Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Valviran turha kyttäys on poliitikkojen syytä ja kansakunnan tappio

  • Jos heleän herkullinen ölppä on mielestäsi maukas, et välttämättä saa sanoa sitä.
    Jos heleän herkullinen ölppä on mielestäsi maukas, et välttämättä saa sanoa sitä.

Valvira on alkanut valvoa, että kuluttajat eivät kehu pienpanimoiden olutta liian myönteisesti sosiaalisessa mediassa, koska se saattaa rikkoa alkoholin mainostamista koskevia lakeja. Jos ostat oluen ja tykkäät sen mausta, kannattaa vähän miettiä, mitä sanoo. Sen sijaan jos ostat oluen ja haukut sitä, on se täysin sallittua.

Parasta tässä on, että Valvira itsekin toteaa, että tärkeämpiä asioita olisi, mutta eihän se voi sille asialle itse oikein mitään tehdä.

"- Alkoholivalvontapuolelta ei tuosta noin vain ilman lain tai ministeriön myöntämän rahoituksen muutosta voida siirtyä tekemään tärkeämpiä tehtäviä," Valviran ylitarkastaja kommentoi.

Valviran pitää noudattaa sitä lakia, jonka poliitikot ovat säätäneet. Kun Valvira tyhmäilee, se on ensisijaisesti lakia säätävien poliitikkojen vika.

Kaikenlaisessa suomalaisessa politiikassa olisi hyvä mennä ennemmin kohti yksilönvapauksia ja sallivaa politiikkaa kuin kieltoja, kyttäystä ja valvontaa. Mitä enemmän epämääräisiä sääntöjä, sitä todennäköisemmin ne menevät ristiin toistensa tai todellisuuden kanssa, minkä jälkeen saadaan hienoja lopputuloksia, kuten kommentointisoosoota. Kieltojen implementointi myös maksaa rahaa, minkä ansiosta kieltojen vähentäminen noin yleisesti keventää myös julkisen sektorin taakkaa ja byrokratiaa.

Valtion tehtävänä ei ole puuttua siihen, mitä ihmiset puhuvat Internetissä tai onko yksilön puritaaninen moraali kohdallaan. Valtion tehtävänä on asettaa raamit, joissa yksilö voi vapaasti ja turvallisesti toteuttaa itseään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset