Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Elastinen ja Cheek ovat selkärangattomia luusereita

  • Kuvassa kaksi selkärangatonta pelkuria, jotka luulevat itsestään liikoja.
    Kuvassa kaksi selkärangatonta pelkuria, jotka luulevat itsestään liikoja.

Suomalaiset kahden pennin räbäjäbät Elastinen ja Cheek ovat olleet noin sadan muun suomalaisen kanssa Facebook-ryhmässä, jossa he ovat puhuneet kaikenlaista heidän julkista imagoaan vahingoittavia. Elastinen ja Cheek ovat muun muassa pröystäilleet penishommillaan ja herjanneet kehitysvammaisia. Blogistit, toimittajat sekä muut vastaavat luonnollisesti ryhtyivät kirjoittelemaan näistä jutuista, minkä seurauksena Elastinen ja Cheek ovat ryhtyneet passittamaan asianajajaansa näiden kirjoittelijoiden perään ja uhkailemaan heitä kunnianloukkaussyytteillä.

Ketään normaalilla älyllä varustetua jannua ei tietenkään olisi voinut kiinnostaa pieruakaan, mitä jotkut keski-ikäiset Kokoomusnuori-kynäniskat keskustelevat sosiaalisessa mediassa pilluista ja ulkomaalaisista. Kuitenkin siinä vaiheessa, kun nämä sankarit ryhtyvät uhkailemaan ihmisiä ja koittamaan vaientaa heihin kohdistuvan kritiikin, meikällä nousevat karvat pystyyn ja on aivan pakko ottaa kantaa. Onneksi olkoon Streisand-efektistä, pellet.

Jos Elastisen ja Cheekin asianajaja ottaa teihin yhteyttä, voitte haistattaa hänelle suorilta paskat. Suosittelen, että teette tämän kaihtamatta rumia, loukkaavia ja törkeitä sanoja. Kannattaa myös uhkailla, että otatte yhteyttä Asianajajaliittoon, koska tuollainen perusteeton vaino ja valehtelu ei ole asianajajan etiikan mukaista. Vaikka joustoposkinen asianajaja miten muuta väittäisi, niin todellisuudessa saatte kirjoittaa Cheekistä ja Elastisesta tasan sitä, mitä tahdotte.

Tämä johtuu siitä, että Suomessa on sananvapaus, vaikka nämä puolivillaiset Tupac-wannabet muuta tahtoisivat. Sekä Elastinen että Cheek ovat julkisuuden henkilöitä ja itse tietoisesti pyrkineet siihen asemaan. Sananvapaus antaa erittäin laajan oikeuden kritisoida ja kommentoida julkisuuden henkilöitä ja vaikuttajia. Tämän kritiikin ei tarvitse olla asiallista tai edes kovin tarkasti paikkansapitävää, vaan voitte aivan pokalla kirjoitella, miten epäilette Elastisen nussivan toisia muijia vaimonsa selän takana ja miten uskotte, että tsemppijäbäimagonsa takana Cheek on narsistinen kusipää. Elastinen ja Cheek eivät voi tehdä teille yhtään mitään, koska ette syyllisty minkäänlaiseen rikokseen.

Suurin piirtein ainoa keino, miten syyllistytte kunnianloukkaukseen, on se, että väitätte Elastisen ja Cheekin raiskanneen lapsia tai muuta vastaavaa. Juuri millään muulla tavalla ette onnistu ylittämään kunnianloukkauksen rajaa, kun kohteenanne on julkisuuden henkilö. Voitte puhua mitä tahdotte Elastisesta ja Cheekistä eikä teidän tarvitse stressata, että jokainen yksityiskohta olisi juuri kuten Elastinen ja Cheek tahtoisivat sen olevan.

Ylipäätään hyvä nyrkkisääntö on, että jos kunnianloukkaustapauksessa teihin ottaa poliisin sijasta yhteyttä asianajaja, olette kuivilla. Jos teko täyttää kunnianloukkauksen tunnusmerkistön, silloin otetaan pääsääntöisesti yhteyttä poliisiin, joka sitten ryhtyy tutkimaan asiaa, soittelemaan epäilylle ja niin edelleen. Mikäli kunnianloukkaus on tapahtunut, virkavalta hoitaa homman siitä eteenpäin.

Sen sijaan jos teihin ottaa yhteyttä asianajaja, voitte olla käytännössä varmoja, että kyseessä on pelkkä perusteeton uhkailu. Asianajajaa käytetään tällaisissa tapauksissa lähinnä, kun rikosta ei ole tapahtunut, mutta toinen halutaan uhkailla hiljaiseksi valehtelemalla ja painostamalla. Asianajajalla ei ole mitään valtaa mihinkään, mutta keskiverto kaveri säikähtää pahasti, jos häneen ottaa yhteyttä asianajaja, joka alkaa vaatia tekstien poistamista tai muuta vastaavaa ja ehkä jopa heittää parin pykälän numerot. Koko homma perustuu pelkästään tähän säikäyttämiseen. Mitään juridisia perusteita Elasto-Cheekillä ei teidän hiljentämiselle ole.

Ilmoitankin tämän tekstin ohessa, että Elastinen on selkärangaton pelkuri, joka ei ymmärrä vapaudesta, vastuusta tai julkisuudesta yhtään mitään. Cheek puolestaan on maan tomussa mateleva limainen toukka, jolla on vähemmän itseluottamusta tai karismaa kuin ympärileikatulla esinahallani.

Annan lopuksi myös varoituksen Cheekille ja Elastiselle. Tai itse asiassa uhkauksen. Internet ei katso hyvällä sitä, että yritätte hiljentää Internetin. Jos yritätte hiljentää Internetin, saatte välittömästi suuren joukon vihollisia, joilla on sekä halua että kykyä paskoa teidän imagonne päälle sellaista ryönää, että sitä ei ihan hevillä pestä pois. Koska teillä ei ole mitään muuta kuin imagonne, tulisi tämä vahingoittamaan koko elämäänne. Homma on mennyt aina näin ja tulee aina menemään.

We are Anonymous. We are a legion. We do not forget, we do not forgive. Expect us.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Olen samaa mieltä, että asianajajan käyttö oli rimanalitus. Miksei itse ota yhteyttä ja selvitä asiaa pyytäen mahdollista oikaisua. Henkilökohtainen yhteydenotto on muutenkin vakuuttavampi.

Tiukkaa tekstiä. Tässä kai on kysymys siitä mikä painoarvo asetetaan sille, että kuuluu ryhmään, jossa käydään joidenkin mielestä epäasiallista mielipiteidenvaihtoa, välttämättä itse mielipidettä ilmaisten. Samankaltaisuutta on havaittavissa poliisien suljettuun ryhmään. Tarkoittaako se, että ryhmään on kuulunut että sitoutuu kaikkiin siinä esitettyihin mielipiteisiin? Olisiko pitänyt aktiivisesti torpata muiden mielipiteitä tai välittömästi poistua ryhmästä? Kuinka suuri osa ryhmän viestinnästä täytyy olla epäasiallista, että passiivinenkaan ei oikein voi selitellä olevansa toista mieltä mutta ajautuneensa kaverien perässä ryhmään? Vaikeita kysymyksiä. Nykyään sananvapauden Suomessa aika helposti kuitenkin leimataan "vääristä mielipiteistä", joka tosiasiassa rajoittaa sananvapautta.

Esiin nostamiesi herrojen toiminnan aktiivisuudesta ryhmässään minulla ei ole tietoa. Ilmeisesti ärsyyntyivät/pelästyivät uutisoinnin mielestään antamasta väärästä kuvasta.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Joo. Asianajajien lähestyminen taitaa olla vähän sama kuin sen tupakkaa pummaavan vanhan sedän lähestyminen.

Hauskaa on se, että he tietyllä tavalla edustavat alakulttuuria, jonka historiassa ei ihan hirveästi ole ketään koskaan kiinnostanut, mitä jollakin kukkahattutädillä on sanottavanaan. Koko homman pohja on ollut siinä, että sanoo sen mitä näkee ja ajattelee ja mielellään vielä kärjistäen. Koko hommahan on jollekin valveutuneelle naisaktivistille pelkkää "toksista maskuliinisuutta", joka pitää tuhota, mutta josta ei ole saanut otetta, koska sitä ovat kulttuurissa perinteisesti edustaneet mustat miehet.

Samaan aikaan he ovat poppareita ja riippuvaisia siitä, että mahdollisimman moni tykkää ja imago on päällepäin salonkikelpoinen.

Ristiriita on aika ilmeinen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ovatko Elastinen ja Cheek todellakin ajatuksiltaan ja teoiltaan sinisiä uusvatteja eli luusereita ?

Kalle Erkkilä

Mitäköhän Cheekin ja Elastisen fanit (joiden keski-ikä lienee n. 10 vuotta) tästä kaikesta ajattelee?? Ovatko he järkyttyneitä kohusta?

Muistelen, että itse hiukan lapsena närkästyin, kun punkkarit kritisoivat melko jyrkin sanoin idoliani Elvis Presleyn musikaalisia lahjoja. Nyt aikuisena en onneksi enää närkästy punkkareiden mielipiteistä.

Tosin en katso nykyäänkään hyvällä, jos joku haukkuu teinivuosieni idoleita Samantha Foxia ja Sabrinaa. Kaikki, ööh, neljä olivat kuitenkin erinomaisia esiintyjiä.

:)

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

No jaa puhtoisen pojun imagonkin voi nähdä suuntautuvan fanien vanhempien suuntaan, niiden jotka ne liput ja cd:t ostavat. Tämä genre nyt on pelkkää kaupallisuutta, mitä paskaa voi myydä 10-12v pojille, kun imagolla, hapituksella nyt ei ole mitään tekemistä rapin kanssa ja jos blogin hengessä mennään vähän pidemmälle, mitään tekemistä musiikin kanssa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Eiköhän se maineentahriutumisesta seuraava arvonalennusketju lähde nykyään paikallisradioiden mainostajista yms väestä alaspäin eikä wanhanaikaisesta levymyynnistä? Latausmäärät ja soittokerrat Spotifyssa ja Youtubessa laskevat ja näiden valtimoiden äärellä tarkkana kyttäävät päättävät, että toi ei enää myy, äkkiä jotain muuta nyt soimaan, otsikoihin ja kesäfestareille. Alkaa räppilänkyttäjän luisukierre vip-loungeista pizzeriannurkkaan.

Keijo Ahonen

Minäminäminä-rapin edustaja Cheekille minulla olisi yksi toive.

Älä leiki Jeesusta.

Pekka Pylkkönen

"väitätte Elastisen ja Cheekin raiskanneen lapsia --"

Tuskin tuokaan riittää elleivät nuo toverukset ole ruvenneet tunnustamaan sitä nuorinta globaalia kulttia.

No vitsi vitsinä.

Käyttäjän AkiSukkela1 kuva
Aki Sukkela

Omasta mielestäni nämä molemmat ovat paskapökäleitä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset