Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Media noudattaa suoraan Uuden-Seelannin terroristin suunnitelmia

  • Terroristi nimesi videoillaan ja manifesteillaan muun muassa ruotsalaisen Tube-tähden PewDiePien.
    Terroristi nimesi videoillaan ja manifesteillaan muun muassa ruotsalaisen Tube-tähden PewDiePien.

Toimittajat ovat kyllä hienoja, kun tanssivat suoraan terroristin suunnitelman mukaan ja sitten esittävät, että ovat muka vastuullisia ja eivät tee sitä. Iltalehdessä toimittaja Kreeta Karvala kertoo ylpeänä, miten suomalainen media oli vastuullinen ja jätti murhaajan manifestin suurimmaksi osaksi käyttämättä. Samaan hengenvetoon hän sitten ilmoittaa, että myös vihameemeihin tulee puuttua.

Ei millään pahalla, toimittaja, mutta tuo oli juuri yksi niistä asioista, joita terroristi halusi. Tämä selviää suoraan hänen kirjoituksistaan ja manifestistaan. Terroristi siis halusi, että hänen teostaan seuraa kaikenlaisia vaatimuksia netin sensurointiin, lisää demonisointia ja vastakkainasettelua ja niin edelleen.

Ennen ammuskelun aloittamista terroristi sanoi kameralle "subscribe to PewDiePie". Median mielestä kyseessä on nyt vihameemi, jota pitää kitkeä netistä. Terroristi taas itse kertoi, että hän aikoo trollata myös PewDiePieta ja laajemmin koko Internetiä. Selkeästi hän myös onnistui siinä, koska nyt vihasammakkoja vaaditaan hirteen ja nettiä kontrolliin, koska vihasisältö.

Manifestissaan terroristi nimesi myös muita syyllisiä teoilleen, kuten Spyro the Dragon -videopelin ja Chelsea Clintonin kannanottojen. Tiedättekö miksi? Koska hän halusi, että media tarttuu kiinni ja luo kaaosta, turhautumista, sekasortoa ja kulttuurisotaa. Ei terroristi oikeasti radikalisoitunut PewDiePie-meemien tai videopelien takia, mutta hän tiesi, että sanomalla näin hän saa median sekoilemaan ja vaatimaan lisää sensuuria ja kulttuurisotaa.

Ja terroristi tosiaankin paljasti kaiken tämän enemmän tai vähemmän suoraan kirjoituksissaan. Hän halusi, että media reagoi näin. Ja nyt media reagoi just näin. PewDiePielta ja Chelsea Clintonilta vaaditaan irtisanoutumisia ja netin meemejä vaaditaan kieltoon.

Media on terroristin puolella ja noudattaa terroristin suunnitelmia. Pahinta tässä on se, että se ei omassa ylpeydessään ja ennakkoluuloisuudessaan edes tajua sitä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset