellisia vaatiessaan maahanmuuttajien kustannuksia pienemmäksi. Suomalaiset ovat puolueellisia, muutenhan meillä ei olisi noin montaa puoluetta. Jokaisella suomalaisella oma puolue.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä