Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Julkinen valta kusettaa ja tämä hiertää kansalaisia

  • Tilanne on vähän kuin nykypolitiikka olisi keisari ja kansa on se pikkupoika, joka huutaa, että keisarilla ei ole vaatteita.
    Tilanne on vähän kuin nykypolitiikka olisi keisari ja kansa on se pikkupoika, joka huutaa, että keisarilla ei ole vaatteita.

Suomalaisia alkaa hissukseen kyrsiä ja tämä on pitkälti viranomaisten ja päättäjien ihan oma vika. Päivän aamukahvin ohella lukemani uutiset:
- Kaikki Itä-Uudenmaan uudet poliisit ovat nettivalvontaa varten.
- Viranomaiset ehdottavat ohituskaistaa, jonka avulla ISIS-taistelijat pääsisivät sosiaalipalvelujen piiriin tavallista kantasuomalaista nopeammin.
- Suomen suurimpaan säilöönottoyksikköön valmistuvat mm. uusi kuntosali: "Vain uima-allas puuttuu."

Turvapaikanhakija puukottaa Turussa naisia hengiltä ja Suomessa on väkilukuun suhteutettuna enemmän ISIS-jengiä kuin missään toisessa länsimaassa. Julkisen vallan reaktiot tähän ovat sitä, että ehdotetaan etuoikeuksia terroristeille ja ollaan huolissaan siitä, mitä kantaväestö puhuu netissä. Tietysti tässä on kyse myös siitä, että media noukkii ne kaikista eniten tunteita herättävät otsikot, mutta toisaalta aika hyvin niiden poimimiseen annetaan myös mahdollisuuksia.

Meikästä tämä alleviivaa, minkä takia yhä kasvava määrä kansalaisista kokee, että heitä kusetetaan. Ensin hoetaan, että monikulttuurisuus on rikkaus ja että tarvitsemme maahanmuuttajia paikkaamaan työvoimapulan. Tämän jälkeen maahan otetaan kansainvälisistä sopimuksista välittämättä valtava määrä jengiä, josta ei ole mitään tietoa oikein kenelläkään koko Euroopassa. Sitten, yllättäen, maahan muodostuukin terroristiverkostoja, kulttuurista väkivaltaa ja radikalismia, mihin vastataan rakentamalla turvapaikanhakijoille paremmat mestat kuin mitä esim. suurella osalla opiskelijoista tai vanhuksista on. Kun kansaa alkaa kyrpiä tämä homma ja he tulevat ihan aiheestakin vihaiseksi, palkataan kansalaisten verovaroilla enemmän poliiseja valvomaan nimenomaan heitä - ei terroristeja.

Surullista tässä on vielä se, että ihan samoja keinoja on jo kokeiltu Euroopassa, mutta tuloksetta. Esimerkiksi Ruotsissa on panostettu jatkuvasti enemmän ja enemmän vastaanottoon, integraatioon, kotouttamiseen ja maahanmuuttajille annettuihin etuuksiin. Muut Euroopan maat jäävät tässä Ruotsin taakse. Tästä huolimatta Ruotsin tilanne on huonontunut, maassa heitellään räjähteitä kuin sotatoimialueella ja terrorismi on noussut relevantiksi uhaksi. Tämä panostus ei selkeästikään toimi, ainakaan Ruotsin mallien mukaisesti.

Myös tätä valvontaa on ollut käytössä jo vuosia, mutta ainakaan toistaiseksi se ei ole voinut estää näitä tekoja. Esimerkiksi Ruotsi ja Ranska valvovat vahvasti kansalaistensa tietoliikennettä, mutta tästä huolimatta maissa on onnistuneesti koordinoitu terrorihyökkäyksiä avoimissa viestimissä, kuten tekstareilla. Myös Suomen puukottaja oli Supolla tiedossa jo ennen tapahtunutta. Mutta eipä onnannut silti.

Meikä ehdottaa paria toimenpidettä, joilla voidaan parantaa tilannetta. Toisen pointtina on vähentää maahan tulevaa epäselvää ja potentiaalisesti vaarallista ainesta, toisen pointtina on vähentää kantaväestön ärtymystä ja vihaa ja sitä kautta yleisesti ottaen parantaa Suomen oloja:
1) Ryhdytään palauttamaan kaikki turvallisesta maasta (kuten Ruotsista) tulleet tulijat takaisin noihin turvallisiin maihin, kuten kansainväliset sopimukset sanovat.
2) Käytetään kansalaisilta otetut verovarat ennemmin kansalaisten etujen ajamiseksi kuin turvapaikanhakijoiden kuntosaleihin ja nettipalstojen kyttäämiseen.

Uskon, että nämä kaksi kohtaa parantaisivat Suomen tilannetta huomattavasti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Marko Parkkola

Viranomaisista on muodostunut uusi aatelisto, johon demokraattisesti valituilla edustajilla tai edes ministereillä ei ole käytännön valtaa. Onnea, Suomi!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kirjoituksen aihe on varsin ajakohtainen ja perusteltu syy kritisoida valtion ja kuntienkin päättäjiä isis-taistelijoissa olevien palaajien erityiskohtelun suunnitelmista.

IS:ssa on kirjoitus, jossa on mm. Vantaan kaupungin perhepalveluiden johtaja Anna Cantell-Forsbomia haastateltu kaupungin lausunnon johdosta.

"Vantaan kaupungin lausunnossa sisäministeriön ehdotukseen huomautetaan, että palvelujärjestelmästä puuttuu taistelualueelta palaaville tarvittava ”erityispalvelu ja erityiskohtelu”.

– Riskinä on, että kyseessä oleva ryhmä jää kokonaan vaille tarvitsemiaan palveluita, jos ”ohituskaistaa” ei kehitetä, Vantaan lausunnossa sanotaan."

Aivan käsittämättömänä pidän ko. johtajan lausuntoa "vierastaistelijoiden radikalisoitumisen uhka voisi olla joskus perusteltu syy saada muita nopeammin asunto."

Isisin vierastaistelijoiksi lähteneet, tekivät järjestön hyväksi mitä tahansa, on katsottava olevan jo radikalisoituneita. Mitään uhkaahan ei ole selvässä asiassa, jos asiaa oikein käsittelee. Isis on luokiteltu terroristijärjestöksi ja tuonjokainen sinne astuva tietää ja on siten terrosristi ja radikalisoitunut.

Päättäjien oikeudenmukaisuus omia kansalaisia, veronmaksajia, kohtaan on syrjivä kaikilta katsantokannoilta katsottuna. Ei asunnottomille ole tarjottu jonojen ohi asuntoa. Puhumattakaan ilmaisista terveyspalveluista ja muista eduista, joita on noille isis-taisteluista palaaville suunniteltu.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005345630.html

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

En oikein tiedä mitä tähän kommentoisi. Radikalisoituminen kannattaa? Suomen valtio palkitsee väkivaltaiseen ääriliikkeeseen kuulumisesta?

Marko Parkkola

Mutta epäloogisesti samalla yrittää lopettaa Vastarintaliikkeen toiminnan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kummassa puljussa on enemmän suoranaisia rikollisia, moottoripyöräkerhoissa vai mainitsemassasi tahossa? Epäselvää minulle.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Ehkä ajatellaan, että kantaväestön radikalisoitumista ei voi ehkäistä ohituskaistoilla tai sitten vastarintaliike ei ole riittävän suuri pelote, että sen jäseniä kannattaisi lahjoa normaaleiksi.

Muistaakseni (SUPO:n mukaan) ISIS-taistelijoita on enemmän kuin vastarintaliikkeellä on jäseniä.

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

Asioista on tärkeää puhua niiden oikeilla nimillä, ilman kiihkoilua, mutta ehdottomasti ilman faktojen piilottelua ja vääristelyä. Viimeksimainitut myrkyttävät yhteiskuntaa ja keskustelua todella, todella pahasti. Aika jona lähes kaikki maahanmuuttoasioiden kritisointi oli rasismia on nyt ohi. Onneksi.

Karri Aronen

haha! Jopa ol vitsi. Sellaista päivää ei enää tule, että alamaisten olot tässä pölhölässä paranisivat.

Ei ainakaan ennen kuin Sipilä, hallitus ja parsataatuhatta virkamiestä on korppien nokittavana.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Miksi lisäämme vastuita ja velkaa ottamalle vieraan maan kansalaisia?
Meillä ei ole varaa kaikkiin, jotka tänne haluavat. Viime vuonna meni yli miljardi maahantulijoihin.
Suomi velkaantuu.
Rajatarkastukset takaisin ja Ilman matkustusasiakirjoja liikkuvat voitaisiin pysäyttää rajalle.
Holtiton maahantulo aiheuttaa rauhattomuutta, rikoksia ja terroritekoja.
Maahantulo aiheuttaa kustannuksia joka puolella, miksi tätä kustannusautomaattia suljeta, jos olemme huolissamme valtion velasta?

Tänne tullaan dokumentit kadottaen ja nyt todistettu: että osa on valehdellut iän, identiteetin ja kansalaisuuden. Ollaan saatettu matkalla tehdä rikoksia ja esiinnytty eri nimillä, haettu oleskelulupaa muista maista saatu kielteinen päätös jopa maahantulokielto. Tapahtuu Turun terroriteko ja viikossa alkaa selviämään, että valehdeltu ikä, identiteetti ja kansalaisuuskin.
Alaikäisenä esiinnytty peruskoulussa. Kuinka paljon partalapsia on peruskouluissa?

Valehtelu turvapaikkaa hakiessa pitää olla syy jo hylätä hakemus.

Jos on saanut yhden lainvoimaisen kielteisen päätöksen, niin ei voi hakea uutta päätöstä millään perusteella 5 vuoteen. Lopetetaan oleskelulupa sirkus, missä aina keksitään uusi syy ja voidaan venyttää prosessia vuosien mittaiseksi. Säästämme myös rahaa.

Kielteisen oleskeluluvan saaneet otettava kiinni ja palautettava pikaisesti kotimaihinsa. Meidän ei pidä tarjota mitään etuja vaan säilö ja ruoka, kunnes voidaan poistaa.
Laittomasti maassa olevan suojelijalle rangaistus.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset