Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Alkon monopoli on tulonsiirto köyhiltä rikkaille

  • Jostain syystä ulkomailtakin voi ostaa laadukkaita viinejä, vaikka alkoholinjakoa ei olekaan sosialisoitu.
    Jostain syystä ulkomailtakin voi ostaa laadukkaita viinejä, vaikka alkoholinjakoa ei olekaan sosialisoitu.

"Viinien ja väkevien alkoholijuomien myynti ruokakaupoissa vähentäisi Alkon myyntiä ja karsisi sen myymäläverkkoa. Alkon valikoimat olisivat entistä kauempana," kertoo Li Andersson.

Missä vaiheessa valtion tehtäväksi tuli varmistaa, että hipsterit voivat ostaa hienoja viinejä läheisestä erikoisputiikista? Minä kun oletin, että valtiolla olisi aivan muut tehtävät.

Alko on käytännössä rahansiirto köyhemmiltä rikkaammille. Alko ostaa suuria eriä kalliita viinejä ja saa niistä hyvät paljousalennukset. Samaan aikaan halpojen viinien hintaan lisätään kymppi ekstraa, jotta Sipilän vaalikassasta eivät lopu dollarit. Suomessa maksetaan korkeaa hintaa halvoista viinoista ja halpaa hintaa kalliista viinoista, juuri kuten eliitti tahtoo.

Monella tavalla Alko onkin samanlainen turhake kuin esimerkiksi ooppera- ja teatteritukiaiset. Myös näissä rikkaampien ihmisten harrastuksien tuetaan köyhempien kukkaroista. Kaikki maksavat, mutta silti hinnat ovat niin korkeita, että köyhä joutuu tyytymään Finnkinoon samalla, kun rikkaampi menee (köyhän tukemana) katsomaan oopperaa, jossa lihava nainen sarvikypärässä laulaa.

Suomi on kleptokratia, jossa tulonsiirtoja veronmaksajilta kaikista varakkaimmille perustellaan sivistyksellä, turvallisuudella ja vaaleanpunaisilla pehmonorsuilla.

Alkon monpoli tulee purkaa ja kaikki viinat vapauttaa myyntiin samalla tavalla kuin muualla Euroopassa. Ei se Italian tai Ranskan viinivalikoima ole niin paljoa huonompi kuin Alkossa, että tällä voitaisiin perustella sosialisoitu hermomyrkyn jakelu kansalaisille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ostin hiljattain espanjalaisesta Lidlin myymälstä chileläisen punaviinin hintaan n. 2.5 euroa. Sama pullo maksaa alkossa noin 10 euroa. Jos viini tulisi myyntiin myös suomalaisessa Lidlissä, olen melko varma, että hinta olisi lähempänä espanjan hintaa kuin alkon monopolihintaa.

Mutta meidän holhousviranomaisest tietävät, että ostaisin tietenkin samalla rahalla eli joisinkin punaviiniä nelinkertaisen määrän entiseen verrattuna.

Paremmin varmaan tietävät kuin itse oman kulutukseni.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Nykyisin köyhä eläkeläinen vie rahansa valtion viinakauppaan ja saa vastineeksi hetken helpotusta. Valtio sitten jakelee niitä saamiaan rahoja miten jakaa, jopa meille köyhille eläkeläisille murusia ja hoitaa alkoholisoituneita.

Persut haluavat sitä että rahat menisivät riistoporvareille suoraan. Ja valtio verovaroilla hoitaisi alkoholisoituneita.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Meikälle käy, jos ne rahat menevät suoraan ihan tavallisille porvareille, eli niille kauppiaille, panimoille, baareille ja vastaaville, jotka myyvät ja tuottavat alkoholituotteita.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Eli teikä on sitä mieltä että joka sentti porvareille!
Ei senttiäkään rahvaalle, lapsille, sairaille eikä meille eläkeläisille?

Onko kaikki perussuomalaiset yhtä kovia porvareita?
Köyhät kyykkyyn!

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen Vastaus kommenttiin #4

Suomessa maksetaan aika kovia veroja muun muassa palkasta ja tuotteiden hinnasta. Tuolla rahalla rahoitetaan yhteiskunnan välttämättömiä peruspalveluja, kuten turvallisuutta ja terveydenhuoltoa. Alkon purkaminen lisää yrittäjyyttä sekä työllisyyttä ja sitä kautta myös valtion verotuloja.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #5

Alkon purkaminen tietysti lisäisi yrittäjyyttä ja viinan käyttöä ja haittoja. Lisääntyneet haitat maksaisi veronmaksaja. Yrittäjäthän eivät paljoa veroja maksele.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen Vastaus kommenttiin #6

Siitä ei ole mitään näyttöä, että Alkon purkaminen lisäisi viinan käyttöjä tai haittoja. On myös täysin virheellistä väittää, että yrittäjät eivät maksa veroja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset