Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Piraattipuolueen ja omani tiet eroavat - valitettavasti

  • Ohessa kuva herjaamastani henkilöstä. Olen anonymisoinut hänet hienoilla photoshop-taidoillani hänen yksityisyytensä vuoksi.
    Ohessa kuva herjaamastani henkilöstä. Olen anonymisoinut hänet hienoilla photoshop-taidoillani hänen yksityisyytensä vuoksi.

Viime pääsiäisenä puolueeni Piraattipuolueen puheenjohtaja Jonna Purojärvi soitti minulle ja kertoi, että puolueen hallitus tulee käsittelemään erottamistani koskevan asian seuraavassa hallituksen kokouksessa.

Viralliseksi syyksi erottamiselleni ilmoitettiin, että olen käyttänyt sanaa "neekeri" sosiaalisessa mediassa. Myönnän tämän. Haukuin erästä kanssakirjoittajaa Twitterissä muun muassa "natsiksi", "neekeriksi" ja "rasistiksi". Haukkumiseni kohde ei kuitenkaan ollut ulkomaalainen, vaan kaiken ymmärrykseni mukaan tavallinen suomalainen valkoinen heteromies.

Sosiaalisessa mediassa olevassa kuvassaan hän oli vaaleampi kuin minä, minkä lisäksi hän kirjoitti täydellistä suomea. Oletin, että näiden seikkojen ollessa ilmeisiä jokainen ymmärtäisi, että kyseessä on nimenomaisesti tarkoituksellisen typerä heitto; Valkoinen heteromies haukkumassa valkoista heteromiestä "rasistiksi" ja "neekeriksi" samaan aikaan ei vaikuta kovin järkevältä, ainakaan minun mielestäni.

Oletinpa väärin. Joka tapauksessa tilanne eteni siihen, että eräät puolueen hallituksen toimijat ryhtyivät vaatimaan välitöntä erottamistani.

Tunnustan, että heittoni oli lapsellinen. Tein silleen tyhmästi, pyydän sitä anteeksi ja koitan siistiä suutani tulevaisuudessa. En tosin pyydä anteeksi keneltäkään muulta kuin tältä suoraan haukkumaltani henkilöltä. Ulkopuolisilta pöyristyjiltä en pyydä anteeksi. En voi myöskään taata, ettenkö päästäisi myös joskus pöljyyksiä, sillä olen erittäin, erittäin puutteellinen ihminen. Niin puutteellinen, että jos olisin penaali, sieltä löytyisi lähinnä kuulakärkikynä ja pyyhekumi.


Todellisuudessa kyseessä on henkilöpolitiikka

Purojärven kanssa käymäni keskustelujen sekä puolueessa aikaisemmin tapahtuneiden asioiden perusteella on kuitenkin ilmeistä, että todelliset syyt ovat aivan toiset ja ne liittyvät henkilöpolitiikkaan.

Tietyt puolueen ja jopa sen hallituksen jäsenet ovat herjanneet ja mustamaalanneet minua "oikeistopopulistiksi", "varttinatsiksi", "fasistiksi", "rasistiksi", "trolliksi" ja vaikka miksi. Haukkumista on tapahtunut kirjaimellisesti jo vuosia oikeastaan riippumatta siitä, mitä edes teen vai teenkö mitään. Mustamaalaamista on tehty niin julkisesti netissä kuin myös puolueen sisäisissä viestimissä ja puolueen tapahtumissa, kunhan en ole ollut niissä paikalla.

Tämä haukkuminen ja herjaaminen on ollut yksipuolista. Nämä hyökkäämiseen syyllistyneet hallituksen jäsenet ovat saaneet noottia puheenjohtajistolta, mutta heidän toimintansa on jatkunut tästä huolimatta. Myös minulle itselleni on kehotettu, että en reagoisi tällaisiin asioihin ainakaan haukkumalla puoluetovereitani, ja olen myös pitäytynyt tässä periaatteessa. Käytännössä olen siis joutunut olemaan hiljaa puheenjohtajiston pyynnöstä samaan aikaan, kun herjaajani ovat jatkaneet toimintaansa vapaasti.

Haukkuminen ei ole kohdistunut myöskään pelkästään minuun, vaan jopa koko piiriäni ja muita minua tukeneita on ryhdytty syyttämään. Oulun piirin on väitetty kannattavan rasismia ja oikeistopopulismia ja koko piirin erottamista on toivottu. Tämä siitä huolimatta, että haukkujat hädintuskin ovat edes tavanneet toisella puolella Suomea asuvia puoluekavereitaan. Ihmiset, jotka eivät tiedä mitään toisista ihmisistä, ovat päättäneet suorilta leimata heidät kansanmurhan ja rotusorron kannattajiksi. Tällaisissa tilanteissa olen joutunut astumaan esille puolustaakseni piirini jäsenistöä, mutta tällöinkin olen pyrkinyt parhaani mukaan välttämään puoluetovereihini kohdistuvaa haukkumista.

Olen myös saanut tietää, että hallitus on puhunut salaa erottamisestani jo pitkään. Hallituksen sisäisellä kanavalla on mietitty keinoja saada minut joko erotettua tai itse eroamaan puolueesta. Kun Piraattipuolueen sääntöjä tarkistettiin edellisen kerran, sinne ehdotettiin lisättäväksi maininta, että puolue on "feministinen". Tämän uskottiin "karkottavan halla-aholaisia", jolla viitattiin etenkin minuun ja vähemmissä määrin Oulun piiriin sekä muihin puolueen liberaaleihin. Viime kesänä sain kuulla, että Piraattinuoret ovat uhanneet nykyiselle Oulun piraattien puheenjohtajalle Veera Kontiokarille, että he lopettavat emopuolueen rahoittamisen, jos minua ei eroteta tai jos en eroa puolueesta.

Kaikki nämä ovat loppukädessä yksittäisiä esimerkkejä siitä, mitä kaikkea on tapahtunut. Uskon kuitenkin, että ne antavat jonkinlaista kuvaa siitä, missä mennään.

 

Olen ollut puolueelle kuuliainen

Olen ollut puolueelle ja ennen kaikkea asialle uskollinen koko sen ajan, kun olen ollut puolueen jäsen. Minut on valittu erilaisiin luottamustoimiin ja olen saanut puolueelle positiivista medianäkyvyyttä esimerkiksi televisio- ja radioesiintymisillä. Olen kirjoittanut satojen sivujen edestä piraattipuoluetta ja sen aiheita koskevaa asiaa sosiaaliseen mediaan, blogeihin ja lehtiin. Olen pistänyt omasta pussistani peliin niin euroja, bitcoineja kuin konkreettista fyysistä puurtamistakin.

Oulun Piraattien kanssa olemme tehneet merkittävästi työtä puolueen eteen, vaikka sitä ei aina etelässä ymmärrettykään. Piraattipuolueen pudottua puoluerekisteristä joutuivat aktiivit keräämään uudelleen kannattajakortteja. Oulun piirin kanssa olimme aktiivisia ja saimme siitä erityiskiitosta jopa korteista vastanneelta hallituksen jäseneltä, Janne Paalijärveltä.

Viime vaaleissa puheenjohtajakaudellani teimme puolueelle hyvän tuloksen. Meillä oli laajempi ehdokaslista kuin sitä edellisissä vaaleissa ja saimme 0.8% äänistä, eli menestyimme keskimääräistä paremmin. Saimme vain 0.1% vähemmän ääniä kuin Helsingin piraatit ja 0.1% enemmän ääniä kuin Espoon piraatit, vaikka etelä on perinteisesti ollut puolueen ydinkannatusaluetta. Puolue myös panosti ensisijaisesti pääkaupunkiseudulla menestymiseen ja muiden piirien saama tuki oli vähäisempää. (Itsekin kannatin resurssien keskittämistä ja taktiikka tuottikin tulosta, sillä Helsingin kaupunginvaltuustoon saatiin erinomainen Petrus Pennanen.)

Jo ennen kuin Piraattipuoluetta oli perustettu, ajoin puolueen agendaa Turun kunnallispolitiikassa. Pääsin vuonna 2008 varavaltuutetuksi Turun kunnallisvaltuustoon, jossa tein muun muassa aloitteen valtuuston kokouksien kuvaamisesta Internetiin sekä aloitteen koskien Onnibusin tasapuolista kohtelua kaupungin liikennemerkinnöissä. Kun Piraattipuoluetta alettiin perustaa, keräsin sille kannattajakortteja sukulaisiltani ja kavereilta.

En ole rikkonut mitään puolueen sääntöjä ja kaikki ajamani asiat ovat sopusoinnussa Piraattipuolueen puolueohjelman kanssa. Olen myös allekirjoittanut Piraattipuolueen periaatteet täysin. En ole koskaan aikaisemmin saanut mitään virallista moitetta puolueen hallitukselta. En edes minkäänlaista huomautusta tai varoitusta. Olen poikkeuksetta kuunnellut kritiikkiä ja toiminut puolueen puheenjohtajiston tahdon mukaan, minkä esimerkiksi nykyinen puheenjohtaja Jonna Purojärvi voi vahvistaa. En ole - ainakaan tietääkseni - sanonut puheenjohtajistolle kertaakaan "ei". Joka kerta, kun minua on lähestytty, olen noudattanut saamiani ohjeita.


Erotusperuste todennäköisesti suhteellisen epämääräinen

Vaikka en tarkemmin tiedä, oletan puoluehallituksen käyttävän erottamiseni perusteena kohtaa "puolueen vahingoittamisesta". Vaikka peruste on yleisesti mainittu yhdistysten säännöissä, on se korostetun tulkinnanvarainen. Monesti pykälää erottamiseen käyttäneet yhdistykset ovat joutuneet kumoamaan pykälän perusteella tapahtuvan erottamisen tai päättäneet myöhemmin itse kumota sen. Pykälään perustuvat erottamiset ovat hyvin epämääräisiä.

En ole ainoa puolueen jäsen, joka on käyttänyt esimerkiksi "neekeri"-sanaa epäsopivasti. Puolueessa on myös muihin kyseenalaisiin tekoihin syyllistyneitä, kuten rikoksista tuomittuja. Hallitus ei ole katsonut aiheelliseksi kohdistaa erottamista heihin, enkä ole ollut ainakaan mitenkään poikkeuksellisen paha heihin verrattuna.

Purojärven kanssa käymieni keskustelujen mukaan näyttääkin siltä, että päätös on periaatteessa jo tehty ja hallituksen käsittely sekä kuulemiseni ovat lähinnä muodollisuuksia, jotta päätös saadaan nuijittua virallisesti. Tietenkään en silti voi olla varma, mihin puoluehallitus päätyisi.

Mikäli erottaminen toteutuisi, voisin tarvittaessa lähteä vääntämään siitä, valittamaan siitä ja niin edelleen. Tämä kuitenkin aiheuttaisi päänvaivaa lähinnä Purojärvelle, siinä missä suurin piirtein kaikille muille koko asia olisi yhdentekevä. Purojärvi ei ole koskaan kohdellut minua epäreilusti, enkä minäkään halua koskaan kohdella häntä epäreilusti. Olen puolueelle uskollinen loppuun saakka ja kävelen tarvittaessa vaikka lankulta, jos se varmistaa, että laiva pysyy pinnalla.


Eroan Piraattipuolueesta

Asioiden parissa pähkäiltyäni olen tullut lopputulokseen. Olen lähettänyt juuri ilmoituksen eroamisestani Piraattipuolueesta Jonna Purojärvelle. Riippumatta siitä, mikä hallituksen päätös tulisi olemaan, on selvää, että en voi jatkaa puolueessa. Jos puolueen hallituksessa on edes jonkinlainen joukko, joka katsoo minut vihollisekseen, tekee se puolueessa rakentavasti toimimisesta kohdallani hyvin vaikeaa. On oletettavaa, että jos jäisin puolueeseen, tulisivat syytökset sekä minua että muita kohtaan jatkumaan ja mahdollisesti jopa pahentumaan. Esimerkiksi Oulun piiri tuskin saisi sitäkään tukea, mitä se on saanut tähän asti.

Samoin kuin puolueessa on vihamielisyyttä minua kohtaan, on siellä myös paljon niitä, jotka tuntevat minut ja tukevat minua. En ainakaan halua olla osaltani mitenkään syventämässä railoja puolueessa ja epäilen, että erottaminen voisi hyvinkin olla sellainen juttu, joka herättäisi puolueen sisällä monenlaisia poikkeavia näkemyksiä.

Tällä nimenomaisella hetkellä puolue ei tarvitse mitään niin paljon kuin yhtenäisyyttä. Jonna Purojärvellä on luotsattavana ensimmäisen vaalivoiton tehnyt puolue, jolla on potentiaalia kasvaa jopa eduskuntaan asti. En halua olla minkäänlainen riippakivi tässä, enkä tahdo, että Jonnan ja hallituksen yhteistyö vaikeutuu ainakaan minun vuokseni. Purojärvellä on parempaakin tekemistä kuin miettiä sitä, suuttuuko joku Twitterissä.

En aio ryhtyä osoittelemaan sormella ketään tai mustamaalaamaan ketään. Koen olevani piraatti kuolemaani saakka. Piraattina oleminen on enemmän kuin vain poliitiikkaa. Se on vapautta, tuotteliaisuutta ja ihmiskunnan potentiaalia ylistävä filosofia. En tule tinkimään siitä filosofiasta missään vaiheessa, vaikka jätinkin eroilmoitukseni. Tahdon olla uskollinen puolueelle sekä siellä toimiville ihmisille, vaikka puolue kokisi minut haitalliseksi.

En ole katkera mistään tai vihainen kenellekään. Minun puoleltani ei ainakaan jää minkäänlaista pahaa karmaa tai mustaa verta. Puolueessa viettämäni vuodet olivat monia antoisimmista. Tapasin puolueen kautta monia, joista tuli sittemmin hyviä ystäviäni. Lisäksi puolueessa olevat, joskus radikaalistikin eriävät mielipiteet antoivat mahdollisuuden nähdä, miten poliittisesti eri mieltä olevat ajattelevat, sekä häivyttämään ennakkoluuloja. Poliittisista vastakohdista on tullut ystäviä ja monilla, joihin suhtauduin ennen varauksella, olen nähnyt kultaisen sydämen.

Olette edelleen minulle hyviä ystäviä ja pidän teitä tärkeinä. Vaikka paatti jääkin taakse, ei yksi mies venettä pahemmin heiluta. Ja toisaalta, enhän minä tässä nyt ole mihinkään kuolemassa, ja eiköhän me jatkossakin törmätä mitä erilaisemmissa yhteyksissä. Olette hienoja ja tahdon puolueelle sekä teille ihmisinä pelkästään parasta mahdollista.

Sama toisella kotimaisella: Jag tycker om dig.


Jatkon näkee jatkossa

Poliittinen tulevaisuus on sitten kokonaan epäselvä ja epävarma. Eipä siinä; politiikka on muutenkin ollut aina ensisijaisesti harrastus. Mitään suurempia ammattipoliitikon ambitioita ei ole koskaan erityisemmin ollut. Tärkeintä on, kunhan on jotenkin voinut kokea pistävänsä asioita parempaan suuntaan, tai ainakin yrittävänsä tehdä sitä.

Periaatteessa olisi kiva jatkaa politiikassa. Tiedä sitten, että miten. Suomen puoluekentällä luontevin puolue minulle olisivat todennäköisesti Liberaalit, mutta Piraattipuolueen ja Liberaalien välille on jo muodostunut hankausta ja jäsenyyteni Liberaaleissa voisi entisestään lisätä sitä. Mikäli pienpuolueet tahtovat menestyä tulevissa vaaleissa, on niiden välttämätöntä ryhtyä yhteistyöhön ja vaaliliittoihin vaikka itsensä paholaisen kanssa. Puolueet eivät voi onnistua millään toisella tavalla. En halua omalta osaltani riskeerata Piraattipuolueen ja Liberaalien välejä tai yhteistyötä.

Toisaalta tässä on paljon muutakin tekemistä. Mikäli vähentäisin poliittista harrastelua, voisin keskittyä entistä enemmän päivätöihini sekä muuhun kirjoittamiseen. Lähitulevaisuudessa ranskalainen kustantaja Jonglez Publishing tulee muun muassa julkaisemaan vaimoni kanssa kirjoittamani teoksen Secret Helsinki, joka kertoo pääkaupunkiimme kätkeytyvistä mysteereistä sekä omituisuuksista. Itselleni se on esikoisjulkaisu. Kirja on kustantajan loppuhiontaa ja painoa vaille valmis. Tässä on samalla työn alla pari muutakin kirjaa, joiden kirjoittamiseen ja tutkimiseen menee luonnollisesti oma aikansa.

Kattoo nyt, että mitä politiikan kanssa tekee vai tekeekö mitään. Alan nimittäin tulla vanhaksi. En ole enää nuori anarkisti, joka huutaa eduskuntatalon portailla naama punaisena ja penkoo kätkettyjä arkistoja löytääkseen todisteita poliittisista petoksista. Asun rivitalossa emännän ja koirien kanssa. Harrastan hiihtämistä ja kokkaamista. Katon iltasin Chaplinin elokuvan ja menen nukkumaan kymmeneltä. Meinasin viime joulukuussa hommata kiikkustuolin.

PS. Olisin normaalisti käsitellyt aihetta Facebookissa, mutta päivä tuota aikaisemmin olin katsellut Tuomas Enbusken ohjelman, jossa hän haastatteli huumeista kiinni jäänyttä Jari Sillanpäätä. Olin tuolloin anoppini luona ja ihan kohteliaisuussyistä nauttinut muutaman lasillisen viiniä, mikä innosti kirjoittamaan asiasta Sillanpäätä puolustelevan kommentin Facebookiin. Facebookin mukaan päivitykseni oli huumemyönteinen ja se kannusti rikollisuuteen, minkä seurauksena sain kuukauden mittaisen bannin. Tämän vuoksi kommentoin asiaa poikkeuksellisesti ensisijaisesti täällä Uudessa Suomessa.

God bless, Uusi Suomi!

Palaan astialle ensi kuussa kommentoimaan, kun banaani on lusittu.


PPS. Toivon, että Uusi Suomi antaa tämän kirjoituksen olla, vaikka siinä käytetäänkin epäsopivia sanoja. Näiden sanojen käyttäminen on välttämätöntä aiheen käsittelyn kannalta, koska ne liittyvät suoraan aiheeseen. Sanoja ei myöskään käytetä halventavassa merkityksessä. Lisäksi toivon, että ne, keitä tämä asia saattaa syystä tai toisesta kiinnostaa, jakavat tätä kirjoitusta sosiaalisessa mediassa, koska itse en voi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

21Suosittele

21 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Neekeri on aivan tavallinen puhekielen nimitys afrikkalaiselle tummaihoiselle. Sen käyttöä ei voi perustellusti kieltää.

On toinen asia haukkua ihminen natsiksi, neekeriksi ja rasistiksi. Se ei ole sinun tai muiden tehtävä. Se on panettelua ja kunnian loukkaamista vaikka olisi kyse valkoisia vihaavasta neekeristä, jonka idoli on Adolf.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Olet oikeassa. Tein tyhmästi ja myönnän sen. Ketään ei pitäisi haukkua neekereiksi, natseiksi tai rasisteiksi.

Juha Hämäläinen

#4. Kukapa sitä ei ärtyneenä tekisi niin. Potkujesi syyksi ei tuo riitä. Itse en haluaisi olla missään tekemisissä puolueen tai ihmisten kanssa, jotka ovat näin pikkumaisia.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #5

Joitakin vuosia sitten harkitsin liittymistä Piraattipuolueeseen. Olen ollut tyytyväinen, ja nyt sitäkin enemmän, etten niin tehnyt. Pikkumaista tuntuu olevan pienen puolueen touhut.

Sääli sinänsä - heillä on joitakin hyviäkin pointteja.
Keroselle onnea minkä tien sitten valitseekaan.

Victor Motas

Ei toi Jiri ole mikään anteekspyynnön aihe tai velvoite. Ei se ole sen kummempaa kun Mustaihoset nimittelee toisiaan neekereiksi koska nimitit toista valkoihoista neekriksi. Se on +/- 0 merkitykseltään. Ei voi loukata ketään. Valkonaamaksi nimittäminen olisi ihan yhtä absurdin merkityksetöntä. Ainoa loukkaava merkitys voi olla se että jotku jotka ovat suhun uskoneet sivistyneenä miehenä pettyvät, samalla lailla kun Veli joulu- Koposeen pettyivät.. mutta muilta osin toi on täysin inhimillistä ja normaalia. Korrektius ei koske no hurt- zonea jossa ei ole mitään relevanttia rodullista yhteyttä.. Voit haukkua ja nimitellä fyysisesti täysin terveitä ihmisiä fyysisesti vammaiseksi niin paljon kuin haluat. Sillä ei ole merkitystä universaalisesti koska se on paradoksaalista eikä siitä voi ottaa nokkiinsa kuin henkisesti kehitys.. eikun semanttisesti vammainen henkilö. Mutta juridisesti ei ole pätevä tai käypä syy nostaa kunnianloukkaussyytettä yms.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Loistava kirjoitus Jiri! Opin tuntemaan sinut muutoksen aikoihin, eikä mitään moittimista.

Olit vaan liian hyvä piraateille, siinä syy. Piraateilla olisi ollut mahdollisuus nousta ns. kiristyskirje-jutussa, mutta potentiaalia ei ollut. Itsekin Muropalstan avustuksella saimme kapuloita rattaisiin.

Et todellakaan ole tulossa vanhaksi, kun sitä en vielä ole itsekään;)

Tsemppiä, sinua tarvitaan vielä!

Ritva

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

Maailmaan mahtuu paljon muitakin asioita kuin kiristyskirjeet. Asioita saadaan parhaiten aikaan yhteistyöllä. Joudun valitettavasti toteamaan, että kirjeasiassa esittämäsi, jopa vihamielisiä piirteitä ajoittain saanut kommunikaatiotyylisi ei ole paras keino viedä yhteisiä asioita eteenpäin.

Hoidamme asiaa edelleen kontaktiemme ja palveluidemma kautta. Kaikki asioita emme taktisista syistä johtuen kuitenkaan voi paljastaa ulkopuolisille.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Paljon mahtuu maailmaan asioita, mutta piraatit eivät valitettavasti kiristyskirje-asiassa onnistunut. Onneksi kansalaisaktiivisuudella ollaan kuitenkin saatu jo paljon aikaiseksi.

Ehkäpä poleeminen tyyli ei sovi piraateille? Ei kannata vaan sivusta seurata, vaan kyseenalaistaa ja tehdä oikeasti asioille jotakin.

Tämä Kerosen juttu ja sinun kommentointisi lujittaa käsitystäni piraattien nykytilasta.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

J.P:"Asioita saadaan parhaiten aikaan yhteistyöllä."

Ettet nyt turhan korkealle rupea leijumaan, niin näin kirjeensaajan näkövinkkelistä katsottuna tuo "työryhmä" jossa myös esiinnyit oli totaalinen rimanalitus. Siihen verrattuna Ritva + Muroyhteisö tehnyt aika paljon enempi ja ihan ilman eri korvausta.

J.P:" Kaikki asioita emme taktisista syistä johtuen kuitenkaan voi paljastaa ulkopuolisille."

Odotan todellä jännittyneenä, koska me asiaan osallisetkin saadaan kuulla jotain tuloksia.

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi Vastaus kommenttiin #25

Nyt pukkasi Kalervolta selvää valhetta. En ole toiminut missään työryhmässä asiaan liittyen, enkä ole vastuussa sellaisen toiminnasta.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #26

Onpas vihaista argumentointia. Piraattipuolueen jäsen oli edustettuna Effin puolesta. Olisit voinut korjata tämän, etkä syyttää toista valehtelijaksi. Työryhmän anti oli tosiaan yhtä tyhjän kanssa.

Kansalaisaktivismin avulla saimme selvitettyä paljonko markkinaoikeus on antanut tietojenluovutuspäätöksiä IP-osoitteista ja luku on lähes 200 000 kappaletta.

Tämän lisäksi monet muut asiat ovat kansalaisaktivismin tulosta ja ne kaikki on kerrottu Muropalstalla. Ei ole olemassa mitään taktisia syitä miksi asioita ei voisi kertoa. Luulen paremminkin, ettei ole mitään kerrottavaa.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #27

@27. On sellaisia syitä olemassa, että ei voi kertoa. Yksi on sellainen, että vastapuoli ei ehtisi puolustautua asiaan etukäteen.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #26

J.P:"Nyt pukkasi Kalervolta selvää valhetta.."

Pahoittelut tästä. Olisi pitänyt tarkistaa asia, eikä toimia olemattoman muistini varassa. En todellakaan tiedä miksi sotkin sinut tähän OKMn tekijänoikeustyöryhmään ja siitä nöyrimmät anteeksipyynnöt vielä kertaalleen.
Tuon työryhmän ns. tuloksista sitten mielipiteeni kuitenkin pysyy, oli siellä sitten jäseninä ketä hyvänsä.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Sad, so sad. Mutta ehkä tämä antaa sinulle mahdollisuuksia myös omalta osaltaan jatkaa politiikan parissa vaikka sitten toisella tavalla.

Tiedän hyvin sinun ajatuksesi ja olen itse myös huolissani suunnasta mihin Piraattipuoluetta ollaan viemässä. Toivottavasti näemme jossakin yhteydessä toisiamme ja pystymme keskustelemaan politiikasta.

Katson että olet eronnut tällä ilmoituksella myös tiedät-kyllä-mistä-piirijärjestöstä ja sen hallituksesta.

Juha Hämäläinen

#6. Tällaisella hengellä varustetulla sniidariporukalla ei Piraattipuolueella ole mitään tulevaisuutta. Puoluetta johdetaan kuin lähiön taloyhtiötä. Pikkumaisesti ja toisiaan kyräillen mitättömien asioiden kanssa puuhaten.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Juuri näin. Varsinaisia kerrostalokyttääjiä, niin kuin ei valtakunnassa olisi suurempiakin ongelmia.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

"tiedät-kyllä-mistä-piirijärjestöstä" Mikä se tämmöinen piirijärjestö on? Eikö ole varaa laittaa nimeä?

Kaikenlaista puuhastelua sitä näkeekin kun tarpeeksi elää.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

No laitetaan sitten, Jiri on/oli Piraattipuolueen Oulun piirijärjestön 2. vpj ja hallituksen jäsen.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #13

"Katson että olet eronnut tällä ilmoituksella myös tiedät-kyllä-mistä-piirijärjestöstä ja sen hallituksesta."

Eiköhän toisen varapuheenjohtajan ja hallituksen jäsenen eroilmoitus olisi kuitenkin tehtävä ihan muuten kuin somessa. Miten siellä teillä säännöissä sanotaan?

Näyttää, että somekeskustelut riittävät erottamiseen, niin luultavasti myös eroamiseen..

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Minäkin katson, että ero myös Oulun Pirpun hallituksesta on itsestäänselvä. En tahdo, että teille tulee yhtään mitään ongelmia meikästä. Toivottavasti todellakin nähdään! (Ja varmasti nähdään.)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

kiitos tästä tekstistä! tuli tuostakin puolueen johdosta totuus selville.. minulta olisi voinut ääni vaikka irrrota mutta jos ei kestä sanoja/vähän typerää käytöstä. tai keksii syyn potkia henkilökohtaisen syyn takia jäsenen pellolle. Niin voi sanoa hyvästi minun äänelleni.. ihme touhua, toivottavasri löydät puolueen ja pysyt politiikassa :)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Sinänsä kaikki puolueet ovat yhtä lapsellisia. Jos olet henkilö, jolla on ajatuksia tai vaikkapa karismaa, kateelliset kyllä löytävät henkisen moran, jolla puukottaa selkään. Ihmisluonne on niin alkukantainen tässä.

Juha Hämäläinen

#7. Veit sanat suustani. Taas yksi puolue vähemmän, jota voisi edes unissaan äänestää.

Käyttäjän mikkommm kuva
Mikko Merikivi

No johan nyt. Miten politiikassa edes voi olla, kun puolue yksi toisensa jälkeen osoittautuu jollain tapaa mädäksi ja niiden ulkopuolelta on lähes mahdotonta tulla valituksi? Koko poliittinen järjestelmä kaipaa uudistamista.

Sinä Jiri olit minulle suuri inspiraatio kirjoituksellasi "Suora demokratia - valistuneiden kansalaisten valta". Vähintäänkin se antoi uusia argumentteja itselleni, vaikka erinäiset päätökset elämässäni kuten eduskuntaan pyrkiminen varmaan ovat huomattavasti monimutkaisempien tapahtumaketjujen aloittamia kuin yksi kirjoitus tai edes kirjoittaja. Harrastin kuitenkin silloin vielä pelkkää kansalaisaktivismia ilman vaaleihin osallistumista. Vaikutit olevan oikeilla asioilla ja osaat perustella väitteesi vakuuttavasti, ja jotain argumenttejasi olenkin hyödyntänyt. Sain tästäkin kirjoituksesta tiedon sähköpostiini, sillä seuraan blogiasi jollain tasolla. Hyvää elämää sinulle.

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

Tämä uutinen teki päivästäni haikean. Mikäli jäsenasia olisi mennyt hallituskokouksen arvioitavaksi, olisin siellä pysynyt Kerosen oikeuksien takana loppuun asti. Nyt kuitenkin ratkaisu oli tämä. Hallituksessa on selvästi ollut pitkin vuosia kitkaa Kerosen poleemisen puolen suhteen, tämän voin allekirjoittaa. Itse en nähnyt erottamista kuitenkaan minkäänlaisena selviönä. Jiri teki nyt oman ratkaisun, jolla annetaan puolueelle työrauha. Tätä ratkaisua on pakko arvostaa ja kiittää kuluneista vuosista.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Onko Kerosesta tullut riidanhaluinen? Muutoksen aikaan hän oli hyvin sovitteleva, mutta aikaa tietenkin on, joten ei voi tietää. Keskustelusta ja väittelystä hän kyllä piti, mutta riidanhaluisuutta en koskaan nähnyt.

Onko niin, että teillä siellä piraateissa ei pidetä siitä, että on eri mieltä asioista?

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

En ole riidanhaluinen. Olen aina pyrkinyt olemaan avoin kaikelle kritiikille ja keskustelulle sekä välttämään parhaani mukaan konfliktien aiheuttamista puolueessa.

Piraattipuolueessa on paljon erilaisia ihmisiä eikä koko puoluetta kannata syyttää yksittäisten henkilöiden toiminnasta tai asenteista.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #21

Siksi ihmettelinkin, kun Paalijärvi kirjoitti: "Hallituksessa on selvästi ollut pitkin vuosia kitkaa Kerosen poleemisen puolen suhteen, tämän voin allekirjoittaa."

Käyttäjän AkiK kuva
Aki Kivirinta
Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Itsekin huomasin pari vuotta sitten piraattien tilan huononemisen ja asiallisen kritiikinkin antaminen oli heille liikaa. Meinasin kirjoittaa asiasta, mutta Purojärven puheenjohtajuuden takia en sitten kirjoittanutkaan. En halunnut mitenkään pilata hänen puheenjohtajuutta. Hän esim. ymmärsi, ettei kritiikistä pidä suuttua ja muutenkaan ollut yhtä vihamielinen kuin muut. Onneksi en koskaan ollut pahemmin järjestön toiminnassa vaan pelkästään kommunikoin heidän kanssaan ja yritin auttaa epäkohdissa.

Valitettavaa kuulla, ettei toiminta ole siitä parantunut.

Käyttäjän jonnapurojarvi kuva
Jonna Purojärvi

Kiitos Jiri vuosistasi puolueessa ja työstä sen puolesta monella tasolla - jopa jo ennen koko puolueen olemassaoloa. Kanssasi on voinut käydä hyviä ja hedelmällisiä keskusteluita, ja vaikka viimeisin puhelu kanssasi käsittelikin tätä eroasiaa, oli politiikasta yleisellä tasolla keskustelu kanssasi jälleen antoisaa.

Sosiaalisen median rooli poliittisessa "miltä asiat näyttää" -aspektissa on noussut, mikä hankaloittaa kohtuuttomasti ihmisten mahdollisuuksia ilmaista itseään vapaasti. Minulla on tähän ajatuksia kirjoituksen verran (tarkemmin: itsesensuuri sosiaalisessa mediassa (julkaisuajankohta tuntematon)), sillä julkikuvan luonti aiempaa nopeammin muuttuvan korrektin diskurssin mukaan on todella entistä haasteellisempaa. Tästähän valtaosin kriittisissä ilmaisuissa sinua - ja toisinaan liitännäisenä puoluetta - kohtaan on lopulta kyse.

Vaikeudet kaiketi korostuivat, kun kirjasimme yhdenvertaisuuden puolueohjelman toiseksi kärjeksi. Tuon kirjauksen ja some-kirjotuksiesi tulkinnoista suurin osa yhteydenotoista on koskettanut, mitä minulle on tullut. Rivijäsenistä ja aktiiveista oli toistuvaa yhteydenottoa ja vaatimusta jäsenyyden käsittelystä koko edelliskauden ajan puheenjohtajana toimiessani. Keskusteluita käytiin paljon pitkin viime kautta siksi myös puoluehallituksessa, miten mihinkin pitäisi suhtautua. Toppuuttelua kuului mukaan paljon, eikä asia noussut esityslistalle viime kaudella.

Yleisemmin yhteydenottojen laadusta ja syistä juontuen punnitsin kulloinkin, onko syytä ottaa yhteyttä eteenpäin sinuun vai ei, ja toisinaan katsoin, että työrauha palautuu parhaiten etsiessä kanssasi ratkaisua tilanteeseen. Nimenomaan olit aina yhteistyökykyinen ja halusit toimia puolueen (ja työni kannalta) parhaalla tavalla. Olen siitä syvästi kiitollinen.

Paine kuitenkin kulminoituu valtaosissa tapauksia ennemmin tai myöhemmin. Nyt se oli tämä piste. Katsoin parhaaksi, että käsitellään sitten pois alta. Ei voi kukaan sitten sanoa, että ei olisi käsitelty. Tämä olisi helppo vastaus sitten jokaiselle myöhemmälle hälylle, että käsiteltiin, ei riittänyt perusteet erottaa, jos se olisi se tulos ollut. Arvelen, että aika tiukaksi olisi äänestys mennyt, jos se olisi erottamisen puoleen kääntynyt. Jää spekuloinnin tasolle puolin jos toisin.

Työni kannalta kuitenkin on, kuten sanot - tämä auttaa minua. Arvostan suuresti näin henkilökohtaisella tasolla päätöstäsi auttaa minua työssäni. Puolueessa käydyssä keskustelussa jo mainitsinkin, että voin vain toivoa voivani toimia sen luottamuksen arvoisesti, jota olet teollasi minulle tänään osoittanut. Kiitos.

Victor Motas

Vaadin tämän järjettömyyden mitätöintiä!! erityisesti sinulta Jonna Purojärvi.. Ja Jirin palauttamista Piraattipuolueeseen kunniajäseneksi (tämä ei ole vitsi) Mies on tehnyt elämäntyönsä jo tähänmennessä teidän kartalle tuomisessa!! Joku vidun "neekeri" ilmaisu ei voi sitä mitätöidä! Ootte niin kujalla siellä puolueessanne.. Tulkaa takas kartalla ja ottakaan tuo hyvä ja tärkeä mies takaisin elämäntyönsä kanssa.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Hämmentävää..

Ainakin Jirin kirjoitukset täällä Usarissa ovat olleet hyvin laadukkaita ja asiallisia.

Ei jummarra.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Minulla on ollut sellainen viba, että piraatit ovat kallellaan social justice warrior -meininkiin. Siihen kuuluu väärinajattelijoiden vainoaminen ja uhriryhmien puolestaloukkaantuminen. Ovatko piraatit sjw:tä?

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Oli aika, jona piraattipuolue seisoi johdonmukaisesti sananvapauden takana, ja jopa yhdessä muutospuolueen kanssa vaati sananvapautta loukkaavaa lainsäädäntöä korjattavaksi.

Yksityinen yhdistys tietysti saa valikoida omat jäsenensä millä perusteella huvittaa, ja vaikka sitten alistua poliittisen korrektiuden pelinappulaksi. Omahan on asiansa.

Jirin kaltaisen tyypin haaskaaminen on tosin valtakunnan politiikan kannalta surullista. Näppärintä olisi, jos hän löytäisi paikkansa perussuomalaisista nyt, kun Soinin myötä pahin konservatiivijääräosasto on saatu sieltä pois.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Olinkin jo jonkun aikaa seurannut surullisena Piraattipuolueen luisua yhä kauemmas omasta arvomaailmastani. Piraateissa on ollut paljon erittäin fiksuja toimijoita, mutta yhä useampi heistä eroaa -- tai tämän perusteella käytännössä erotetaan -- puolueesta. Kun Lintula tuossa ylempänä mainitsi yhden esimerkin sananvapaudesta, niin tuli mieleeni, että tämä saattaa olla minulle virstanpylväs lakata edes harkitsemasta piraattien äänestämistä. Kun entinen sananvapauden puolustaja erottaa jäsenen tämän käyttämän sanan takia ollaan hyvin lähellä kaikkien vanhojen periaatteiden hylkäämistä.

Ihmettelen myöskin, että onkohan piraateilla noussut absoluuttisella skaalalla mitattuna varsin vaatimaton menestys hattuun. Jos tarkoituksena on kasvaa oikeasti merkittäväksi puolueeksi, niin ei luulisi, että kehityksen tuossa vaiheessa olisi varaa luopua Kerosen kaltaisesta toimijasta.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Sinulla on vähän samanlainen meno kuin saksalaisella Die Partei -puolueella. Toisinaan rajua ironiaa ja satiiria viljelevän puolueen edustajia on leimattu milloin minkäkin aatteen kannattajiksi. He eivät onneksi paljoa motkotuksista välitä, vaan ottavat hörpyn. Siksi äänestin heitä. Niin ja onhan puolue päässyt aivan Euroopan parlamenttiin asti. En tiedä onko piraateissa meneillään jokin kabinettihenkinen ja salonkikelpoinen uudistus, vai onko kyse pelkästään henkilökemioista, mutta kukaan ei voi väittää, ettetkö olisi tehnyt valtavasti työtä puolueen näkyvyyden eteen.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@35. En tiedä mitä Jiri on nyt tehnyt, mutta hänellä on ollut karkea ja terävä kieli. Arvostan suorapuheisuutta mutta ei kai nyt hänen kirjoituksensa noin paljon voi vaikuttaa Piraattipuolueen johtoon?

Voi olla, että meillä puolueella on ehkä taakkanaan median aiheuttamat kirjoitukset, kun ensi kerran ilmaannuimme puoluekentälle, että olisimme vain yhden asian puolue ja vaivalla on yritetty korjata imagoamme kertomalla muistakin asioista.

Niin minä uskon, että kysymys on imagosta. En minä siitä olisi huolissani vaan enemmän olen huolissani ihmisistä, ketkä uskovat, että vanhat puolueet tekisivät jotain uutta, mutta minä en siihen usko pätkääkään. Jos politiikkaan halutaan oikeasti muutoksia, olisi äänestettävä ulkopuolisia puolueita ja jätettävät vanhat puolueet pois.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Dont feed the troll. Itse olen samaan tiliin törmännyt. Parin kommentin vaihdon jälkeen päätin jättää kyseisen tilin kommentit huomiotta.
Kuva huonosti "blurrattu" tunnistin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ensin Väyrynen ja nyt sinä. Mihin tämä maailma on menossa?

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Lisättäköön, että piraattipuolueelle ei sinänsä ole ongelma, että sen hallituksen varajäsen haukkuu kilpailevan puolueen lehden päätoimittajaa paskaläjäksi.

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

Tämä on mielestäni paha ongelma. Näistä kannattaa antaa suoraa ja epäsuoraa palautetta.

Juha Mäki-Ketelä

Sinänsä hupaisaa, että Jiri on ainoa piraattipuoluelainen, josta kukaan on koskaan kuullutkaan. Niistähän se erottamisrumba perinteisesti kannattaa aloittaa.

Käyttäjän oskuraunio kuva
Osku Raunio

Vastusta (vartti-)natsismia
-> vaadi puolueen sisäistä ideologista puhdistusta

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Niinhän se Neuvostoliitossaki meni.

Ja kuten muistetaan, niin hyvin toimi.

Käyttäjän HarriRenkonen kuva
Harri Renkonen

Liity takaisin persuihin. I support

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset