Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta Asuntojen hintataso

MOT: Pikavoittoja vuokra-asunnoilla - Orava & kumppanit

Teille, jotka harrastavat asuntosijoittamista, tai muuten vaan asia kiinnostaa, MOT tarjoilee harvinaista herkkua: http://areena.yle.fi/1-3179043 - suosittelen lämpimästi.

Kaupungistumisesta

On olemassa kaksi asiaa, joista kirjoittaminen herättää yleensä armeijan vastakommentoijia: Taksimonopolin purkaminen ja kaupungistuminen. Tämä kirjoitus, sekä Osmo Soininvaaran edellinen käsittelevät jälkimmäistä, joka tulee olemaan Suomen kannalta elintärkeä kysymys seuraavan hallituksen aloittaessa työskentelynsä.

Miten asuntojen hinnat kehittyvät Helsingin kantakaupungissa?

Asuntojen hintojen määräytymisen logiikkaa Suomessa on monen mielestä vaikea ymmärtää. Hyväkuntoisen suuren omakotitalon saa maakuntien Suomesta pienen helsinkiläisen keskustayksiön hinnalla.

Toisaalta näin on liki kaikkialla eurooppalaisissa maissa ja pääkaupungeissa. Suurien kaupunkien keskusta-asuntojen hinnat ovat aina korkeampia kuin pellolle rakennetut omakotitalot.

Kotini on linnani...

... ja linnat ovat tunnetusti kalliita.

Asuminen on periaattessa ymmäretty jokaisen suomalaisen perusoikeudeksi ja on sitä myös perustuslain 19§  hengen mukaan "(....) Julkisen vallan tehtävänä on edistää jokaisen oikeutta asuntoon ja tukea asumisen omatoimista järjestämistä."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä