Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Vaalivaikuttaminen ei vaadi Venäjää, vaan trollit tekevät sen talkootyöllä

  • Tämän viime vuonna tekemäni Janus Putkosta kritisoivan postauksen vuoksi sain bannia Facebookista juuri vaalien alla.
    Tämän viime vuonna tekemäni Janus Putkosta kritisoivan postauksen vuoksi sain bannia Facebookista juuri vaalien alla.

Sain juuri bannit Facebookista viime vuonna tekemäni kirjoituksen perusteella. Kirjoituksessa kritisoin Venäjä-mielistä Janus Putkosta, joka on loikannut Venäjän miehittämillä alueilla sijaitsevan Donetskin mielikuvitustasavaltaan eräänlaiseksi mediapäälliköksi. Putkonen on supisuomalainen, mutta hän toimii silti aktiivisesti Suomea vastaan Venäjän puolella levittäen propagandaa ja valheita. Donetskin mediakeskuksesta vuotaneen kirjeenvaihdon mukaan Putkonen on myös saanut rahoitusta Venäjältä ja hän on yksi niistä, jotka päättävät, ketkä ulkomaalaiset toimittajat ovat tarpeeksi Venäjä- tai salaliittoteoriamyönteisiä päästettäväksi miehitetylle alueelle.

Saamieni bannien taustalla on todennäköisesti se, että joku vihamielinen taho on ryhtynyt aktiivisesti tutkimaan vanhoja postauksiani ja ilmiantamaan niitä, jotta hän voi hiljentää minut. Olen Perussuomalaisten ehdokkaana eduskuntavaaleissa ja minulla on Facebookissa tuhansia seuraajia. Kanavan tukkiminen vanhan Janus Putkosta ja Venäjän mediavaikuttamista koskevan postauksen perusteella on eittämättä hyvä keino vähentää näitä asioita koskevaa kritiikkiä - etenkin, kun se tapahtuu juuri vaalien alla.

En ole ainoa ehdokas, johon on kahdistunut vastaavia kampanjoita. Facebookin eliminoiminen juuri vaalien alla on nimenomaan sitä, miten käytännön vaalivaikuttaminen toimii. USA:n presidentti Donald Trumpin oikeudenkäynnin kohdalla nähtiin, että Venäjän ei tarvinnut itse osallistua aktiivisesti vaalivaikuttamiseen ainakaan millään virallisella tavalla, vaan pelkkä Internetin möyhöttäminen taisteluvimmaan riittää. Venäjä ei tarvitse hakkereita, kun pelkät meemit ja "hyödylliset hölmöt" toimivat heidän puolestaan.


MUUTA LUETTAVAA: Olen kirjoittanut aikaisemmin huomattavasti kattavammin Internetin ja sosiaalisen median vaalivaikuttamisesta Suomen Uutisiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Jiri Keronen facebookissa:

"Mitä jos imisit paskaa? Sinä et ole mikään rauhanrakentaja vaan vihainen ja typerä olento, jota ei tarvita mihinkään. Olet huonoimpia asioita mitä Suomelle on koskaan tapahtunut.

Sinä olet paha ihminen. Mölyät ja öliset, kun jengi ei alistu sun paskatouhuille, irakilainen."

Jiri Keronen Puheenvuorossa:

"Trollit bannaavat rakentavan keskusteluni sosiaalisen median kanavissa."

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Tuo ei tapahtunut Facebookissa, vaan Twitterissä. Luonnollisesti pyysin Yanarilta anteeksi. :)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ok, luin tuon facebookista.
Kuten vankilat ovat täynnä syyttömiä, myös bannilistat ovat.

Eikö olekin jännää että nämä bannit tuntuvat kohdistuvan vain yhden puolueen ja ajatussuunnan edustajiin? Tästä voi tienkin vetää ainakin pari toisiaan opponoivaa johtopäätöstä.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen Vastaus kommenttiin #4

Niitä satelee aika mielivaltaisesti. Tuossa blogiini linkitetyssä Suomen Uutisten artikkelissa käsittelen Facebookilta vuotaneita asiakirjoja, jotka paljastavat hiukan paremmin, miten järjestelmä toimii.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Yanarilta pyysit anteeksi tuota, mutta minua ilkuit valehtelijaksi ainakin neljään kertaan Twitterissä ilman ainuttakaan perustelua? Taas vallassa olevia miehiä suositaan.

Käyttäjän EeroKilpinen kuva
Eero Kilpinen

Valittaminen näyttää muodostuneen maan tavaksi. Persut: Trollit spämmää meikäläisille banneja somessa! Toimittajat: Miksi Vehkoo oikeudessa pellenatsi-kommenteista? Paavo: Miksi media sorsii Tähtiliikettä? Yrittäjät: Miksi AY yrittää tuhota Suomen?

Kummallista huomionhakuista myötäilijöiden miellyttämistä. Näyttää identiteettipolitiikka tulleen jäädäkseen. Me vastaan muut.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Olen todella pahoillani Jiri jos bannit tulivat tuosta mitä sanot!! Todella ryydyttävää!

Käyttäjän JuhaHammarberg kuva
Juha Hammarberg

Janus varmaankin uskoo asiaansa kun on sinne Donetskiin lähtenyt torveaan soittamaan..enkä usko että hän Sinun juttuihisi perustaa sen kummemmin..tuskin on edes huomannut. Kyllä missä duunissa tahansa pärjää jos vain keskittyy omaan tekemiseensä ja antaa muiden soitella omia laulujaan.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Kaaoksen tietenkin luomme me itse, mutta pitkäkestoisten some-sotien syttymiseen tarvitaan tarpeeksi polttoainetta ja jonkun verran valeuutisia pitämään tulta yllä. Venäjä etsii kiistakysymyksiä eri maista, mitä voi käyttää hyödykseen synnyttääkseen ja vahvistaakseen vastakkainasetteluja ja aiheuttaakseen sisäistä hajaannusta kohdealueella. Tuskin Pietarin trollitehtaita huvikseen pyöritetäään. Mm. itä-Euroopan EU-maiden ja länsi-Euroopan EU-maiden välille on selvästi pyritty luomaan kiistaa pakolaisten pakkosijoittamisesta, vaikka tiettävästi pakkosijoittamista ei olla edes suunnittelemassa.

80-luvulla NL:on lopun aikoina NL:ssa haluttiin Gorbatsovin uudistuksien etenevän ja vanhan järjestyksen suojelijoiden vastustuksen heikentyvän, sovellettiin samaa menetelmää kuin nyt lännessä. Virallinen media levitti valeuutisia ja kansalaisjournalistien levittämä tieto edusti paikkansa pitävää fakta-tietoa.

Tarkoitus oli saada siten heikennettyä yhteiskunnallinen koheesio ja vahvistamalla epäluuloja riittävästi niin, että uudistukset saataisiin vietyä yhteiskunnassa läpi helpommin. Kehitetty menetelmä tehosi turhan hyvin. Se, mitä näemme lännessä nyt tapahtuvan, vertautuu sovellettuun metodiin. Lännessä valtamedia uutisoi faktaa ja kansalaisjournalismi tilalla on valemedia levittämässä valeuutisilla. Ihmiset ovat valmiita uskomaan tai ainakin ovat uskovinaan mitä vain, kunhan se jollakin tavalla tukee omaa kantaa tai tavoitetta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman
Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

J.S:"lässynlässyn".

Oliko tolla linkkaamisella joku tarkoitus, vai liittyikö se jotenkin merkillisellä tavalla tähän bloggaukseen?
Oletko muuten jo tietoinen siitä, että tuo "finnkino"-keissi on ihan median itsensä keksimä juttu ja tarkoituksena pelkästään ps-puolueen mollaaminen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset