Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Olen käytettävissä Muutos 2011 ry:n puheenjohtajavaaleissa

Olen käytettävissä Muutos 2011 ry:n puheenjohtajaksi ja olen ehdolla asiaa koskevissa jäsenvaaleissa. Mikäli minut valitaan puheenjohtajaksi, pyrin korostamaan Muutoksen toiminnassa erityisesti seuraavia asioita ja pointteja:

- Suora demokratia on toimivaksi ja tehokkaaksi todettu poliittinen väline. Monet Suomen ongelmat johtuvat Suomen poliittisesta järjestelmästä, joka on perua Neuvostoliiton ajoilta, eikä nykyinen itsesensuurin ilmapiiri eroa olennaisesti suomettumisen ajasta. Ainoastaan Suomen kansalaiset voivat itse tietää, mikä on heidän etunsa mukaista. Poliitikot, virkamiehet tai media eivät voi sitä heidän puolestaan tehdä. Suora demokratia palauttaa vallan kansalaisten käsiin, mikä on välttämätöntä Suomen kansalaisten edun mahdollisimman laajamittaisen toteutumisen kannalta.

- Maahanmuuttopolitiikan merkitystä ei tarvitse vähätellä, jotta suoran demokratian merkitystä voi korostaa. Maahanmuuttopolitiikka liittyy olennaisesti kaikkiin muihin Muutoksen teemoihin. Se vaikuttaa välittömästi sananvapauteen, Suomen valtion resursseihin ja huonosti hoidettuna maahanmuuttopolitiikka aiheuttaa lieveilmiöinään kasvavaa ja raaistuvaa rikollisuutta. Suora demokratia puolestaan on väline, jolla maahanmuuttopolitiikka voidaan asettaa vastaamaan Suomen kansalaisten näkemystä siitä, millainen sen tulee olla.

- Islamin painoa politiikassa ei voi eikä pidä sivuuttaa. Lasten sukupuolielinten rituaaliset arpeuttamiset, monet jumalanpilkkaoikeudenkäynnit ja useat monikulttuurisuuteen liittyvät vaatimukset ovat sellaisia, joita perustellaan nimenomaan islamilla. Islamisaatio ei ole pelkkä uhkakuva tai harhaluulo, vaan tilastollinen fakta. Islaminuskoisten määrä kasvaa sekä absoluuttisesti että suhteellisesti yhä kiihtyvällä vauhdilla, ja Suomessa ollaan jo tavattu fundamentalistisimpia islamin tulkintoja. Monikulttuurisuuden käsittely ilman islamin käsittelyä merkitsee sitä, että asiasta ei hahmoteta sen koko kuvaa. Sekularismilla on kasvava merkitys modernissa maailmassa.

- Tietoyhteiskunta-asioilla on jatkuvasti kasvava merkitys politiikassa. Suuri osa erilaisista julkisen vallan toimittamista ihmisoikeusrikkomuksista kohdistuu suoraan sähköisiin ihmisoikeuksiin, mistä esimerkkinä Lex Nokia tai erilaiset Internetin ennakkosensuuria koskevat käytännöt. Internet on valtavan tärkeä väline demokratialle ja sen avulla median, poliitikkojen ja virkamiesten tiedotus-, valta- ja tietomonopolit voidaan murtaa. Internetiä on suojeltava, sillä se antaa valtaa suoraan kansalaisille ja se tekee ensimmäistä kertaa koko ihmiskunnan historiassa mahdolliseksi valtakuntien laajuisen ja välittömän kansalaiskeskustelun.

- Ihmisten henkilökohtainen vapaus on varmistettava. Ihmisoikeuksien pääasiallinen ja tärkein merkitys on suojata ihmisyksilöä julkisen vallan taholta tulevia puuttumisia vastaan. Ne eivät ole vain oikeuksia tehdä jotain, vaan ne ovat ennen kaikkea vapauksia, joihin julkisen vallan ei tule kajota. Ihmisoikeudet ovat välttämättömiä, jotta demokratia voi toteutua. Ihmis- ja perusoikeudet ovat kaikkien muiden yksilön oikeuksien sekä valtion velvollisuuksien perusta, ja ne ovat siten ensisijaisen tärkeitä.

Muutos 2011 ry:n puheenjohtaja valitaan noin kuukauden päästä järjestettävässä ylimääräisessä jäsenkokouksessa. Kokouksen paikka ja tarkempi aika ilmoitetaan myöhemmin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Matti Vuorio (nimimerkki)

Sveitsin malli ! Tutki, mitä se pitää sisällään ! Puhepulinapoliitikot eivät kelpaa, ei myöskään parlamentin 'äänestyksillä' aikaansaadut 'lait' !

Hannu Töyri (nimimerkki)

Olin joskus kiinnostunut Muutos 2011 mutta, sitten rupesi vähän epäilyttämään, että mistä tässä nyt on oikein kysymys. Valittu nimi paljasti jo sen, että kyseessä taisi olla tilapäinen väline ... johonkin, josta minulla on epäilys.

Kun kerran kysyin kehitysapupolitiikasta, niin pj. ei kuulemma ymmärtänyt mistä puhuin. Enpä ole sen jälkeen jaksanut.

Sinusta voisi tulla ihan hyvä pj.

Jorma Tapio (nimimerkki)

Tämäpä yllätys. Muutitko mielesi vai eikö pitäisi uskoa toisen tietoihin epämääräeisillä foorumeilla?

Muitakin ehdokkaita varmaan tulee. Eläköön avoin keskustelu ja reilu kamppailu.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Olin ensin sitä mieltä, että olen liian nuori puheenjohtajaksi. Sain kuitenkin asiasta niin runsaasti yhteydenottoja, että katsoin aiheelliseksi ryhtyä tähänkin puuhaan.

Pentti-Antero Sillanköykäys (nimimerkki)

Toivotan sinulle onnea puoluejohtajavaaliin. Olisit avarine katsantokantoinesi hyvä johtaja... toivottavasti et vain liian hyvä, jotta puoluejohdon rooliin asettuminen ei alkaisi ahdistamaan rajoittamalla omien kantojesi esittämistä omina kantoinasi.

Jossakin mieli tämä Päällikön vaihtuminen on kyllä positiivinenkin asia. Mäki-Ketelä oli (joskin pääasiassa liioitelluin perustein) hieman natsin leimaa kerännyt persoona ja mm. rasite vaaliliittoharkintoja ajatellen. Toivon että puolue saisi sellaisen vetäjän joka ei ehdottelisi "outoja" (vrt. HIV-potilailt'a terveydenhoito on katkaistava), mutta ei outoja möläyttämättään silti koe, että pelaa jotakin muuta roolia kuin omaa itseään.

Voi olla, että Muutos nousee tuosta kriisistänne vahvempana kuin millaisena se siihen joutui.

Pyry Aho

Harkitsen liittymistä Muutokseen. Milloin PJ-vaalit ovat, jotta ehdin sinua äänestämään?

Teemat osuivat kohdalle lähes 100%, ainoa puuttumaan jäävä teema olisi ollut kannabiksen laillistaminen.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Kannabiksen laillistaminen on asia, johon Muutos ei tule ottamaan yhdistyksenä/puolueena kantaa, vaan ehdokkaat ja edustajat saavat ajaa millaista huumausainepolitiikkaa he tahtovat. Muutos ei ota puolueena kantaa kuin niihin asioihin, jotka ovat sen tavoiteohjelmassa.

Henkilökohtaisesti tietenkin kannatan kannabiksen laillistamista.

Vaalit ovat noin kuukauden päästä. Tarkempi paikka ja aika ilmoitetaan myöhemmin.

Pk (nimimerkki)

Heh!

Kukakohan osaa ottaa tosissaan teitä?

Teitä ei kukaan tunne , meiningin pitäisi olla täysillä , jos tosissaan haluutte vaaleissa ääniä enemmän kuin 1000.

Nyt olette hajoamassa jo sisäisiin ristiriitoihin.

Se Mäki-Ketelä menee muuten SDP:n listoile, jos ette vielä tiedä.

Pentti-Antero Sillanköykäys (nimimerkki)

Tulipas mieleen ihmisen henkilökohtaisesta vapaudesta, että mikäs olisi kantasi TÄHÄN? Olisi kiva päästä tuo asian keskustelussa pidemmälle kuin pelkkiin määritelmiin. Is-ought-probleema ja niin edelleen...

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Eipä muuta kuin onnea ja menestystä puheenjohtajakisaan minunkin puolestani.

Pentti-Antero Sillanköykäys (nimimerkki)

#8
Muutoksen ainut "uskottavuusongelma" on se, että he eivät ole vielä eduskunnassa. Heidän agendansa on perin asiallinen ja kasassa pysyvät (toista se on puolueilla, joilla puolueohjelma on pidempi kuin Sinuhe, egyptiläinen).

Puolueen johtajan vaihdos niinikään ei uutta. Näitä tapahtuu, usein yllättäenkin, ei siinä mitään ainutkertaista. Miltä tuntuvat tämmöiset:
- erikoishöylätty lauta ja uuniperunat
- Jäätteenmäki ja kätevän lyhyt pääministerikausi: "Puhun niin totta kuin osaan". Kepulainen => ei vaan osaa. Se on verissä.
- SDP:n jatkuva puheenjohtajapeli, taas ollaan tyytymätöntä
- Ilkka Kanerva, mies joka ei saa pippeliä housuihinsa
- Kokoomus ja heidän legendaarinen puoluekokous (puolet puolueesta savuaa omalla puoluejohdolleen)
- Soini selkäänpuukottaa Halla-ahoa (aiemmat vaalit, mutta todennäköisesti näissäkin)
...ja niin edelleen. Draamaa kaikkialla.

SvenTuuuva (nimimerkki)

Eikö JM-K:n persaus kestänyt huumerasistien juttuja ?
"
Hommaforum ja kaikki sen käyttäjät on asetettu jäähylle maanantaihin 26.7 klo 12:00 saakka. Jäähyn syy: kollektiivinen kiittämättömyys, yhteistyökyvyttömyys, kusipäisyys. Osallistuminen nimimerkki JM-K:n poistumiseen forumilta. --Matias
"

wörtti (nimimerkki)

Henkilökohtaisesti tietenkin kannatan kannabiksen laillistamista.. jiri keronen muutos 2011-puolueen puheenjohtaja ehdokas.

henkilökohtaisesti en kannata minkään huumeen laillistamista, koska me tienaamme paremmin, myymällä huumeita.

vedä nyt jiri, yrteistäsi tuoksut, ja mieti mitä seuraavaksi läväytät, voisi liittyä huumeitten jälkeen alle kasi vuotiaiden sukuelimiin, vittu mikä spede olet.

Pentti-Antero Sillanköykäys (nimimerkki)

@wörtti
Kommenttisi ei oikein ole järkeenkäypä. Mistä tuo "henkilökohtaisesti en kannata minkään huumeen laillistamista, koska me tienaamme paremmin, myymällä huumeita" on revitty?

Kiva pedofiilikortti, muuten. On vaan täydellisesti aiheeseen liittymätön, vähän niinkuin tämä LINKKI.

Käyttäjän tapio kuva
Tapio Äyräväinen

# 6

Mitä siinä harkitset, Pyry?
Pane hakemusta www.muutos2011.fi osoitteesta kehiin, niin ehdit nippa nappa äänestykseen mukaan. Keräämme aina nipun jäsenehdokkaita, joten uudet jäsenet hyväksytään tai hylätään parin viikon sisällä.

Ehdokkaat voivat jättää hakemuksensa minulle kuun loppuun mennessä.

Ylimääräisen jäsenkokouksen aikaraja on kolme viikkoa, joten kokous, jossa puheenjohtaja valitaan on mitä ilmeisimmin 28. tai 29. elokuuta.

Puheenjohtajakisaan on ilmoittautunut kuusi henkilöä - tähän mennessä.

Tärkein kriteeri puheenjohtajan hommissa ei ole se, että osaa kirjoittaa ja lukea.

Tärkein pointti on se, että osaa johtaa ja delegoida, näkee kokonaisuuden ja pystyy käskemään ihmisiä. Lisäksi pitää vaivautua kiertämään kenttää omalla kustannuksellaan. Meille kun ei noita puoluetukia tule, ja Kehittyvien maakuntien Suomikin on hieman kitsas.

Hyvä olisi myös, jos osallistuisi hallituksen kokouksiin ja viitsisi tehdä jotakin. Silloin tällöin, edes kerran vuodessa, voisi kirjoittaa vaikkapa jäsenkirjeen.

Eikä tämä ollut mitenkään tarkoitettu Jiriä vastaan olevaksi kommentiksi, kunhan heitin.

Jiri on hauska joogalentäjä ja aikamoinen weikko, jolla on myös älliä. Jos jäsenistö hänet valitsee puheenjohtajaksi, niin parturissa se joutuu käymään ja ostamaan mustan puvun, valkoisen paidan ja kravatin.

Tapio Äyräväinen
Muutos 2011 ry

sihteeri ja taloudenhoitaja

Käyttäjän tapio kuva
Tapio Äyräväinen

# 8

Ollos huoleton, poikas valveil on.

Jos kaikki ajattelevat, että eihän se ole uskottava, kun se ei ole eduskunnassa, niin miten luulet meidän pääsevän eduskuntaan?

Pitää sanoa, että minä äänestän Muutosta, jotta se pääsee eduskuntaan, saa mandaatin ja pystyy ryhtymään hommiin.

Ongelma on juuri siinä, että Tupua, Hupua ja Lupua äänestävät samat tollot vuosikymmenestä toiseen vanhasta muistista, eikä mikään tuuletu, mikään ei muutu.

Tollolla en tarkoittanut sinua.

Käyttäjän tapio kuva
Tapio Äyräväinen

Perkele.

Meni väärälle numerolle.

Piti olla

#11

Käyttäjän tapio kuva
Tapio Äyräväinen

#8

Nyt menee oikealle jantterille.

Me emme ole hajoamassa.

Meillä ei ole sisäisiä ristiriitoja vaan meillä on Mäki-Ketelä.

Tunnettuus on asia, jonka korjaa aika, vai luuletko, että Muutos, joka on ollut olemassa yhdeksän kuukautta saa tuosta vaan, naps, hetkessä samanlaisen tunnettuuden kuin vaikkapa SDP, joka on paahtanut 110 vuotta.

Mäki-Ketelä ei ole menossa SDP:n listalle.
Ei sekään sentään niin hullu ole.

Meitä ei kaapata.

Oliko muita kysymyksiä?

Käyttäjän palmulehto kuva
Pasi Palmulehto

Tapio älä nyt Jiriä heti käy tukanleikkuulla pelottelemaan. Puheenjohtajaa teille käsittääkseni oltiin hakemassa eikä mannekiinia. Toki puheenjohtajan on hyvä esiintyä edustavan näköisenä, mutta tietentahtoen toisenlaisen ihmisen näytteleminen on pikemminkin epäsuotavaa.

Toivotan Jiri sulle onnea pj-vaaleihin. Muita ehdokkaita en tiedä, lieneekö listakaan julkinen vielä, mutta sinulla ainakin on fiksuja ajatuksia mukana toiminnassa ja sen puolesta varmasti hyödyllinen mille tahansa liikkeelle.

http://twitter.com/EDUSKUNTAVAALIT (nimimerkki)

Ihmiset otetaan vakavammin, kun näyttävät vakavamminotettavilta. Siksi Jirin pitäisi stailata itseään poliitikon näköiseksi.

Telaketju (nimimerkki)

Se että yksilö hukuttautuu ulkonäöllisesti enemmistön massaan, niin silloin otetaan vakavammin? Mitä se kertoo "vakavammin ottavamman" ajatuksenjuoksusta, jos hiusten pituudella on merkitystä? Se kertoo siitä että on reippaasti stereotypioiden aivopesemä eikä erota yksilöä stereotypioista. Silloin voi syyttää vain itseään.

Valitettavasti Jiri on saanut "vakavasti otettavuuden" ihan noilla pitkillä hiuksilla, siksi tekin tällä palstalla olette.
Kyllä, Tupua, Hupua ja Lupua äänestävät samat tollot vuosikymmenestä toiseen ja sen lisäksi kaikkien täytyy muidenkin täytyykin näyttääTupulle, Hupulle ja Lupulle vuosikymmenestä ja sadasta toiseen kun ne edeltäjätkin näyttivät. Ehkä joku vakavasti korvien välistä otettava tulevaisuudessa tiputtaa tuon Ilkka-Kanerva-lookin pyhältä jalustaltaan.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Onnea Jirille puheenjohtajan valintaan.

Itse olen 70-luvulta asti kuunnellut noita mene parturiin tyyppejä ja joskus joutunut fyysisen uhkailunkin kohteeksi, joten näille stereotyyppien sanalle paljoa en anna arvoa, varsinkin kun katselee vaikka Kataista.

Mitä tulee tuohon Homma-foorumin jäähyyn, niin sanoisin, että lapsellista ja idioottimaista.

Turkkilan mielestä siis J.M-K on pyhä eläin, jota ei saa arvostella?

Sillä lailla se sananvapaus ja homma etenee......

mm (nimimerkki)

#12, #23 Eipä tuossa asiassa ollut mitään ongelmaa eikä epäselvää. Mäki-Ketelä oli luvannut vetää puoluehanketta eli olla johtajana siinä. Hanke on nyt loppusuoralla, puolue on tulossa viralliseksi ja on aika löytää puheenjohtaja varsinaiselle puolueelle.

Jotkut eivät pystyneet sulattamaan näin monimutkaista ajatuskuviota, vaan vänkäsivät asiasta foorumilla parikymmentä sivua. Ihmeellisiä teorioita löytyi. M-K kävi välillä hiihtelemässä Lappiin kuin taikaiskusta ilmestyneillä lumilla ja sai uusia ajatuksia, joilla yritti selventää asiaa paksukalloisille. Mikään ei mennyt perille, joten M-K siirtyi pohtimaan, miten sahatuista laudoista saisi parhaimman mökin.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

#25. Foorumilla on sitä varten moderaattorit, että he siivoavat paskan pois. Jos ei homma kiinnosta ja kiukutellaan siitä, ettei osa porukasta ole asiallista, niin sitten pitää vaihtaa hommia.

Jos muutaman vatipään takia pitää muka sulkea koko hiekkalaatikko, niin voi voi.

Qman (nimimerkki)

12./24. kyseessä on huoltotila.....ei kaikkea kannata niin vakavana lukea...

mm (nimimerkki)

#27 Eix vatipäätki oo niingu ihmisii tai jotain?

On. Ja hommafoorumin hienous onkin siinä, että siellä suvaitaan kaikenlaisia ihmisiä ja mielipiteitä. Ei modet ole natseina sanomassa, väärä mielipide - ulos täältä.
Reilua on, että kaikki pistetään pihalle ja jokainen saa itse tykönänsä miettiä asennettaan. Homma jatkuu toivottavasti tämän asian kohdalta puhtaalta pöydältä.

http://twitter.com/EDUSKUNTAVAALIT (nimimerkki)

"21
Telaketju kommentoi:
26.7.2010 8.27
Se että yksilö hukuttautuu ulkonäöllisesti enemmistön massaan, niin silloin otetaan vakavammin? Mitä se kertoo ”vakavammin ottavamman” ajatuksenjuoksusta, jos hiusten pituudella on merkitystä? Se kertoo siitä että on reippaasti stereotypioiden aivopesemä eikä erota yksilöä stereotypioista. Silloin voi syyttää vain itseään."

Vastaus: Mieti kohderyhmää, äläkä peilaa asiaa itseesi. Jiri pitäisi myydä äänestäjille ja se sakki ei ole tunnetusti fiksua porukkaa. Todisteena Tarja Halosen äänestäminen kahteen kertaan presidentiksi.

Pentti-Antero Sillanköykäys (nimimerkki)

Kirjoitin vähän pidemmänpuoleisen blogituksen viimepäivien kummallisuuksista. 1/3 blogahduksesta koskee Muutos 2011 sotkuja:

"Satunnaisia ajankohtaisasioita"

(Joskaan eivät ne täysin satunnaisia aiheita ole vaikka ovatkin keskenään liittymättömiä. Kaikki kuitenkin liittyy siihen mikä itseäni kiinnostaa.)

http://twitter.com/EDUSKUNTAVAALIT (nimimerkki)

Onnea Jirille. Edelleen vaan peräänkuulutan ulkoisen ilmeen muuttamista puoluejohtajan näköiseksi. Nyt pitkien goottihiusten ja "Helvetin puutarha"-blogin nimen takia jotkut äänestysoikeutetut luulevat häntä saatananpalvojaksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset