Jiri Keronen On aika uudelleenarvioida kaikki arvot

Sininen tulevaisuus on ääriliike, Jussi Halla-aho ei ole

  • Timo Soini on yhtä maltillinen kuin paavi Benedictus.
    Timo Soini on yhtä maltillinen kuin paavi Benedictus.

Meikästä kertoo jotain kansan muistista ja poliittisten aktiivien älyllisestä epärehellisyydestä, että Timo Soinin höpöjengi on jotenkin mystisesti muuttunut "maltilliseksi" ja "sovittelevaksi" pelkästään sen takia, että Jussi Halla-aho valittiin Perschfinnejen puheenjohtajaksi. Meikästä jotenkin tuntuu, että nämä tyypit joko a) kusettavat itseään ja kuulijoitaan tai b) eivät ole koskaan edes perehtyneet ex-Persujen mielenmaailmaan iltapäivälehtien otsikoita syvällisemmin. Otetaanpa muutama esimerkki.

Sampo Terhoa pidetään jonain helvetin tolkun miehenä, vaikka hän on ihan aktuaalisesti kirjoitellut rotujuttuja ja jakanut ihmiskunnan eri rotuihin humanistin luonnontieteellisellä ammattitaidolla. Hänen mukaansa myös rotujen selviäminen on itseisarvo. Kyse ei siis ole mistään käyttäytymisen tai kulttuurien kritisoimisesta, vaan juuri siitä ROtu-Opista sanan varsinaisessa merkityksessä. Jos tätä vertaa vaikka Halla-ahoon, niin huomaa välittömästi, kumpi näistä kavereista on maltillisempi.

Halla-aholla puolestaan ainoa biologiaa mitenkään olennaisemmin käsittelevä kirjoituksensa sanoi, että vaikka ihmiset olisivat jaettavissa erilaisiin geneettisiin klustereihin tai "rotuihin", nämä tilastolliset erot eivät ole merkittäviä yksilön kohdalla. Eli Sampo siis rotuilee ja Jussi kertoo kylmällä logiikalla, miten yleistäminen on tyhmää. Sitten jengin mielestä Sampo on tolkun mies ja Jussi on rotutohtori.

Tai sitte joku Pentti Oinonen. Oinosen mukaan sukupuolineutraali avioliittolaki oli "kikkelilaki" ja se tarkoittaa, että kohta ihmiset menevät naimisiin koirien kanssa. Viime vuonna Oinonen keksi omasta päästään, että eräs 15-vuotias tyttö oli tullut raiskatuksi, minkä jälkeen hän ryhtyi levittelemään tätä valhetta mediassa. Onpa tolkullista haukkua demokratiaa, homoseksuaaleja ja vielä oheen valehdella pokkana oman asian edistämiseksi.

Eikä Oinonen ole tietenkään ainoa, vaan näitä vastaavia löytyy Uuvateista valtava määrä. Itse asiassa about jokainen Uuvatti on tällainen. Vesa-Matti Saarakkalaa pelottaa, miten homoseksuaalien suihkukäyttäytyminen uhkaa arjen turvallisuutta ja miten sukupuolineutraalit vessat tekevät miehistä naisia. Timo Soinin mielestä Jumala ei luonut homosusia ja abortti tulisi kieltää, vaikka olisit tullut raiskaajalle raskaaksi. Jari Lindströmin mielestä kuolemanrangaistusta voisi harkita, vaikka ihmisoikeussopimukset ja perustuslaki kieltävät sen.

Ja tämä paska on teidän mielestä "maltillista" ja "sovittelevaa"? Jengi, joka perustaa politiikkansa valehtelulle, tieteelliselle kädettömyydelle ja Jumalalle ja ihan törkeästi sekoittaa uskontoa ja politiikkaa on jollain ihmeellisellä logiikalla maltillista samaan aikaan, kun hiljainen ja argumentoiva ateisti on joku helvetin vaarallinen ääriliike. Mikäli olisin rohkeampi, annostelisin välittömästi päähäni 9-millimetrisen Buranan suoraan aivolohkojen läpi, koska tämä helvetin farssi on osoittanut, että ihmiskunta on aivan liian vastenmielinen asia, että sille voisi suoda mitään muuta kuin armokuoleman ja unohduksen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Onneksi itse käsittelit soinilaisia ja halla-aholaisia johdonmukaisesti kumpaakin ryhminä. Miten henkilö voisi edes olla liike?

Siitä olen toki täysin samaa mieltä, että Sampo Terho on äärilaidan edustaja. Koska hän on Jussi Halla-ahosta poiketen onnistunut profiloitumaan salonkikelpoisena, on hän huomattavasti kilpakumppaniaan vaarallisempi tekijä. Siksi toivoin vilpittömästi Halla-ahon voittavan puheenjohtajavaalissa. Terho olisi vain jatkanut Soinin kissa-hiirileikkiä rasismin kanssa. Nyt perussuomalaisten aemointi on kaikille selvä, vaikka puheenjohtajansa useimmiten osaa vältää avointa rasismia. Päähäni ei kylläkään mahdu, miten Sipilä ja Orpo päästivät Terhon ministeriksi. Hallitusta muodostettaessa tuo ilmeinen ministerikandidaatti ei kelvannut ja hänet pidettiin kädenvarren etäisyydellä eduskuntaryhmän keulahahmona.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Itteäki monesti ihmetyttää, miten henkilö voi olla liike, mutta tästä huolimatta media puhuu jatkuvasti "halla-aholaisista".

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei kuulosta minusta henkilöltä, ellei kyseessä ole skitsofreninen yksilö. Luulisi henkilökulttien olevan ihan määritelmällisesti liikkeitä.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen Vastaus kommenttiin #3

Onneksi suurin osa ihmisistä osaa kuitenkin ymmärtää lukemansa, vaikka ei väännäkään rautalangasta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #4

Kerosen logiikalla myöskään "taistolaiset" eivät voineet olla liike vaan henkilö. Tai "stalinistit", "maolaiset" jne.

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Aika vakuuttavaa tekstiä jotten sanoisi. Eihän siitä ole edes kauan kun Lindström harkitsi kuolemantuomioita.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jos jollekin on epäselvää kuolemanrangaistus ei kuulu konkretian tasolla ihmisoikeuksien julistukseen ja tuskin monen mielestä mielikuvaansa ihmisoikeuksista, ihmisarvoista ja arvoista yleensä. Orpo sanoo, että puheitaan on turha vetää pois Halla-ahon kohdalla koskaan mutta se kelpaa mitä vaikka Jarppa taannoin pohti. No, tämä nyt on yksi detalji tässä järjettömässä näytelmässä.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

" ... että ihmiskunta on aivan liian vastenmielinen asia, että sille voisi suoda mitään muuta kuin armokuoleman ja unohduksen."

Eihän perussuomalaiset tai siniset tai kukaan mukaan järjettömiä puhuva tai tekevä edusta koko ihmiskuntaa. Onneksi. Enemmistö ihmisistä on altruistisia, empaattisia ja yhteistyöhaluisia. (Lähteitä, jotka näin todistavat on tuossa lopuksi.)

Hyvä kirjoitus viimeisestä kommentistasi huolimatta, ainakin jos itse olet lukenut Halla-ahot ja Terhot niin tarkasti, että totta on se, mitä väität. Linkit lähteisiin olisivat olleet hyödyksi, itse kun en kaikkea ole jaksanut läpi selata.

Tässä muutamia lähteitä, joihin viitaten itse uskon ihmisyyteen:
Dawkins, Richard 1993. Geenin itsekkyys.
Frank Martelan haastattelu, HS 18.8.2013. http://www.hs.fi/paivanlehti/18082013/sunnuntai/Se...
Hynynen, E-T. 2015. Pyyteetöntä auttamista.
Kropotkin, P.A. 1902. Mutual aid: a factor of evolution.
Ojanen, Markku, blogi 25/03/2007 http://www.markkuojanen.com/psykologia/kilpailun-t...
Portin, Petter & Vuorisalo, Timo (toim.) Evoluutio nyt! Charles Darwinin juhlaa.
Sundström, Liselotte 2014. Muurahaisia ja ihmisiä – sota, rauha ja avunanto. Tieteessä tapahtuu 1/2014.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Oikein hyvin kirjoitettu. Onnistunutta retoriikkaa, ja faktaa.

Petteri Hiienkoski

Huolimatta hieman ahdasmieliseltä vaikuttavasta suhtautumisestasi mainitsemiesi "soinilaisten" käsityksiin, havaintosi valtamedian kaksinaismoraalista kahden ryhmän suhteen osuu kuitenkin maaliinsa. Arvioisi Halla-ahosta on vaikuttaa myös oikeansuuntaiselta. Mielestäni hän on lähinnä perinteinen tai klassinen liberaali. Ääri-liikkeenä en "soinilaisiakaan" pidä, ellei opportunismia sellaiseksi lueta. =)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset