Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Kaikki blogit puheenaiheesta Aion ehdolle 2017

Myytinmurtoja äänestämisestä

Kokosin muutamia yleisiä mielipiteitä siitä, miksi äänestäminen ei kannata ja vastaan tässä niihin.

 

Minun yhdellä äänelläni ei ole kuitenkaan mitään vaikutusta.

Minun vasemmistoni

Olen miettinyt viime päivinä omaa suhdettani vasemmistolaisuuteen ja sekä vasemmalla että vihervasemmistossa oleviin puolueisiin. Puoluepoliittisesti sitoutumattomana kuntavaaliehdokkaana kun tämä on hyvin mahdollista.

Lasten ja nuorten harrastustakuu

”[H]arrastustakuu”, eli se, että jokaisella lapsella olisi mahdollisuus vähintään yhteen itselle mieluiseen harrastukseen. Kauniita sanoja Sanni Grahn-Laasoselta, mutta miksi hän nostaa samassa kirjoituksessa esille niin vapaaehtois- kuin talkootyöt? Kokoomuksen korulauseet tarkoittavat siis sitä, että jonkun muun pitää tehdä hanttihommat ilman korvausta, pelkästään siitä ilosta, että lapsella on mahdollisuus harrastukseen.

Opiskelu ja koulutus Vaasassa

Suomi on pitkään ollut koululaisten suhteen kärkimaita, mutta PISA-tulokset ovat kääntyneet laskuun. Etenkin poikien koulumenestys on heikentynyt merkittävästi entisestä, emmekä tiedä vielä tuleeko lasku jatkumaan.

Olen ylpeä suvakkihuora

En aikonut kirjoittaa kampanjassani mitään maahanmuutosta, mutta eiliset Helsingin tapahtumat saavat minut tuomaan julki oman mielipiteeni tässä ”ääripäiden keskustelussa”.

Sisäilmaongelmien tutkimus, julkistus ja korjaus

Vaasa, kuten useat muutkin kunnat, kärsivät julkisten tilojen sisäilmaongelmista. Ongelmat eivät tosin aina kunnolla näy, mikä on ymmärrettävää, sillä toistaiseksi ei ole ainakaan suuressa käytössä tehokasta tapaa mitata tehokkaasti ja edullisesti sisäilmaongelmia ja niiden aiheuttajia.

Oma vika jos ei kouluttaudu?

”Oma vika jos ei kouluttaudu” pääsi Sture Fjäderin sormista tänään.

Vaasa edelläkävijänä

Vaasa on onnistunut keräämän tekniikan yritysten ja osaamisen keskittymän. Yliopisto ja ammattikorkeakoulu tarjoavat useiden eri alojen osaajia teollisuuden kehittämiseen ja käyttöön. Oivia esimerkkejä tästä on Wärtsilän uusin vähäpäästöinen dieselmoottori. Toivon mukaan Teslan Gigafactory rakennetaan Vaasaan, jolloin tässäkin yrityksessä ei päästäisi vain tuotannon vaan myös tuotekehityksen makuun ja vaasalainen osaaminen saisi jälleen näyttää kyntensä.

 

Miten kuntatasolla tehdään päihdepolitiikkaa?

Tämä kysymys on lähinnä tuleville ehdokkaille suunnattu ja heiltä toivoisin kommentteja ja ajatuksi kuntatason päihdepolitiikasta.

Miten kuntatasolla voisi tehdä Humaania päihdepolitiikkaa?

Miten laadukas hoito voidaan toteuttaa? 

Onko kunnassanne huumeruiskujen vaihtopistettä, jos ei niin miksi?

Miten sosiaalitoimi toimii kun kyseessä on alaikäinen kyseessä?

Onko merkitystä jos kyseessä on laillinen huume tai laiton huume?

Nämä kysymykset liittyvät niin laillisiin päihteisiin kuin laittomiin päihteisiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä