Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta EK-vaalit 2015

Ek-2015 ennustaeukkokilpailun voittajien julkaiseminen

Näin kilpailun järjestäjänä ja ylituomarina olen hyvin tyytyväinen tämänkertaiseen osanottajamäärään, osallistujia oli yli kolmekymmentä.Ennustajaeukkokilpailu oli tällä kertaa hyvin tasainen, kuten monet osanottajat ennakoivatkin.

Tuloslaskenta on saatu valmiiksi. Kilpailun tasaisuudesta huolimatta kolmen kärki erottui suhteellisen selvästi. Nyt näytti olevan niin, että vasta viimemetreillä osallistuneet hyötyivät jotenkin. Oliko siihen vaikuttamassa viimeisen viikon mielipidekyselyt vaiko TV:n viimeiset vaalikeskustelut, mene ja tiedä?

Kymmenen kärki oli seuraava.

Poikkeuksellisen mielenkiintoinen vaalitulosilta

Tänään saamme katsoa mielenkiintoisinta vaalitulosiltaa pitkään aikaan. Keskustan kannatus näyttää galluppien mukaan karanneen omille teilleen, mutta kolme seuraavaa puoluetta on virhemarginaalin sisällä eikä niiden välisessä kilpailussa tuloksesta kukaan voi olla varma, ennenkuin vaalitulos on julistettu.

Toivotan US-blogistanin väelle jännittävää vaali-iltaa.

Ps. Muistutan vielä Ek-vaalit Ennustajaeukko-kilpailusta. Se löytyy blogistani ja siihen voi osallistua vaalihuoneistojen sulkeutumiseen saakka. 

 

Muistutus "ennustajaeukko"-kilpailusta

Eduskuntavaalit ovat runsaan viikon kuluttua. Taas on käynnissä perinteinen US-puheenvuoron tulosennustuskilpailu, josta tällä lyhyellä avauksellani muistutan. Kilpailu löytyy allaolevan linkin kautta.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/192300-perinteinen-us-puheenvuoro...

Ei muuta kuin sankoin joukoin osallistumaan. Menestystä kilpailuun.

Perinteinen US-puheenvuoron epävirallinen vaaliveikkauskilpailu

Ennakkoäänestyksen ollessa jo hyvässä vauhdissa lienee taas aika avata ek-vaalituloksesta veikkauskilpailu. Voittajalle on luvassa "ENNUSTAJAEUKON" titteli ja suunnaton määrä arvostusta.

Kilpailuun osallistujat veikkaavat eri eduskuntapuolueiden kannatusprosentteja yhden desimaalin tarkkuudella. Eri puolueiksi hyväksyttävät ovat viime vaaleissa eduskuntaan äänestetyt puolueet. Siten Muutos 2011 on ryhmässä muut.

Suomi tarvitsee lisää myönteistä asennetta

Helsingin piispa Irja Askola on lausunut ”välitetään enemmän ja valitetaan vähemmän”. Tämä on loistava toivomus. Suomalainen mentaliteetti pursuaa liikaa yksin pärjäämisen eetosta (muistetaan se suo, kuokka ja Jussi). Tämä johtaa siihen, että apua ei uskalleta pyytää, mutta myös suomalaisille yleiseen, tarpeettomaan itsensä ruoskimiseen epäonnistumisen jälkeen. Miksi yleinen ilmapiiri tuntuu olevan enemmän syyllisten etsimisessä ja epäonnistumisiin takertumisessa, kuin hyvien asioiden ja onnistumisten korostamisessa?

Kolmen puolueen hallitus

Tällä vaalikaudella on nähty, että ylisuuri hallituspohja aiheuttaa hallituksen toiminnalle vaikeuksia ja toimintakyvyttömyyttä siksi, että sen ohjelmaan kaikki osallistujat haluavat sormenjälkensä. Se aiheuttaa myös sen, että ohjelmasta tulee ylipitkä ja liian yksityiskohtainen. Tällaisen ohjelman on on sitten vaikea muuntua maailman muuttumisen myötä. Siksi kaikki ovat yhtä mieltä tänään siitä, että hallituksen on syytä koostua mahdollisimman vähäisestä määrästä puolueita.

Ihanne-ehdokas kevään eduskuntavaaleihin?

Kunta-alan kehittämissäätiö on teettänyt TNS-Gallupilla tutkimuksen "ihanne-ehdokkaasta" ajatellen kevään eduskuntavaaleja. Enemmistön mukaan kannatusta sai vaihtoehto , jossa ehdokas toimii koko kansakunnan etua ajatellen.

Toisaalta äänestäjät halusivat kovempia rangaistuksia ja korostaa Suomen itsenäisyyttä. Myös vähemmistön oikeuksia haluttiin puolustaa.

Kansalaisten ehdokkaille asettamien toiveiden kirjo oli laaja, osin myös vastakkainen. Selkeästi itsensä profiloiville ehdokkaille olisi kysyntää.

Suomen kehitysapu on jopa 2200 milj. euroa per vuosi!

Suomalaisten veronmaksajien rahaa valuu Suomen valtion toimesta ulkomaille yhteensä noin 2,2 miljardia euroa vuodessa. Puolet siitä on ns. kehitysapua ja puolet EU:n nettomaksua.

Onko se paljon? On!

Suomen valtion tämän vuoden budjetti on 54,6 miljardia euroa. Siitä 2,2 miljardia on peräti neljä prosenttia. Siis neljä prosenttia.

Suomen valtion budjetti on reilusti alijäämäinen. Voidaan siis todeta, että ulkomaille syydettävä ilmainen raha rahoitetaan velanotolla jonka me, lapsemme ja lastenlapsemme maksavat.

Pyrin kansanedustajaehdokkaaksi

Perussuomalaiset -puolueen jäsenille on tullut postia. He saavat osallistua piireittäin neuvoa-antavaan äänestykseen siitä, keiden pitäisi olla ehdokkaina eduskuntavaaleissa. Minun äänestysnumeroni on 2004. Kirjoitin itsestäni esittelyn EPPSN sivuille ja koska siitä tuli hyvä, ajattelin laittaa sen näkyviin myös tänne:

Kuka kenenkin kanssa?

MTV Uutiset on tutkinut, mikä tai mitkä puolueet olisivat neljälle suurelle puolueelle mieluisin hallituskumppani vuoden 2015 EK-vaalien jälkeen. Mielipiteet on kyselty puolueaktiiveilta. Kyselyn teki MTV Uutisille Think if Laboratotories. MTV Uutiset julkaisi kyselyn tulokset eilen.

Tämän tutkimuksen valossa Keskusta tuntuisi olevan se mieluisin yhteistyökumppani  muille suurille puolueille. Toisaalta sen mukaan taas Perussuomalaiset olisi se viimeinen vaihtoehto muille suurille puolueille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä