Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Minimiverotus on ihmisoikeus

  • Demari hieroo käsiään niin pitkään kuin kansalla on yksikään euro vietäväksi.
    Demari hieroo käsiään niin pitkään kuin kansalla on yksikään euro vietäväksi.

SDP antaisi kannattajilleen lisää rahaa ottamalla sitä entistä enemmän veronmaksajien taskusta. Demari ei ole tyytyväinen ennen kuin kaikkien lompakko on tyhjä - paitsi AY-pamppujen, virkamiesten ja poliitikkojen. Jos sinulla on lompakossa satanen, Rinteen mielestä 50 euroa siitä kuuluu hänelle.

Tämä on meikästä vastuuton ja härski katsantotapa. Verottamiseen ei tule suhtautua loputtomana runsaudensarvena, jolla jokainen poliitikkojen oikku voidaan rahoittaa, vaan välttämättömänä pahana. Kun poliitikko menee kansan kukkarolle, hänen on oltava nöyrä ja viedä sieltä niin vähän kuin vain mahdollista.

Suomen perustuslain ja kansainvälisten ihmisoikeussopimusten mukaan jokaisella on oikeus omaisuuteensa ja omaisuudensuoja. Omaisuus on siis perusoikeus. Perusoikeuksien nimenomaisena tarkoituksena taas on suojata kansalaista valtion puuttumiselta. Tämä tarkoittaa, että omaisuuteen puuttumista tulee tehdä niin vähän kuin vain on mahdollista. Ainoastaan välttämätön puuttuminen on siis hyväksyttävää.

Valtion tehtävänä ei ole ohjata taloutta ja päättää siitä, mitä ihmiset tekevät rahoillaan. Valtion tehtävänä on varmistaa, että ihmiset saavat pitää rahansa ilman, että joku rosvo tulee pyssyn tai lakipykälän kanssa riistämään niitä.

Verotus tulee laskea niin matalaksi kuin mahdollista, että valtion perustehtävät hoituvat, mutta kansalaisilta ei oteta senttiäkään liikaa. Minimiverotus on ihmisoikeus.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Pekka Pylkkönen

Jos tarkkoja ollaan, omaisuudensuojan saa rikkoa vain yleisen edun vuoksi maksamalla täyden korvauksen. Valtion pitäisi siis palauttaa viemänsä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset