Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Suomalaisten syntyvyyttä tulee kasvattaa, ei vähentää

  • Lapset ovat ihmiskunnan tulevaisuus. Ilman syntymää on vain kuolema.
    Lapset ovat ihmiskunnan tulevaisuus. Ilman syntymää on vain kuolema.

Monet kansakunnat kuolevat vieraan valloittajan alle, tauteihin tai luonnonkatastrofeihin. Toiset kansakunnat sen sijaan kuolevat itsemurhaan. Ne menettävät omanarvontuntonsa ja uskovat, että niillä ei ole enää mitään merkitystä suuremmassa mittakaavassa. Tämän jälkeen ne kuihtuvat pois samaan tyhjään harmauteen, johon niin monet kansakunnat ennen niitä.

Professori Janne Kotiaho ehdottaa, että lapsettomuuteen voitaisiin kannustaa jopa rahallisesti. Kotiahon perustelut ovat perinteisen linkolalaisia, eli väestönkasvu tuhoaa maailman ja meidän suomalaisten tehtävänä on kuolla planeetan vuoksi. Tämä on tietysti täysin päätöntä.

Suomessa väestönkasvu ei ole mikään ongelma. Väestömme vähenee jo nyt, koska ihmiset eivät tee riittävästi lapsia. Väestöpyramidi on kääntymässä suuntaan, jossa vanhuksia on enemmän kuin syntyneitä. Käytännön elämässä tämä näkyy eläkepommeina, kestävyysvajeena ja muuna vastaavana.

Holtitonta väestönkasvua tapahtuu Afrikassa ja Aasiassa, ei Euroopassa. Eurooppa on jo saavuttanut pisteen, jossa syntyvyys on samalla tasolla tai jopa matalampi kuin kuolleisuus. Mikäli kaikki maailman maat olisivat samalla tasolla, ei väestönkasvu olisi mikään ongelmna.

Suomen, suomalaisten ja Euroopan ei pidä missään tapauksessa tehdä itsemurhaa. Vaikka koko manner räjäytettäisiin ydinaseilla, ei se siltikään olisi erityisen merkityksellistä väestönkasvun kannalta. Malthusialainen katastrofi on tapahtumassa aivan muualla päin maailmaa.

Syntyvyyden hillitsemisen sijasta suomalaisten syntvyyttä tulisi ennemmin pyrkiä lisäämään. Tällaisia keinoja voisivat olla vaikkapa erilaiset tuloverohelpotukset (tai muut helpotukset) lapsiperheille. Ihmiskunnan ja kansakunnan tulevaisuuden varmistaminen on tärkeämpää kuin etninen itsemurha.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Olit avautunut oikein kunnolla kansanedustaja Ozan Yanarille. Huonosti menee näköjään teillä persuilla.

https://www.facebook.com/ozan.yanar1/

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Sitä sattuu, kun on kännissä ja keittää yli ihmisten tappaminen ja haudoilla tanssiminen.

Nykymaailman suurimpia ongelmia on se, että jengillä on taskussa suora portti Internetin ihmemaailmaan. Toisaalta pitääpä Herran nuhteessa ja pelossa!

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Olinko jostain lukevinani että viina poistaisi estoja?

Voi toki olla että muistan väärin.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen Vastaus kommenttiin #3

Ehkä jos jengi joisi enemmän viinaa, he myös parittelisivat enemmän ilman ehkäisyä ja eurooppalainen kansakunta pelastuisi!

Ei välttämättä tosin tämä teoria pidä paikkaansa, koska Italiassa tyypit juovat viiniä 247, mutta silti syntyvyys on matalampi kuin Suomessa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #4

Kopulaatio on populaation pelastus siis :)

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki Vastaus kommenttiin #4

Abortteja tehtäisiin silloin enemmän.
Nytkin liian usein unohdetaan ehkäisy.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Viina on viisasten juoma tai sitä litkiessä ihminen paljastaa mikä on oikeasti miehiään.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki

Suomalaisella pitää olla oikeus päättää itse lapsien hankkimisesta ja lisääntymiskyvystä.
Kannatan enemmän oikeutta sterilointiin, vaikka kallistun enemmän persujen politiikkaa kohti kuin vihreiden maahanmuuttoasioissa.
http://steriloimislaki.blogspot.com/?m=1

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Parempi tapa olisi globaalisti tehdä kauppaa lisääntymisoikeuksilla.

Jokaiselle oikeus lisääntyä kahden ihmisen verran ja jos haluaa lisääntyä enemmän niin ostaa sitten markkinahintaan.

Toisin sanoen jos suomessa ei lisäännytä niin siitä tulisi rahaa meille. Toki voitaisiin rahoillamme myös ostaa oikeuksia muualta jos halutaan suurperheitä.

Se että suomalaiset vain lisääntyy paljon eikä muut vähennä niin se nyt on kaikista tyhmin ratkaisu. Parempi olisi adoptoida ylimääräisiä mukuloi tänne.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Jos jotku panee randomilla ilman lisääntymisoikeutta ja siitä syntyy lapsi, niin mitä sitten tehdään?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Kynitään luvatta syntyneen lapsen hinta vastuullisilta sen hetkisen markkinahinnan mukaan jollain ulosotolla tai vastaavalla.

Tuo voi myös tehdä sen tempun, että joku nigerialainen toteaa että olisi ehkä hyvä idea olla lisääntyämättä ja ottaa rahana ne oikeudet että olisi siinä sitten eläketurvaa.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen Vastaus kommenttiin #11

Meikä ymmärtää matematiikan idean takana, mutta jotenkin tuntuu, että käytännön toteutuksessa voisi olla ongelmia. Plus muutenki hyvä, jos suomalaiset lisääntyis ja nusuttelis.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #12

Kolme merkittävää käytännön ongelmaa mitä tästä nyt näkee:

1. Kaikki yhteiskunnat eivät ole niin laajasti valvottuja. Meillä suomalaisilla on lähestulkoon täysi isovelivalvonta ensiparkaisusta lähtien mutta tuolla muualla on vähän heikommin keskusvaltaa.

Tuo toisaalta ei välttämättä ole ongelmallista järjestää että ei ole kuin rahasta kiinni ja olisi silleen ihan kaikkien etu hankkia siihen rahoitus sieltä mistä sitä rahaa löytyy.

Äkkiseltään mietittynä jos tähän olisi toimiva suunnitelma rahoitukselle niin helposti laittaisin omista rahoistani siihen kun ymmärtää kuinka iso juttu tuo on.

2. Ihmisillä ei välttämättä ole yhtään mitään mistä kyniä. Epäilemättä johtaisi siihen että se pitäisi hyvittää sitten jollain työvelvoitteella vaikka jos ei muuten ja pitäisi sinne ongelmallisiin paikkoihin myös vähän investoida että siellä hyvinvointi lisääntyisi.

3. Toimintasuunnitelma. Se että on tietotekniikkaa kirjaamassa väestöä ja välittämässä kaupankäyntiä on triviaalia. Mutta kaikki muu mitä tuo tarvitsisi niin kyllähän tuossa tarvisi jonkun YK:n lisääntymissopimuksen vääntämistä ja rahoitusta.

--

Sanoisin että tämä on ihmiskunnan ratkaistavissa oleva asia jos niin halutaan ja siinä oikeastaan kaikki voittaisi jo vuosikymmenen aikajänteellä käytäntöönpanosta mutta epäilemättä se vaatisi sitä että resurssia siirtyisi sinne missä asian ratkaisuun ei riittävästi ole.

Joku Intia tai Nigeria nyt ihan varmasti haluaisi ongelman hoitaa itsekin ja Kiinassakin ollut yritystäkin mutta kansainvälistä sopimusta ja jelppimistä kaipaisi.

Ja ihan selvästi kaikki siinä voittaisi kun planeetan resurssit on jotain ja ihmismäärä kun kasvaa niin se tietysti vähentää kaikkien resursseja. Käytännössä kaikkien elämä tosiasiassa kurjistuu vähitellen maailman väkiluvun kasvaessa. Rikkaat sitä ei tietenkään huomaa kun on numeroilla mitattuna äärimmäiset varallisuudet ja ns. kuorivat kermat päältä mutta kaikilla muilla tilanne on eri.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #12

Tuollainen lisääntymisoikeuspörssi kuullostaa joo toki kyllä äärimmäisen... raa'alta, rahalla mittaamisella ja tietyssä mielessä olen semmoista vastaan. Hyvänä esimerkkinä vaikka tuo Suomen vanhustenhuolto.

Raha vaan semmoinen juttu että jos sillä säädetään oikein, saa ihmisiä tekemään oikeita asioita.

Suomen hoitokodit siis voisi hyvin olla yhtiöitettyjä mutta voisi toimia aivan eri tavalla jos olisi vaikka semmoinen pykälä, että omistus jakautuisi osakkeina siellä oleville asiakkaille ja rahoitus sitten niin, että viimekädessä kunnan takaamalla lainalla jota maksetaan eläkkeellä.

Kilpailutuksen sitten tekisi asiakkaat itse tai vaikka yhdessä omaisten kanssa että mihin muuttaa.

Voisi toimia kummasti paremmin kuin voiton maksimointi ja kilpailuttamalla niin että halvin tarjous voittaa. Se nykyinen kokoomusunelma.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#9

En tiedä onko idea omasi vai kopioitu, mutta näen tuossa tulevaisuuden.
En olisi edes keksinyt miettiä asiaa tuolta kantilta.

Sillä ei ole oikeastaan edes merkitystä miten nigerialaiset asiansa tuossa lisääntymiskaupassa hoitaa, mutta suomi on tuossakin kaupassa edelläkävijänä.

Me ajatellaan esimerkillämme parantavamme maailman, vaikka totuus on ettei muu maailma edes näe meidän esimerkillistä toimintaamme.... ja edelleen nigerialaiset lisääntyy miten sattuu.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Käytännössä tarvittaisiin pelisäännöt jonkun YK:n kautta mutta Nigerian kaltaisia maita joutuisi väistämättä jeesiä.

Hoitaisivat itsekin jos pystyisivät mutta siellä nyt ei vaan ole ihmisillä napanuoraa valtioon ja sama pätee muihinkin paikkoihin missä väestönkasvu on korkea.

Että siinä mielessä resurssia siirtyisi sinne jelppimiseen mutta että siihen kukaan suostuu niin tarvittaisiin se yhteinen konsensus pelisäännöistä.

Se että maailman vauraampi osa tukisi tuota projektia nähdäkseni olisi kaikille voitto koska kuitenkin kaikki ihmiset ovat täällä ihan samalla pallolla ja käyttävät samoja resursseja.

Kyllähän tämä nyt suomessakin näkyy kun keskiluokka köyhtyy. Suomalaiset ovat ostovoimansa ja työvoimansa kanssa kokoajan enemmän maailmanmarkkinoilla, kuten nigerialaiset. Eivät ole mitenkään eristyksissä kun joka hemmetin paikka on yhdistetty tietoverkolla, liikenneverkolla ja kauppayhteyksillä.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #16

Ei pahalla, mutta minä en näe ihan yhtä kauniinpunaisten lasien läpi tätäkään markkinarakoa.

Kehitysmaissa piutpaut välitettäisi mistään syntyvyyskaupoista tai korkeintaan tapettaisi syntyneitä lapsia kehtoon. Vaihtoehtoisesti joku viskaali siellä kiristettäisi vanhempia jollain ja nämä hädissään olisivat valmiit mihin tahansa säästääkseen lastensa hengen.
Tämä voisi johtaa kehitysmaissa todellisiin ihmisoikeusrikoksiin.

Yhtä susi hanke kuin päästökauppa nykyisin.

Mutta silti Suomi ja muut pohjoismaat olisi "vauraampina" maina esimerkillään etujoukoissa tukemassa uutta kehitystä väestöräjähdyksen pysäyttämmiseksi... tosin pohjoismaat eivät ole se suurin uhka väestönräjähdykselle ollut koskaan.
Etujoukoissa järjestettäisi kansalaisillemme lapsivero jolla n. 5milj. kansa keräisi kolehtia maailman pelastukseen.
Samaan aikaan nigeriassa lisäännyttäisi kuin kanit välittämättä mistään YK:n höpö höpö julistuksista.
Eihän siellä nytkään mistään ilmastonlämpenemishössötyksestä välitä kukaan, vaikka meillä se on suurin uhka mitä maailma pystyy tarjoamaan.

Silti näen tuossa ideassa yhden seuraavista maailmanpelastus vouhotuksista länsimaissa lähitulevaisuudessa.

Se alkaa suomessa valistuksella.... sitten poistetaan lapsilisät.... seuraaavana palkitaan niitä jotka eivät lisäänny... kunnes aletaan kerätä veroja lapsista.... lopuksi lisääntymisestä tulee rikos.

Jokaisen askeleen kohdalla kansalle kerrotaan kuinka pieni askel jokainen on matkalla kohti parempaa maailmaa.

Kaiken tämän jälkeen joku kysyy: "milloin maailma muuttui näin hulluksi?"
Vastaus on: " jokaisella pikku askeleella kohti väestönräjähdyksen estämistä"

Olemme tuomittuja hulluuuteen....vapauttakaa meidät maailmanparantajista.
Saatan olla meistä kahdesta se kyynisempi versio :)

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #17

"Kehitysmaissa piutpaut välitettäisi mistään syntyvyyskaupoista tai korkeintaan tapettaisi syntyneitä lapsia kehtoon."

Sinne tarvitsee väistämättä resurssien siirtoa. Kumeja, aborttiklinikoita, investointia jne.

"Tämä voisi johtaa kehitysmaissa todellisiin ihmisoikeusrikoksiin."

Lähinnä se juttu että kun ihmisillä ei ole mitään niin siitä on vaikea periä mitään maksua jos lisääntyy liikaa.

Kieltämättä voi tarkoittaa työvelvoiteitta ja työllä maksamista.

"Etujoukoissa järjestettäisi kansalaisillemme lapsivero jolla n. 5milj. kansa keräisi kolehtia maailman pelastukseen."

Ei kannata. Parempi nyt ensiksi tutkia missä valtioissa tilanne on sellainen, että puuttuu jollain mittareilla kyky järjestää lisääntymiskontrollia. Siis tarkoitan nimenomaan kykyä. Halukkuus eri juttu. Sitten muut kasaan rahat siihen maailman bruttokansantuotteesta millä asia järjestetään. Ongelmallisia valtioita ei välttämättä ole montaa.

"Samaan aikaan nigeriassa lisäännyttäisi kuin kanit välittämättä mistään YK:n höpö höpö julistuksista."

Nigeriassa tietävät ihan tarkkaan että se väestönkasvu on ongelma. Välittävät paljonkin siitä. Intiassa sama juttu ja Kiinassa tunnetusti harjoittivat jo yhden lapsen politiikkaa. Ei siis ole kyse siitä etteikö välittäisi.

"Se alkaa suomessa valistuksella.... sitten poistetaan lapsilisät.... seuraaavana palkitaan niitä jotka eivät lisäänny... kunnes aletaan kerätä veroja lapsista.... lopuksi lisääntymisestä tulee rikos."

Lisääntymisen liian nopea lasku tuo ongelmia. Kiinassa nähtiin mitä yhden lapsen politiikka tekee kun alkoivat suosia poikalapsia ja sitten siellä valtava lauma yksinäisiä miehiä. Toinen ongelma sitten se kun väestö alkaa mennä käänteiseksi pyramidiksi niin on semmoista sekoilua mitä nyt nähdään suomessa.

Siksi lisääntymisoikeudet kahdelle lapselle olisi sopiva niin ei tulisi liian rajua muutosta demografiaan. Tuo tarkoittaa sitä, että jotkut voisi lisääntyä neljä, jotkut kaksi, jotkut yhden ja jotkut ei yhtään. Se ei olisi liian rajoittavaa. Kiinan malli ei ihan toiminu eikä nyt suomessakaan ole ihan onnistunut kun täällä lisääntyminen on niin suuri taloudellinen riski.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset