Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Lohkoketju voi olla Suomelle uusi Nokia potenssiin sata

  • Poliitikkojen kannattaa perehtyä lohkoketjuun, jos he eivät halua Suomen jäävän teknotakapajulaksi.
    Poliitikkojen kannattaa perehtyä lohkoketjuun, jos he eivät halua Suomen jäävän teknotakapajulaksi.

Suomen ensimmäinen lohkoketjukirja julkaistiin just äsken. Kirja on nimeltään "Lohkoketju - Tiekartta päättäjille" ja nimensä mukaisesti se on suunnattu etenkin poliitikoille, virkamiehille ja muille suomalaisen yhteiskunnan hallitsijoille.

Lohkoketjuteknologiassa ja kryptovaluutoissa liikkuu globaalisti satoja miljardeja ja ala kasvaa jatkuvasti. Asiantuntijat ja tutkijat povaavat lohkoketjun olevan lähes Internetin kaltainen teknologinen mullistaja, joka voi potentiaalisesti parantaa lähes kaikkea mahdollista demokratiasta keinoälyllä toimiviin jääkaappeihin.

Suomessa kuitenkin tehdään parhaan mukaan kaikki siten, että nämä teknologiat eivät ainakaan Suomessa menestyisi tai toisi vahingossakaan Suomeen edes yhtä euron jeniä. Verotusta pidetään hullun tiukkana ja sekavana, minkäänlaisia selkeitä sääntöjä lohkoketjuprojekteille ei ole ja kansanedustajista ehkä kaksi kappaletta on edes kuullut koko teknologiasta. Lopputuloksena kaikki innovaatiot karkaavat ulkomaille, jotka sitten hyötyvät yritystoiminnasta ja sen tuomista työpaikoista ja verotuloista.

Jos olet poliitikko, virkamies tai jokin muu päättäjä ja haluat taikoa ilmasta Suomelle miljardien arvoisen uuden Nokian, niin tässä se sitten olisi. Ainoa, mitä poliitikkojen ja lainsäätäjien pitää tehdä saadakseen nämä massit kansalle, on luoda selkeät juridiset puitteet ja sen jälkeen pysyä poissa tieltä. Kun poliitikot tekevät näin, valtio vaurastuu miljoonilla, työttömyys vähenee ja Suomi kehittyy teknologisesti.

Lohkoketju on kovin teknologinen idea sitten sen, kun Ada Lovelace keksi Commodore kuusnelosen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Mitkä lohkoketjuun liittyvät innovaatiot KARKAAVAT ulkomaille?
Eihän suomesta ole tullut lohkoketju innovaatioita, jotka olisivat voineet karata.

Ei mikään estä näitä innovaatioita.
Verotus on kokonaan eri asia.

Ongelma on osaamisessa ja uusien innovaatioiden keksimisessä.

Mikä olisi sellainen uusi innovaatio hyödyntäen lohkoketjua, jota ei vielä ole tarjolla ja jonka esteenä suomen lainsäädäntö mielestäsi on?

Sinäänsä huomiosi, että lohkoketju on mullistava teknologia ja tulevaisuutta on oikea, mutta ei mikä suomessa estä innovaatioita sen ympärillä.

Ei se ole minkään este, että tuloista täytyy maksaa verot...niinhän nytkin joutuu maksamaan verot niistä "nokian" osakkeiden tuotoista.

Suomen innovaatiot taitaa olla ainoastaan inbot ja rela...ei välttämättä vielä ihan uusia nokioita.
Voit toki korjata jos noista puuttuu joku jolla on skenessä merkitystä.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Lohkoketjut vain tahtovat olla yleensä niin vapaita, ettei tämän maan lainsäädäntö voi hyväksyä niitä. Esim. olisihan se karmeaa, jos lohkoketjuun voisi ujuttaa vihapuhetta, jota ei voi sensuroida. Tuon takia on helpompi vain unohtaa lohkoketjut ja mahdollisesti jopa kieltää ne.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Ei jumankauta, nyt tuli lohkonaurukuolema....!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset